- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Изневерите на приятелите.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Първо,не говоря на базата на личен опит с изневери,защото за радост нямам такъв.Говоря за разбиранията ми за самия човешки морал и познанията ми на хората като цяло.Единици са случаите при който изневярата е оправдана и определено в темата не става дума за такъв човек.В случая приятелката му не знае за случващото се,той й изневерява без друга причина освен,че така му е по лесно и иска адреналин.На базата на тия факти правя заключенията си.
Последно редактирано от Zarity : 06-28-2013 на 12:35
Брях,брях
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Добре де, идеята нали е да помогнеш на въпросния приятел да не се чувства виновен, а не да разискваме кой какво мисли за изневерите и кое колко е морално?
За целта, според мен, той трябва да е наясно каква е позицията на приятелката му спрямо изневерите. Аз, например, при една хипотетична изневяра от страна на приятеля ми, най-много бих се издразнила/ядосала/наранила, ако той не си признае, а ме лъже за това. С други думи - истината за мен е на първо място, искам да разбера веднага. Той, от друга страна, предпочита изобщо да не разбира, ако аз кривна от пътя. Изневерила съм, ок, той не иска да знае.
Ако и тя е като моя приятел, той нека изневерява, но да направи всичко по силите си това да не стига до нея. Ако е като мен, най-добре да й каже възможно най-скоро, защото с всяка следваща изневяра лъжата става все по-голяма и трудна за евентуално преглъщане.
В крайна сметка, както и в темата стана ясно, всеки си има свои виждания по въпроса, нито ще успееш да ги промениш, нито е казано, че има "правилни".
А щом са от толкова време заедно, той би трябвало да знае какво мисли тя за тези неща, нали?
Приятел е на авторката. Вината е субективно понятие. Според мен може да е виновен, но той да не смята така.
Каквото и да му кажеш, той пак ще си прави каквото си знае.
Остави темата /въпреки, че не трябва да казвам така/.
Твой приятел изневерява и споделя това с теб. Откъде накъде ти ще искаш да го накараш да не се чувства виновен? Той не е ли виновен? Защо ще оправдаваш действията му, пък ще го караш и да се чувства ОК? 'Щото си имате приказка и сте си приятни?
Това ми е странно.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Както казаха, вината е субективно понятие. Трябва да приема, че има редни и нередни неща, за да го обвиня в нещо, а аз не вярвам в такива.
Иначе как бих постъпил. Ще му кажа какво е правилно според мен, ще му кажа според мен какво е правилно в неговите очи и тогава ще го оставя да избира.
Последно редактирано от Chacho : 06-28-2013 на 13:01
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Кога се чувстваш виновен? Когато си направил нещо нередно, нали?
Аз се ръководя от това, темата все пак е на Deadlock.
Иначе за мен лично изневярата е нещо напълно безсмислено. Ако тръгнеш да изневеряваш, значи нещо ти липсва у човека, с когото си. Щом нещо ти липсва -> вариант1. Обсъждаш го с въпросния човек; вариант2. Направо го зарязваш и после вече спиш с когото/каквото си искаш. Simple as that.
Koгато приятел/ка тръгне да изневерява на гаджето си, винаги обяснявам точно това. Случвало се е 2 пъти. И в двата случая се съгласиха с мен. Това не означава, че всеки път ще е така.
П.П. А всеки има свой собствен подход към тези разговори. Това, че за някои от нас е най-важно да си кажат мнението, не означава, че за всички е така. Някои предпочитат да подкрепят приятеля/ката.
Последно редактирано от Cооkie : 06-28-2013 на 13:07
Приятелят на авторката се чувства виновен, защото приема, че това, което е направил (и продължава да прави, а именно да изневерява на приятелката си) е нередно. Според него е нередно. Защо да се опитвам да го убедя да не се чувства виновен?
Схващам иначе какво искаш да кажеш.
Не казвам да го убеждаваш, че не е виновен. Казвам да му помогнеш да разбере кое иска повече. Вината е едно от нещата, които ще го накарат да се чувства нещастен, не единственото.
Ще му кажа реалното си мнение по въпроса. Без овъртания и лъжи така, както наистина мисля. Това е най-правилно. Ако не одобряваш постъпката му, редно е да му кажеш.
Оке, point taken.