- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Осмокласници 2013/2014
Здравейте нямаше ме няколко денаВ четвъртък майка ми отиде до училището да плати първата вноска за учебника по анг. език и са и казали, че ще съм 8 ж клас и ще съм втора смяна първия срок
Прочетох само ,,Дамата с рентгенови очи'', не е дълго.Прочела съм още две книги(къси), но не са от списъка, взела съм,,Крадецът на праскови'' но още не съм го почнала
![]()
^ Тея неща няма ли да ги има в учебника ? Целите ли ще ги учим или само откъси ?
Само аз ли не съм почнала ? :Д Иначе от книгите , които аз си чета съм прочела 9 за последния месец с по 500 + страници :Д
Ами , харесваш ли фентъзи/фантастика , защото са от тоя вид :Д
Ами аз сега прочетох поредицата Братството на черния кинжал. За вампири са и са малко перверзни :Д , но са уникални <3 На издателство Ибис .
http://btvnews.bg/video/news/nova-mu...-uchiteli.html ето го и моето училище .. нямам търпение да дойде 16-ти септември :Д ..
Някой да е оставал на трето класиране, че вече са излязли резултатите от него ?![]()
аз досега нищичко не съм прочела , но почвам , ама проблема е ,че на нас не ни даде списък госпожата / тя ни преподава последните 2 дена /та някой може ли да ми го даде ?
благодаря предварително :дд
На нас също не ни го дадоха .. ;д .. но го намерих в нета, ето го:
Елисавета Багряна - "Потомка"; "Стихии"; "Кукувица"*
Никола Вапцаров - "Песен за човека"; "Прощално"; "Борбата е безмилостно жестока"
Павел Вежинов-"В един есенен ден край шосето"
Димчо Дебелянов - "Помниш ли... "; "Скрити вопли"
Блага Димитрова-"Жена"
Николай Лилиев -"Кръгозори надвесени"; "Светло утро"; "Съмна в сънните градини"*; "Тихата бащина стряха"*; "Тихият пролетен дъжд"
Светослав Минков - "Дамата с рентгеновите очи"
Валери Петров - "Есенно утро"; "За спящата принцеса"; "Така веднъж във снежната стая"; "Японски филм"
Ивайло Петров-"Преди да се родя "
Йордан Радичков-"Нежната спирала"; "Педя земя"
Христо Смирненски- "Зимни вечери"; "Старият музикант"; "Цветарка"
Емилиян Станев -"Крадецът на праскови"
Николай Хайтов- "Дервишово семе"
Ще има ли статистика за балове след 3то класиране ?
Ето ги нашите книги за лятото:
Николай Лилиев – Стихотворения
Димчо Дебелянов – Стихотворения
Христо Смирненски – Стихотворения (цикълът „Зимни вечери”)
Светослав Минков – сборниците с разкази „Дамата с рентгеновите очи”, „Разкази в таралежова кожа”
Елисавета Багряна – стихосбирката „Вечната и святата” (или „Стихотворения. Ученическа библиотека”)
Никола Вапцаров – Стихотворения
Емилиян Станев – повестта „Крадецът на праскови”
По желание: „Вълчи нощи”, „Тежък живот”, „Дива птица”
Блага Димитрова – Стихотворения („Жена”)
Николай Хайтов – „Диви разкази”
Ивайло Петров – повестта „Преди да се родя”
По желание: повестта „И след това”, романът „Хайка за вълци”
Валери Петров – Стихотворения
Павел Вежинов – „В един есенен ден по шосето”
По желание: „Нощем с белите коне”, „Бариерата”
Йордан Радичков – сборник с разкази „Нежната спирала”
По желание: сборникът с разкази „Горещо пладне”