Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
Излезе преди година-две една книга от човек, отраснал в Северна Корея. Ако те интересува ще се разровя да намеря заглавието и автора. Бях чел само резюмето - в общи линии ставаше въпрос за това в каква мизерия живеят хората, колко изкривена им е ценностната система и сблъсъка му със западния свят след като някак е успял да се измъкне от въпросната държава. Дори коментираше как е предал майка си (ако не греша, роднина беше със сигурност) задето е споменала, че има намерение да 'предаде' държавата, напускайки територията й. Всъщност се върти всичко около това колко умопомрачени от диктатурата са всичките там и как държавата като инстутицуя е издигната в култ над всичко.

Мисълта ми беше, че за грамотност изобщо и дума не може да става. Те и македонците минават сигурно за грамотни, ама целта на образователната система не е да ти вдига коефициента на интелигентност, а да възпитава осъзнати граждани. При изкривени литература, история и философия, които всъщност са в основата на това обучение, мен ми се вижда невъзможно. Точните науки са много готино нещо, ама там или си имаш работа с гении, или коментарите са излишни. Посредствените познания по физика и математика никаква файда от тях, а дотам стига редовното обучение.

Както и да е, де. Севернокорейците са си джафкащи помияри - нямат пари за храна дори, абсурд е да се говори за междуконтинентални ракети и ядрено оръжие. В допълнение само вмятам, че ако бяха толкова образовани, за колкото ги имаш, ракетите поне нямаше да са им проблем. Ако се разровиш в тубата ще видиш, че има стотици клипове, качвани от хора, които се занимават любителски с това. 15-годишни хлапета пращат айфони в космоса - онези са на технологичното ниво на нацистка Германия :Д
Защо говориш глупости? Може да са им промити мозъците, но оръжия определено имат.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%...80%D0%B5%D1%8F
А дали пък щатите не се месят, а?