Здравейте.
Завърших с 5.66, не съм сигурна дали съм доволна или не от себе си. Имам 5ци по История, География, Испански, Химия..и Физическо
Принципно по физическо ме беше страх да не ме остави на поправка, защото хем не покривах нормативите, хем не влизах кой знае колко често в часовете му. Но както и да е, ще се постарая другите години да ми пише 6ци и оценката по ФВС да влиза 5.75 в дипломата.
По История се прецаках сама с една 3-ка и един минус (отказах да ме изпитва), а по Химия - имах една 2-ка. Много се нервирам по Химия, защото ги разбирам нещата, лесно ми е, ама цяла година бях пълен айляк. Нито внимавах, какво се случва в час, нито си учих често уроците вкъщи. Сама съм си виновна.
По География часовете са пълна анархия. Г-жата се отказа вече да ни преподава и само ни моли да не вдигаме много шум. Лесно се преписва на контролни. Сигурно ако я бях питала дали може да ме изпитва за 6 би се съгласила, но честно казано не ми се занимаваше, все пак тази оценка ми влиза в основното, не в средното образование.
А по Испански, хах там нищо не знам. Отбягвах часовете й под предтекст, че или съм на зъболекар, или че скоро ми предстои състезание по Физика и трябва да се готвя. Накрая жената се колебаеше 5 или 4 да ми остави, ама понеже й ходих на консултациите и се стараех ми написа 5ца. Но все пак се отказах от Испанския и сега септември съм на приравнителен изпит по Руски.
Бтв. И на състезанието и на олимпиадата по Физика failнах стабилно (по 16-17 точки) и сега съм се надъхала лятото да решавам руски сборници с най-добрите задачи в света. И догодина ще имаме съботна школа по физика в училище.

Колко книги ви дадоха да четете от училище? При мен са 8 по БЕЛ и 3 по АЕ. А да не броя тези, които по желание ще ги прочета.