.
Отговор в тема
Страница 21 от 91 ПървиПърви ... 111718192021222324253171 ... ПоследнаПърви
Резултати от 501 до 525 от общо 2259
    Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    http://www.book.store.bg/p4022/istor...a-kalfova.html
    Някой да учи с него? Чудя се дали да го взема, уж от форума на СУ го препоръчват доста хора.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Моят учител по история също ми го препоръча, когато разбра , къде и с какво ще кандидатствам
    maDamn

Мега фен Аватара на 102
    Аре стига бе.. по мое време преписвахме темите един от друг.. 2008 издадена.. баси майката. :!(

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Май няма интеграли в него, освен ако не се е променил.
    Ако си освободиш малко място в личните съобщения, ще е добре, че искам да те питам нещо за ВУЗовете.

Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    Аре стига бе.. по мое време преписвахме темите един от друг.. 2008 издадена.. баси майката. :!(
    Ти си дърт!

Иначе, има конспект на темите за изпита в СУ, в самия сайт са изкарани. С учебник по история 11 клас задължителна подготовка , няма да имаш проблем да се справиш ппц. Помагалото,което си посочила е добро наистина,но не е наложително.
    maDamn

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    С учебник по история 11 клас задължителна подготовка , няма да имаш проблем да се справиш.
    За изпит по История в СУ ли става дума...?

Град
    Beyond reality
    Мда. Водейки се по него и развивайки темите няма да има проблем.
    maDamn

самия университет ми харесва ,а и преподавателите са едни и същи във почти всички университети ,говора за специалност "право"

Град
    Beyond reality
    Ми не е точно така. Има нещо друго, да , някои преподаватели от СУ преподават и в УНСС, но подготовката и самото очакване от студентите е различно в двата университета. Щото едно е да кажеш,че си учил право в СУ , друго е да кажеш,че си учил право в икономически университет.Но ще се убедиш в това след време.
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Ми не е точно така. Има нещо друго, да , някои преподаватели от СУ преподават и в УНСС, но подготовката и самото очакване от студентите е различно в двата университета. Щото едно е да кажеш,че си учил право в СУ , друго е да кажеш,че си учил право в икономически университет.Но ще се убедиш в това след време.
    Това се подразбира още на самите изпити. и самото кандидатстване.

Повече от фен Аватара на UnkNoWn12
    Хора, някой от вас мисли ли да кандидатства в чужбина, Дания например? И искам да попитам, някой от тук карал ли е TOEFL и ако да, как е като трудност?
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    TOEFL е по-лесен от SAT. Имаш ли сертификат по английски? Ако е на по-високо ниво, безпроблемно можеш да го вземеш.

Повече от фен Аватара на UnkNoWn12
    Нямам сертификат, но съм 12 клас в езикова и ползваме учебници на ниво c1-c2, като не ме затрудняват особено. Отделно правя в нета уж някакви примерни reading-и и listening-и за TOEFL, ама все пак...
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Мама му стара, искам да кандидатствам в ФМИ към СУ специалност Компютърни науки, само дето че математиката ми е трагедия, никога математиката не ми е вървяла и все пак мамка му, си вярвам достатъчно и ще успя да науча нужното за кандидат студентския изпит, дори и да не вляза, поне ще знам че съм опитал. Сега се чудя какво друго да кандидатствам в случай не вляза там където искам.

anonymous708973
    Guest
    Тойфелът изобщо не е труден. Подготвяш се за доста по-кратко време отколкото за сертификатите на Кеймбридж, бая хора познавам, които го взеха с много хубави точки. Като ниво е между FCE и СAE.

Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
    Мама му стара, искам да кандидатствам в ФМИ към СУ специалност Компютърни науки, само дето че математиката ми е трагедия, никога математиката не ми е вървяла и все пак мамка му, си вярвам достатъчно и ще успя да науча нужното за кандидат студентския изпит, дори и да не вляза, поне ще знам че съм опитал. Сега се чудя какво друго да кандидатствам в случай не вляза там където искам.
    Защо смяташ, че зорът ти с математиката ще приключи в момента, в който влезеш? Тепърва ще е началото.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Защо смяташ, че зорът ти с математиката ще приключи в момента, в който влезеш? Тепърва ще е началото.
    Именно.
    Според мен, щом не те бива в математиката, а искаш да се занимаваш с нещо в тази сфера, не е нужно да го учиш, има достатъчно курсове и подобни. Диплома няма да ти е нужна, само умения.

Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
    Е може и да сме колеги. Разгледай и ТУ.

Ти с какво точно искаш да се занимаваш?

Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY Виж мнението
    [I]лоша идея с матурата по история, не искам да те обезкуражавам, но е загубена кауза
    съветът ми е да се явяваш на повишителни по история, ако ти трябват, но матурата ти да е друга, защото е истински ад исторятa
    Попринцип много добре се справям и с двата ми необходими предмети за правото ,за това и именно се реших ,че трябва да уча нещо свързано или с литература или с история.За това съм се решил на 70% да избера като втора матура история.

Град
    Beyond reality
    Не е добра идея наистина, ако си 100% сигурен,че ще плеснеш над 5и50 на матурата - стреляй,но иначе не рискувай.
    maDamn

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Това с матурата си е опасна игра, защото колко и да си учил по предмета винаги може да стане нещо, да ти стане лошо и т.н, което да ти понижи оценката в дипломата.

Знам че, тепърва се почва с математиката и това ме разколебава, мисля и за ТУ, но официалния сайт много ме обърка и не можах да разбера дали мога да кандидатствам с друг предмет там, прави сте че трябва да съм 100 процента сигурен за математиката, ако искам да вляза.
    Искам да програмирам, да буилдвам уеб страници и въобще привлича ме сферата на компютрите, но също така мисля и за нещо свързано с комуникацията с хората, това също ми харесва. В момента доста неща влияят върху избора ми, брат ми е едно от нещата, които ми влияят, той смята че трябва задължително да уча нещо свързано с ай ти, тъй като чул че това е бъдещето и че се печели добре, и това е така разбира се, но още от Чачо знам, че не задължително да уча точно такава специалност за да просперирам в тази сфера и съм мислел сам да усвоя знанията необходими за реализация в тази сфера, а междувременно да уча нещо друго, ето тук идва момента че още не съм разбрал какво другото, което искам. Отхвърлих толкова много варианти: Право, Политология, Публична Администрация, Пи Ар. Никога не съм се представяй да уча в УНСС, не че не ме привличат специалности с икономическа насоченост, напротив търсел съм информация и съм се интересувал за определени неща в тази сфера, мечтал съм и да имам бизнес, да го развивам и да стана богааат a.k.a Българската мечта, но реалността е различна естествено.
    Докато не почнахме тази учебна година се бях засилил 100% към ФМИ-то, но сега много хора ме разколебаха и все още искам да опитам, за да знам дали съм имал и малък шанс да вляза.
    Мамка му, с това си мнение разбрах колко ми е леш главата...
    Последно редактирано от TheNormalGuy : 09-23-2013 на 17:30

^ Зависи от специалността, но общо взето е:

Оценка от дипломата по математика + оценка от дипломата по физика + 2.8хМатура по БЕЛ/Математика/Физика или 3хТест по Математика.

Или кандидатстваш с една от матурите, на която имаш най-висок резултат, или с изпит по математика, който се провежда там. В първия случай резултата се умножава по 2,8, а във втория по 3.

Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    ^ Зависи от специалността, но общо взето е:

Оценка от дипломата по математика + оценка от дипломата по физика + 2.8хМатура по БЕЛ/Математика/Физика или 3хТест по Математика.

Или кандидатстваш с една от матурите, на която имаш най-висок резултат, или с изпит по математика, който се провежда там. В първия случай резултата се умножава по 2,8, а във втория по 3.
    Що ли съм се излъгал, че в ТУ приемат и с език... иначе от тамошните специалности бих избрал:
    Бакалавърска програма "Компютърно и софтуерно инженерство"
    Бакалавърска програма "Компютърни науки и инженерство" – обучение на англ. език

За обученията на английски, може да трябва и друг изпит, не знам.
    КСИ и е яко, но се и влиза най-трудно.
    Чувам, обаче, някои отрицателни неща за ТУ - например, че искат да присъстваш и не може да се работи. Надявам се, че Чачо ще може да каже дали е истина.

anonymous708973
    Guest
    Чачо в ТУ?
    Въх, защо изоставам с информацията?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си