- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Осмокласници 2013/2014
Абе вие колко ЗИП-а имате в 12. клас? O_O
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Как ви минаха входните? Аз по всичко имам 6, по ИТ май ще е 5, защото директно ни даде теста, а аз маалко не помнех нищо, а по литература бях болен и не съм правил. Правихме и първия тест по английски на думи и транскрипция и сега нямам никакъв стимул да уча, защото имам 100%човек иска това, което няма
Доста леко върви годината, не е като седми клас с 92324 различни предмета на ден. Не ми се мисли за 2014/2015 учебна година (лол, колко странно звучи)
Очертават ми се 3 извънкласни дейности на седмица + ученически съвет, който тази година май ще работи все по-честоИ все пак, не е чак толкова трагично... още не са дошли олимпиадите
![]()
Последно редактирано от dimitar., : 10-06-2013 на 11:02
на мен не ми е, защото от трети клас съм я учил (както и повечето ми съученици), сега просто я затвърдихме. В английския има думи от всякакъв произход - от немски до старогръцки, в голяма част от езиците почти няма нужда от транскрипция, защото си има правила за ударение, произношение и т.н., но в английския има такава. Без нея всеки щеше да си чете, както му падне - думата machine ще е машийн, мачийн, мейшин, мейчън, мейшън, мишийн етс, а за ударенията да не говорим![]()
Ние правихме входно само по БЕЛ, където за мое щастие изкарах 5. Учителя по математика (и наш класен) замина за 1 година и сега нямаме нито класен, нито постоянен учител. Правили сме само един тест по корейски, защото се наложи учителката ни да отсъства два петъка, втория я замени корейката, но 2 часа играехме на бинго с корейски думи, в ревностна надпревара за ваучер за корейския ресторант.
Онзи ден разбрах, че ще уча немски![]()
![]()
А миналата седмица спорех с една приятелка от новото училище, че няма да учим немски.И в съботата когато бяхме на модул туризъм, класната каза, че ще учим
Ама като втори език само в 9 и 10клас ще го учим по 2-4часа седмично, не знам колко ще научим.Може би само азбуката и някой основни думи
![]()
![]()
Надявам се да науча немски.Искам да го науча. Знам, че има в класа хора, който са учили немски и на тях ще им е лесно![]()
안녕하세요! Аз отсъствах днес и сигурно ще отсъствам и утре, че съм болна. Днес са дали доста думи, утре ще се съсипя да пиша. Като цяло много ми харесва в 18 - то. Всички от класа са печени, учителите ми а добри (е има и някои по - строгички, но това не е лошо). Жал ми е за едната учителка по корейски, държанието ни при нея не е особено добро. Aз се изложих доста - хилех се толкова силно, че трябваше да ме изпрати в коридора, за да се успокоя... (смеех се за пълна простотия)И така засега. Не сме взимали прекалено сложни неща досега, но не е и чак толкова лесно. При вас как върви с чуждите езици?
Последно редактирано от cartwheelzombie : 10-08-2013 на 20:10
Som peopl doesnot like me so calm dawn braun
Като цяло нямам проблеми с езика, особено с приозношението, ау, говоря като 200-годишен англичанин, утре имаме тест върху 20 страници думи (от импровизирания MINI-dictionary по английски, който ползваме, шрифт сигурно 10 :S), гадното е не, че има думи (те са лесни за запомняне), а че към всяка има дадени по 5 контекста, в които има различно значение, като трябва да знаем и тях... Поне не пишем думи в час благодарение на тези МИНИ (да натъртя на думичката) речници по 300 страници всяка част, иначе щяхме да губим над 20-30% от часовете за упражнения в безцелно преписване на транскрипции и думи от дъската.
Вече сме от месец в новите училища![]()
Толкова е хубаво, като този който стой зад мен е болен
![]()
Забавен е, но просто да стой някъде далече от мен....
^ Е, колко грубо прозвуча...![]()
Много ми харесва в новото училище! Уча с удоволствие френския език!
Момичето до мен е много забавно. Ръчкам я, бутам я - направо се чудя как ме издържа.![]()
Само на мен ли ми се струва, че времето минава прекалено бързо - кога мина месец, откакто започнахме учебната година...
Вече влязох в обичайното си състояние "тъпи деца сте, аз съм по-велик от вас", което си е така... Страхотен съм и съм на 5 извънкласни дейности (от училище) седмично........... Годината върви добре и усещам, че до Коледната ваканция няма да си почина истински.
Последно редактирано от dimitar., : 10-19-2013 на 13:57
Пич, с теб да не сме близнаци, разделени при раждането?
Отдавна съм си повярвал. Нормално е да си така настроен.
Някой може ли да ми даде някакви задачи от сравнимост.
За предпочитане да има и отговори (но не е задължително).