Голяма работа като няма актьори от други раси. Не смятам, че това прави един филм расистки. Всичко зависи от самите персонажи, аз даже се дразня, когато слагат хора от еди-си-каква раса, само щото иначе някой евентуално ще се засегне. Специално Властелинът на пръстените не изисква такъв персонаж, още повече, че е правен по книга и трябва да се съобразяват и с това, което е написал Толкин. Чела съм само първата страница от книгата, но като го знам какъв е подробен, мога да се хвана на бас, че има най-подробно описание на всеки един от героите. Още повече че в света на Толкин различните раси са не европеидна, монголоидна и негроидна, а джуджета, елфи, магьосници и така нататък. Това за орките е абсолютна глупост, няма какво повече да кажа по този въпрос.

Когато гледам филм, почти винаги се привързвам много към героите, без значение какъв е филмът. Понякога искам краят да е щастлив, просто защото толкова много съм обикнала даден герой, че когато го видя нещастен, направо ми се къса сърцето. Имам навика много да рева на филми. Но най-важното е краят да е реалистичен. Понякога щастливият край разваля филма.