- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- безсмъртие
Не! Светът е устроен така, че няма как всички да сме безсмъртни. Замисли се колко близки и приятели ще загубиш, ако приемеш безсмъртието! Мисля че цената е прекалено висока.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
// в интерес на истината бих приел да живея в агония пред това
// да съм мъртъв, всичко идва от идеи които се базират на
// логика и няма връзка с това как бих се чувствал, ако ще
// да ми забиват милиарди игли в топките и да имам 1000 топки
отделен е въпроса, че би ми било кеф да живея колкото и да съм стар, и да не мога да го вдигам, има прекалено много интересни неща и прекалено малко време и информацията само се увеличава
Assumptions are bad, mmkay?
вероятността да съм глух и/или сляп е ниска (колко процента от 90-годишните са такива? 2%?), но дори да съм, може евентуално да прогледна/прослушам (технологиите напредват), а и има други начини, по които мога да приемам информация - това че не идва наум веднага не значи, че не съществуват
освен това допускаш най-често допусканата грешка която хората допускат когато се говори за безсмъртието като опция: каква е алтернативата? Все едно ти давам две опции: първата е да си в инвалидна количка, без приятели/работа/квалификации, с отрязани топки и ампутиран крак, и веднага да кажеш че избираш втората без да чуеш каква е. Тва е щото естественото нещо е да прецениш спрямо сегашното си положение - и естествено, решаваш че е "лоша", което е грешка - трябва да се прецени спрямо втората възможност. Няма никво значение дали изборите са лоши или добри, тях не можеш да ги промениш - можеш само да избереш най-добрия.
Всъщност какво правиш, опитваш да се убедиш в това което пишеш като ме обиждаш?
само ако мога да "спася" още един /точно определен/ човек. не искам да съм сама.
От всичките 7 000 000 000 хора си видяла не повече от 10 000. Сериозно ли мислиш, че най-подходящия за теб се е случил в тези 10 000, без да си виждала останалите 6 999 990 000?
(и е вярно, че от тези 7 000 000 000, половината са жени и повечето са стари или малолетни. Но това важи и за тези, които си видяла, така че съотношението си остава същото. тоест реално не си видяла макс 10 000, а не повече от 500)
Как реши, че ми пука дали е най-подходящия за мен човек сред всички хора по света? Явно това е, което теб интересува. (:
Е ти каза, че може само той и никой друг. Тогава приемам, че не си го казала буквално
Наистина ли си толкова сигурна? Не се ли замисляш за приятелите, които ще загубиш? Или не си срещнала човек, на когото наистина да държиш...Но за мен има хора, на които наистина държа, хора, които са незаменими за мен. Също така ми се случвало мой приятел да се разплаче пред мен заради загубата на близък човек, така че...Загубата на приятел не се приема толкова леко, колкото ти най-вероятно си мислиш. Приятелите не са вещи, които можеш да замениш с времето. Имай го предвид!
всъщност муцко, тука е тънка работата ^
има теория за няколко типа "сродни души"
ще срещнеш поне вендъж в живота си едно много разтърсващо чувство, в което не знаеш къде се намираш. бум и изведнъж осъзнаваш, че сякаш си виждаш, меко казано - любовта на живота. обаче повече няма да го срещнеш тоя човек, никъде. колкото и да го търсиш - няма го повече, изпарил се е, край.
ще срещнеш и много други видове, но тоя пример, ще бъде много запомнящ се, ама тогава сякаш се сковаваш.... и нищо.
Бих живял вечно, да! Ако ще и в инвалиден стол да съм, все тая. Колкото и да е трудно, пак е по-добре от червеите. Жалко, че няма как да стане т'ва...
Не заразявай хубавото момиче с ирационалността си, виж ква е готинатрябва ли всички момичета с капка рационалност да ги покварявате с лайната си :С
Страха няма нищо общо, но факта че си си го помислил беше последното потвърждение.
Стигам до окончателния извод, че си напълно безполезен и отсега нататък няма да отговарям на съобщенията ти в този форум.
никва връзка, прочети го пак
Не звучеше по този начин. И изглежда беше наясно с начина, по който звучи.
Ама не ми се спори, емоционална тема е и виждам, че преминаваме към прекалено логични места. Понякога това е интересно, ама ме мързи
по-интересното от двете ми изречения е, че не искам да съм сама, а не с кой искам да съм :Д
Искам! Толкова много има да видя и науча...