- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Осмокласници 2013/2014
Ако не бяхме в грипна от 2 седмици щях да знам какви са ми оценките... -.-
Само съм сигурна , че по БЕЛ ще имам 6, по физическо също . :Д
Остава да разбера как са ме оформили по испански и по математика (блаах ай хейт ит ).
^ Е, какво, айде по тая логика да си уча само каквото ми е интересно, пък после, като не знам езиците, да си стоя в България и да не мога да завърша никъде другаде. Какво остава за общуване с хора, които не говорят български... Аз езика като език го харесвам (даже понякога повече от българския) и искам да го знам, просто ми е труден за учене. Нямам такъв "тип" мислене, това не означава, че не мога да го науча. Да, оценките ми са далеч от перфектно, но като знания, мисля че съм много по добре от началото на годината. Всеки с мнението си все пак.
Мда, така е. Английския наистина е много , много лесен. Аз уча испански и направо ми се еба майката (поне ми харесва и ми е приятно, за разлика от английския) :Д То времена, та неправилни глаголи , та за положителня и отрицателня ф-ма всичко различно.. :Д А сме взели 10 времена , а имаме още 8..
Но иначе и на мен английския не ми е много по сърцето, но ще го уча , няма как. Най-малкото , че в цял свят се говори и една свястна работа няма да си намериш без него..![]()
Навсякъде се търсят знания по английски език. Както и да е , не ми се спори.
П.П - Днес ни казаха оценките
БЕЛ -6
Испнски -5
Сип испански -6
Математика -4 :хх
ФВС-6 :Д
Никой не ти казва, че английският е всичко (освен dimitar.,), ама отваря много врати. Пък и каквато и да е причината да го учим, всяко знание е полезно..
А, за това, че ако него не разбираш не можело да ти вървят други езици изобщо не съм съгласна. Познавам хора, които не са добри в английския, но немският и испанският им вървят. И да, пак казвам, че не съм добра в езиците, но само в точните науки ли да се развивам тогава? Това е прекалено едностранчиво според мен. Друг въпрос е, че ако оставим професионалното развитие на страна, огромен процент информация е на английски - филми, книги, статии и тн и тн. Е, какво, ако искаш да прочетеш някоя интересна книга на английски, да си чакаш някой да благоволи да я преведе и преиздаде ли? Дори и с не желание, ученето на английски (и на други езици) е от полза.
Точно за това съм съгласен, хахаха. Както ТИ самата каза, всеки си има мнение.
А, за това, че английският не е всичко. Ами представи си, че кандидатстваш за работа, но има и друг човек, който кандидатства за същата позиция. Ти имаш ниво С1 на английския, а той има B2 на френски и английски. Е, почти 100% сигурен съм, че ще изберат него/я.![]()