- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Деветокласници 2013/2014
Аз пък съм фенка на гръцката митология,но това е от както прочетох Пърси Джаксън и боговете на Олимп
Научих много неща от там и ми беше интересно,но не го препоръчвам,защото да не вземе г-жата ви да ви пита къде живеят гръцките богове и вие да отг: "Били са на Олимп,ама сега живеят на върха на емпайър стейт билдинг" (Демек между факти от митологията се намира тук-там някоя измишльотина от автора )![]()
Това ми харесаПо натам може и да я взема да я прочета.
Днес ходих до библиотеката и единственото, което си взех беше една книжка - Антични трагедии (включва Прикования Прометей, Антигона и Електра. Имаха и Илиада, но съкратения вариант дават само там да се чете, а голямата нямам намерение да я четаЩе видим, може някой ден да се разходя и да я прочета или ще я взема от една приятелка.
Вече прочетох "Прикования Прометей" и се изненадах. Хареса ми, а очаквах като всички други книги по история и митология (не че съм чела много) да са ми безинтересни. Направих си и листчета за отделните участници и каква роля играят, за да може евентуално като стигнем да там да не го чета отново (не че е много дълго), а да си припомня с тях произведението. Доволна съм от себе си ^_^
Също си взех и 2 книги на английски. Трябва да си тренирам езика, а не са ни давали никакви. Едната ми е по-лесна за четене - нямам толкова много непознати думи,но не ми е много интересна, докато другата ми е интересна, но пък е с доста непознати думи и тъкмо като се увлека в историята изниква някакъв детайл без който не мога да си изградя хубава представа -_-
Бтв, преди малко си гледах тестовете за 7 клас и си спрях погледа на авторите. Разбрах защо са толкова трудни - сегашната ми госпожа по български и литература също ги е писала, а нейните тестове са ужасни
Трябва да седна да уча здраво тази година. Едно че започваме специалните предмети, а и от първия срок ми зависи дали ще взимам стипендия втория.