От няколко години имам най-различни странни преживявания. И все си мисля, че тези неща не са странни, а нормални. Както и да е, приятелят ми и аз решихме, че това не може да продължава, защото си е напрежение. Няма нужда да споделям какво всъщност ми се случва, просто мога да упомена, че нямам стандартно и допустимо мислене, реакции, поведение, емоции и прочие.

Въпросът ми е да отида направо при някой специалист или да отида при личната ми лекарка /за направление/?

Майка ми не живее с мен, така че тя не е запозната. Преди година ѝ исках съвет относно това, а тя каза, че „взимали много пари и щяло да ми мине“. Е, не мина. И не веднъж съм опитвала да разговарям с нея затова, но тя пък е твърде изнервена, за да се „занимава“. А татко ми е напълно незаинтересован от мен самата, камо ли за състоянието ми. Стига му единствено да знае, че съм си вкъщи, под ключ, под надзора му, да не излизам и това за него означава, че аз съм „наред“. Подхожда изцяло с апатия. Затова разчитам в момента единствено на приятеля си. Който се притеснява твърде много, а от това и аз. Изпитвам угризение, че не мога да му осигуря нормална връзка и именно затова искам да реша този проблем. Защото съм сигурна, че нещо не е наред, не се чувствам добре.