.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Яна
    Guest

може ли да се вземе шоф.книжка на 16

Здравейте другата година ще бъда на 16 и се питах дали може да взема книжка.
    Бях чула ,че ако имаш 16можеш да вземеш книжка и да караш кола с пълнолетен в колата.
    Може да задавам тъпи въпроси,но ....
    Сигурна съм ,че повечето от вас ще ми кажат още си твърде малка и разни такива,но много
    искам книжка.

Не можеш,трябва да имаш 18 години.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    в България живееш, не
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

МОЖЕ ЕСТЕСВЕНО ! ! ! Шофьорска книжка можеш да вземеш на 16год. , а чак на 18 имаш право да караш кола !

женски индивиди да не дават отвратително тъпи мнения за шоф. книжки и изобщо съвети в тая "сфера"

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от Яна Виж мнението
    Сигурна съм ,че повечето от вас ще ми кажат още си твърде малка
    Та то си е факт!

Цитирай Първоначално написано от Яна Виж мнението
    но много искам книжка.
    Това не е важно! Тука не става дума за тебе а за всички хора на улицата!

mojesh da vzemesh shofiorska knijka za MOTORETKA no ne i za avtomobil dokolkoto sumzapoznat

Цитирай Първоначално написано от buddhaa Виж мнението
    женски индивиди да не дават отвратително тъпи мнения за шоф. книжки и изобщо съвети в тая "сфера"
    защо пък слагате всички жени под общ знаменател?

А относно по темата не можеш.. изчакай още малко .. бтв брат ми почна курсове на 17 и нещо, и на 18 за рождения ден му дадоха книжката

предполагам искаш да караш кола.. с Б категория ?
    нужни са 17 години и 9 месеца за да запишеш курсовете
    на 18 чак ще можеш да караш кола

На кратко - не.

Три месеца преди да навършиш 18 можеш да се явиш на курс (изпит) и дори да вземеш изпита успешно, ще я получиш когато навършиш 18. Говоря за категория Б (лек автомобил) и всички останали категории, с изключение на кат. М - скутер.

На 16г. можеш да вземеш книжка за скутер (категория М) до 50 кубика, НО целият изпитен процес е мноооого дълъг и банален - документи, обучение за първа медицинска помощ и т.н. плюс 100 лева за изпита. И аз си мислех да взема кат. М ама не си струва след като след 2 години можеш да вземеш категория Б (и автоматично ти дават кат. М "подарък" : D).

На мен ми остава 1 година до 18 тей че ще търпя и междувременно ще си чета правилника.

ПП: В Естония и в някои други държави можеш да караш кола на 16... -_-. В БГ имаше такова предложение ама накрая ЙОК.

Цитирай Първоначално написано от NitroGeniumХ Виж мнението
    На 16г. можеш да вземеш книжка за скутер (категория М) до 50 кубика, НО целият изпитен процес е мноооого дълъг и банален - документи, обучение за първа медицинска помощ и т.н. плюс 100 лева за изпита. И аз си мислех да взема кат. М ама не си струва след като след 2 години можеш да вземеш категория Б (и автоматично ти дават кат. М "подарък" : D).
    Ще ми копираш ли частта от закона, в която пише това за книжката за СКУТЕР ?
    а да...
    1. "М" категория няма... Говориш за АМ
    2. На 15г. и 9 месеца можеш да се запишеш за курс направо за А1, с която можеш да караш мотор до 125cc

Цитирай Първоначално написано от NitroGeniumХ Виж мнението
    Три месеца преди да навършиш 18 можеш да се явиш на курс (изпит) и дори да вземеш изпита успешно, ще я получиш когато навършиш 18. Говоря за категория Б (лек автомобил) и всички останали категории, с изключение на кат. М - скутер.

Глупости. За категория "Б" можеш да започнеш курсовете 3 месеца преди да навършиш 18. През тези 3 месеца можеш да си изкараш всички часове, да си вземеш и теорията, но на изпит по кормуване пред ДАИ НЕ МОЖЕШ да се явиш.

А категория "М" вече няма. Вече се води АМ и се изкарва пак на 16. На 16 можеш да изкараш и категория "А1", с нея можеш да караш до 125 cm3 и мощност до 11 kW.

^добре че нямате навика да ме повтаряте

Цитирай Първоначално написано от brrm..duk Виж мнението
    ^добре че нямате навика да ме повтаряте

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си