- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- За разбиращите от грим!
Аз също бих препоръчала първо да третираш проблема, с цел да го решиш, а не да се опитваш просто да го прикриеш. Пробвай с това мазило, и аз съм чувала, че има ефект. Използвай хидратиращ крем с високо съдържание на алое вера- най-доброто в борбата с белези и проблемна кожа, ще ти помогне и ако имаш пъпки например.
Относно прикриването - коректор. Достатъчно плътен, за да покрива да не се разтича и т.н. Не е необходимо да използваш фон дьо тен, в случай, че не намираш нужда. Използвай ББ крем - по-лека формула, с спф (направо задължителен за летния сезон) и хидратиращ. На мнение съм, че е по-лесно да почистиш грима от лицето си, а с него и полепналата през деня мръсотия, отколкото да си отпушиш порите от всичкия прах, който ни заобикаля.
Поставяш ВВ крема, после покриваш с подходящия коректор на нужните места и завършваш всичко с пудра, колкото да не лъщиш и да не се разтича гримът ти. В дневната си грижа включи хубав хидратиращ крем, поставяй го преди грима, а на белега наистина може да поставяш и основа за грим (може и на цялото лице). Препоръчвам ти да използваш качествена козметика. Повечко парички е, но поне няма да ти навреди. Старай се да не купуваш нещо, което не можеш да видиш и пипнеш (т.е. от каталози) Особено за фон дьо тен и коректор винаги тествай. Желателно е коректорът ти е да е с тон - два по-светъл от фон дьо тена. Намираш тестери от аптеките, или магазини за козметика, пробваш за да видиш дали нямаш някакви противопоказания и тоя месец отделяш 20 лв за едно другия за друго. Иначе всичко изброено можеш да намериш във всяка парфюмерия. Успех!
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com