Първоначално написано от
BloodyDreamer
И спрете да нападате момичето, задето иска да се махне от България. И аз искам. Данъците им не знам колко са високи, ама минималната заплата във Франция е 3000 евро. Една тяхна чистачка взима повече пари от майка ми, дето е магистър-фармацевт. В Австрия като бях, в някакво миниатюрно градче и най-бедните живееха в къщи. На един съученик приемното семейството не му повярваха като им каза, че баща му е невролог и живеят в апартамент.
Не излизайте с тъпи оправдания, че "ще е трудно". С лесно нещата не стават. Труд трябва. И да, скъпо е, ама се дават стипендии, помощи, заеми и т.н. Освен това там студентите не са неграмотни. Там елита си е елит. И не, никой не е казал, че другите държави са идеални. И те си имат проблеми. Ама на мен лично от нашите проблеми вече ми се гади. Гади ми се от манталитета на хората. Гади ми се от отношението, което получавам, заради различните си интереси. Интегрирането няма да е лесно, но не е невъзможно. Да не съм единствената чужденка? Какво, ще ме изгонят с пръчки ли?
Иначе да, съгласна съм, че не е хубаво да си избираш професията само по доходите. Не че не е важно, но трябва и желание да има.