.
Отговор в тема
Страница 16 от 31 ПървиПърви ... 612131415161718192026 ... ПоследнаПърви
Резултати от 376 до 400 от общо 760
    Голям фен
    мда, т'ва са ни книгите.

Цитирай Първоначално написано от Ramona Виж мнението
    Как да разберем коя паралелка сме (а, б ..)
    В някои училища още при записването учениците разбират в коя паралелка са , а пък други училища или залепват списъци с класовете на вратата на училището или ги качват в сайта на училището :Д

Това пък е нашият списък:

1. Николай Лилиев – стихотворения
    (лирическите миниатюри „Тихият пролетен дъжд”, „Светло утро”, „Кръгозори надвесени”, „Съмна в сънните градини”);
    2. Димчо Дебелянов – стихотворения
    („Скрити вопли”, „Черна песен”, „Сиротна песен”,
    „Помниш ли, помниш ли...”);
    3. Христо Смирненски – „Зимни вечери“, „Цветарка“,
    „Старият музикант“;
    4. Светослав Минков – “Дамата с рентгеновите очи“;
    5. Елисавета Багряна – „Потомка“ (стихосбирка „Вечната и святата”);
    6. Никола Вапцаров – „Песен за човека“ (сборник „Моторни песни”);
    7. Емилиян Станев – „Крадецът на праскови”;
    8. Блага Димитрова – „Жена”;
    9. Николай Хайтов – „Дервишово семе” (сборник „Диви разкази”);
    10. Ивайло Петров – „Преди да се родя”;
    11. Валери Петров – „Японският филм”;
    12. Павел Вежинов – „В един есенен ден по шосето”
    (сборник „Сините пеперуди”);
    13. Йордан Радичков – „Нежната спирала”.

Тази година, като по чудо не ми се чете.

anonymous895156
    Guest
    http://www.regalia6.com/ucRegalia/re...ya_lit_8kl.pdf
    Оказах се прав за "Преди да се родя" ;д

Повече от фен Аватара на Supernaturalfan
    Град
    Bulgaria
    Аз още се чудя дали да ги чета. Но пък сега съм заета с Джон Грийн, така че могат да почакат.
    Някой вече мисли ли какво да си купува за училище, или съм само аз?

Повече от фен
    не е нужно да ги четеш
    доколкото знам не са дебели
    може и през годината

anonymous895156
    Guest
    Тази глупост с книгите за лятото е измислена, защото трябва да предложат на учениците някакви книги за четене. Явно са решили, че тези са връх в българската (а в световната) литература.
    Още повече, че четенето на тези книги е безпредметно, ако не ви харесват. Произведенията, които са заложени за изучаване, се четат за минути.

Голям фен Аватара на black pearl
    Цитирай Първоначално написано от Supernaturalfan Виж мнението
    Аз още се чудя дали да ги чета. Но пък сега съм заета с Джон Грийн, така че могат да почакат.
    Не си само ти . ;Д

Толкова са ми безинтересни тези произведения , не е истина ..

Абе хора цяла година сме се трепали 24/7 от учене, четене и всичко останало, за което не искам да си спомням и сега пак с некви книги. Никога досега не съм чела книгите от "задължителните списъци" през лятото и нищо ми няма .. на който му се четат и са му инетресни да чете и за 9 клас ако иска. Вместо да си гледате лятото (свободата), защото остава все по-малко от него, тука се измъчвате с книги за училище. Цяла година ще учим, спокойно ..

Повече от фен Аватара на cartwheelzombie
    Е, аз не се претрепах от учене, ама все пак, имам чувството, че ги дават тея книги само колкото да ни държат заети. Сега, от 9 клас смятам да почна да ги чета (по - дългите книги), но като цяло не виждам защо трябва да ги четем сега, като поне аз, едвам ги прочитам и след няколко дни вече съм забравила детайлите, а до учебната година ми остават само като някакъв смътен спомен.

не знама ама ние от тоя списък http://www.regalia6.com/ucRegalia/re...ya_lit_8kl.pdf в осми клас изучавахме крадецът на праскови и само това и сега си мисля същото беше и тази година в девети клас цял първи срок дъвчехме илиада а втория ходене на богородица по мъките що за некадърна даскалка имаме ..

Голям фен Аватара на nor4eto99
    Аз от около 3-4 месеца си мисля какво ми трябва ... :ДДД

Аз малко от списъка прочетох-Преди да се родя, Скрити вопли, Зимни вечери, Жена, Прощално; обаче мисля че това ще ми е за бъдещите месец и половина
    +изгледах филма за Крадецът на праскови
    Последно редактирано от nor4eto99 : 07-25-2013 на 04:57

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    Не мисля да прибързвам. Обикновено ги купувам някъде септември.

Цитирай Първоначално написано от nor4eto99 Виж мнението
    +изгледах филма за Крадецът на праскови
    И аз мисля, след като прочета книгата, да го гледам.

Иначе смятам, че е важно да се прочетат поне някои от задължителните произведения, колкото да имаш представа за какво става дума. Нищо, че засега не съм прочела почти нищо.

А нещата за училище и аз ги купувам септември, обаче вече знам какво ми трябва. Даже обмислям с какво да бъда облечена на 16-ти(колкото и повърхностно да прозвучи ). Все пак първото впечатление е от значение. Единствена ли съм или и вие сте така?

Цитирай Първоначално написано от RainyMood Виж мнението
    А нещата за училище и аз ги купувам септември, обаче вече знам какво ми трябва. Даже обмислям с какво да бъда облечена на 16-ти(колкото и повърхностно да прозвучи ). Все пак първото впечатление е от значение. Единствена ли съм или и вие сте така?
    Аз започнах да си правя списъци: Какво ми трябва облекло;какво трябва да си нося в чантата и такива работи. Иначе за 16-ти аз трябва да съм униформена-бяла риза, черна пола, официални обувки, добре че е само за деня

крадецът на праскови не ми хареса като филм, не смятам да я чета (знам, че винаги филмите са зле в сравнение с книгите и все пак) а пък и аз колкото обичам да чета....

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    Аз започнах да си правя списъци: Какво ми трябва облекло;какво трябва да си нося в чантата и такива работи. Иначе за 16-ти аз трябва да съм униформена-бяла риза, черна пола, официални обувки, добре че е само за деня
    Има още много време. Закъде бързаш?

Иначе смятам, че е важно да се прочетат поне някои от задължителните произведения, колкото да имаш представа за какво става дума. Нищо, че засега не съм прочела почти нищо.

За филма: не ми хареса - тая жената ... нали уж тя се е самоубила. Иначе от списька сьм прочела само стихотворенията и "Крадецьт на праскови".
    За дрехите: и аз вече се чудя. Двуумя се между две рокли.

Повече от фен Аватара на cartwheelzombie
    Аз не съм мислила за нищо :Д Особено пък за облеклото, аз явно съм мутант, защото въпреки че съм момиче, не се интересувам толкова много от дрехи. Ако ми хареса нещо и е на приемлива цена, ще си го купя, но не обичам да си правя изводи за хората по външния им вид (случва се често подсъзнателно,нормално е, но като го усетя се опитвам да се абстрахирам). След като казах това, не смятам да отида като първия клошар, ще си се облека ... нормално. Иначе трябва да си купя само дънки, че старите вече са ми къси (стигат ми над глезена), за 1 година пораснах доста. Може би и няколко блузи, ама ще видя.

Аз започнах да си правя списъци: ... какво трябва да си нося в чантата
    Добра идея!

Аз досега съм прочела само ,,Крадецът на праскови'' и едно-две стихотворения.Сега чета нещо извън списъка.Въобще не съм мислила какво да си купувам за училище За 16-ти се чудя какво да облека, но не знам колко официална да съм

Цитирай Първоначално написано от ~The Smile~ Виж мнението
    Има още много време. Закъде бързаш?
    Ааа ей сега като стане 16-ти септември друга песен ще пееш :Д За първа година така бързам, искам всичко да е ок (идеално) да нямам пропуски и такам

Добра идея!
    Добра, добра.. Като ще уча в у-ще на 30 км от вкъщи така ще е

Аз ли съм единствената будала във форума, която ще изучава немски 8ми клас??
    Последно редактирано от nor4eto99 : 07-26-2013 на 09:01

Някой знае ли дали ги има всичките произведения, които трябва да четем в интернет?

Аз ли съм единствената будала във форума, която ще изучава немски 8ми клас??
    Не си само ти .... и аз съм така

Аз пък съм зарязал списъка (прочел съм само "Преди да се родя" , "Крадецът на праскови" и някои разкази) и съм се отдал на криминалетата

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си