Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
Прав си, че нито заплатите, нито пенсиите стигат за каквото и да е тук. Не съм го и отрекла. Аз обаче говорех за съвсем различно нещо. Ето ти един много прост пример, който не е извън пределите на България:
Баща ми изхранва 3-членно семейство с 1000 лева заплата без никакъв проблем. Брат ми едва изхранва себе си със същата заплата. Дефакто ние живеем с по около 300 лева на човек на месец и не се притесняваме дали утре ще има какво да ядем дето има една дума, а брат ми живее сам с 500 лева на месец /като махнем наема за квартирата/ и едва докарва с тях д края на месеца.
Тоест едни могат, други-не.
Не смятам да се задълбочавам много в спора, защото не му е тук мястото. Ако искаш може да го пренесем в раздел "Политика". Или най-добре на лично.
1000 лв не са много малка заплата . Права си,че едни могат, други- не. Брат ти обаче млад. Нужно ли е да се лишава от забавления, да не кара автомобил, да не ходи с приятели?
Моят брат беше на бригада в Америка. Там просто за един средностатистически човек, който иска да си работи една нормална работа - парите му стигат да отиде през отпуската си на екскурзия на другия край на държавата..
Тоест, все едно брат ти тук да взима едни 3,4000 лв стабилна заплата.
Но пак зависи дали ще ги похарчи за 1 ден от него.
Там да смениш апартамента си с нов, не е проблем. Нито пък колата.
Проблемите обаче не са парите и инфраструктурата . Знам ,че го разбираш идеално това, както каза