- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 1АЕГ или 9ФЕГ
Чудя се коя от двете да избера. В английската балът за паралелката с АЕ и НЕ миналата година е бил 33.800 и малко, а аз имам 33.622. Във френската ще кандидатствам с френски и немски, където, да чукна на дърво, съм сигурен, че ще ме приемат, тъй като миналата година балът е бил 31.927 някъде. Въпросът - да рискувам ли за английската, или да пробвам на сигурно във френската, а и коя е по-добрата?
Ако сложиш 1АЕГ като първо желание не рискуваш нищо. Дори и да не те приемат на първо класиране в АЕГ със сигурност ще влезеш по второ желание във ФЕГ. Ако ти харесва повече АЕГ я пиши на първо място, няма нищо да загубиш.
Мисля, че не.
@cartwheelzombie - Някакво лично мнение имаш ли за самото училище, или - не?
За първа АЕГ съм чувала доста смесени неща. Учениците не били много дисциплинирани, но ако имаш амбиция можело наистина да научиш езика качествено. Не мога да дам компетентно мнение по въпроса, просто това са ми казвали. Все пак не мисля, че трябва да те заблуждавам с разни слухове.
Нищо не губя, ще пиша и 1-ва немска, пък ако имам късмет, ще вляза. Второ желание ще ми е 1АЕГ с немски и трето ще е 9ФЕГ също с немски.
Как си с английския до момента? По мои наблюдения, човек дори да не учи английски в училище, пак го научава от някъде (било то курсове или нещо друго...). Френски и немски са по-сложни езици, които ако учиш като 2ри чужд, ще ти трябват много усилия и вътрешна мотивация, за да овладееш.
Ако можех да избирам сега, бих се спряла на френската или немската с английски.
За протокола - завърших първа английска, с испански. На испански не мога и името да си кажа.
Ами справям се, не съм чааак толкова добре, но ако ми се наложи, мога да се оправя, макар и с малко зор. Немската ще я пиша първо желание, като за нея разчитам само на късмет, тъй като балът ми си е нисичък за там, ама пък ако не я пиша, а после видя минимален бал, по-нисък от моя, ще си изям гъза от яд, тъй че тя ще ми е първо желание. После ще е английската с втори чужд немски и като трето желание ще пиша френската също с втори чужд немски, тя ще ми е нещо като резервен план, защото там всякак влизам.
Много е важно коя учителка ще ти се падне в 8 клас по английски. От нашия клас имаше един, който не беше учил през живота си, а накрая на годината стигаше до 4-ки и 5-ци![]()
Френският не е сложен. От ФЕГ познавам страхотни хора именно с френски! Всичките, които познавам го знаят на ниво.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
chtlsy, не беше ли ти този, които ми каза, че 1 АЕГ е наркоманско училище?!![]()
По темата:
- Френският не е сложен, ако имаш желание, ще го научиш перфектно.
- И двете училища са хубави, ти избираш какъв език да учиш (съответно ФЕ или АЕ). Аз предпочитам 9 ФЕГ.
Не съм казвал, че е наркоманско, казах, че доста хора пушат и поркат, ама както и да е.Досега съм учил само английски, тъй че френският ще е напълно нов език за мен, тъй че къде ще е по-добре да отида - френската или английската?
Зависи. Ако ти е добър английския по - добре отиди във ФЕГ. Ако ти е по - приоритетно да научиш перфектен английски, пробвай в АЕГ. Според мен ФЕГ е по - добрия вариант, защото ще научиш един чисто нов език, който може да ти е полезен. Вторите езици по принцип не се изучават много интензивно. Ако си хванал основите на английския можеш да го изучиш и по - нататък без да ти е първи език, било то сам, от това, което учите в училище или ако ти е много мерак да го знаеш перфектно - на уроци.
Според мен 9 ФЕГ е по-добра от 1 АЕГ.
Чувала съм и доста по-добри коментари за нея,а за 1 АЕГ са ми казвали,че има наркомани .. Поне така ми е казвало едно момиче от там,не знам колко е вярно.
Ако искаш да учиш АЕ избери 2 АЕГ,но ако предпочиташ ФЕ избери френската.Изборът е твой,според мен английският ще ти е по-полезен и е хубаво да се научи на добро ниво,да не кажа перфектно ..
Щом се колебаеш защо не избереш френската с втори език - английски?
Език без желание не се учи, така че помисли сам дали ти харесва френският език.
Първо, че и я в двата случая искам да уча и немски, но няма да ходя в 73-то. Второ, че и в 1АЕГ има профил с френски, демек и в двете мога да уча френски и английски.
Що не зададеш въпроси към хора от френската и английската и в зависимост от отговорите да избереш![]()