.
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Threaded View

Като не можеш от раз да се отпуснеш и да говориш за неща, които те вълнуват трябва да се научиш да поддържаш разговора.
    Това става много просто. Примерно задаваш някъв въпрос ( всеобхватен от сорта на какво прави днес, как ти мина деня ) и изслушваш внимателно отговора, като междувременно чакаш да се каже нещо за което да се хванеш и да завържеш нова тема на разговор, като гледаш да не се изчерпват темите бързо и да се сменят постоянно, защото е досадно. Примерно на въпроса какво прави днес? Отговора може да е - "дразних се заради тъпия ми даскал по еди кво си ебати смешника, разкерпичен, тъп ... не моа го трая, аз му викам ... а той ми вика ... много ме нерви" и ти от тук се запитваш дали си попаднала в сходна ситуация, тоест дали и с теб е имало случай, в който да те нервира някой даскал и след като изслушаш всичко, се намесваш с твоята случка, където споделяш защо, как и по какъв начин те е изнервил пък твой даскал или дали си имала такъв с характеристиките на описвания от събеседника ти даскал ( те обикновено си приличат ). Ако не можеш да се сетиш за сходна случка, тогава се хващаш за нещо ПО темата на разговора, в тоя случай темата са даскалите, от тях може да се мине към - даскалото, зубренето, съучениците ти - от тук ще имаш какви ли не случки и все ще се сетиш за нещо, което да засяга малко същата тема. Ако пък отговора е "Бях до центъра" е логично да се поинтересуваш какво е правил на центъра, ако ти каже с приятели - можеш да го питаш за приятелите му по нещо. Общо взето във всяко изречение търсиш ключовата думичка. И задължително се интересуваш от това, което той казва, щото на него това му липсва. А как да се интересуваш? Като задаваш въпроси, като в примера с центъра. Гледай обаче тия въпроси да са с правилен тон, за да не звучат, като разпит, трябва да са леко закачливи някви такива. Дано си разбрала нещо, щото ми се струва, че го написах на извънземен език тоя пост.
    Последно редактирано от NikafNqkaf : 06-27-2013 на 19:56

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си