- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
http://www.book.store.bg/p4022/istor...a-kalfova.html
Някой да учи с него? Чудя се дали да го взема, уж от форума на СУ го препоръчват доста хора.
Моят учител по история също ми го препоръча, когато разбра , къде и с какво ще кандидатствам![]()
maDamn
Аре стига бе.. по мое време преписвахме темите един от друг.. 2008 издадена.. баси майката. :!(
Мда. Водейки се по него и развивайки темите няма да има проблем.
maDamn
самия университет ми харесва ,а и преподавателите са едни и същи във почти всички университети ,говора за специалност "право"
Ми не е точно така. Има нещо друго, да , някои преподаватели от СУ преподават и в УНСС, но подготовката и самото очакване от студентите е различно в двата университета. Щото едно е да кажеш,че си учил право в СУ , друго е да кажеш,че си учил право в икономически университет.Но ще се убедиш в това след време.
maDamn
Хора, някой от вас мисли ли да кандидатства в чужбина, Дания например? И искам да попитам, някой от тук карал ли е TOEFL и ако да, как е като трудност?![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
TOEFL е по-лесен от SAT. Имаш ли сертификат по английски? Ако е на по-високо ниво, безпроблемно можеш да го вземеш.
Нямам сертификат, но съм 12 клас в езикова и ползваме учебници на ниво c1-c2, като не ме затрудняват особено. Отделно правя в нета уж някакви примерни reading-и и listening-и за TOEFL, ама все пак...![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
Мама му стара, искам да кандидатствам в ФМИ към СУ специалност Компютърни науки, само дето че математиката ми е трагедия, никога математиката не ми е вървяла и все пак мамка му, си вярвам достатъчно и ще успя да науча нужното за кандидат студентския изпит, дори и да не вляза, поне ще знам че съм опитал. Сега се чудя какво друго да кандидатствам в случай не вляза там където искам.
Тойфелът изобщо не е труден. Подготвяш се за доста по-кратко време отколкото за сертификатите на Кеймбридж, бая хора познавам, които го взеха с много хубави точки. Като ниво е между FCE и СAE.
Защо смяташ, че зорът ти с математиката ще приключи в момента, в който влезеш? Тепърва ще е началото.
Не е добра идея наистина, ако си 100% сигурен,че ще плеснеш над 5и50 на матурата - стреляй,но иначе не рискувай.
maDamn
Това с матурата си е опасна игра, защото колко и да си учил по предмета винаги може да стане нещо, да ти стане лошо и т.н, което да ти понижи оценката в дипломата.
Знам че, тепърва се почва с математиката и това ме разколебава, мисля и за ТУ, но официалния сайт много ме обърка и не можах да разбера дали мога да кандидатствам с друг предмет там, прави сте че трябва да съм 100 процента сигурен за математиката, ако искам да вляза.
Искам да програмирам, да буилдвам уеб страници и въобще привлича ме сферата на компютрите, но също така мисля и за нещо свързано с комуникацията с хората, това също ми харесва. В момента доста неща влияят върху избора ми, брат ми е едно от нещата, които ми влияят, той смята че трябва задължително да уча нещо свързано с ай ти, тъй като чул че това е бъдещето и че се печели добре, и това е така разбира се, но още от Чачо знам, че не задължително да уча точно такава специалност за да просперирам в тази сфера и съм мислел сам да усвоя знанията необходими за реализация в тази сфера, а междувременно да уча нещо друго, ето тук идва момента че още не съм разбрал какво другото, което искам. Отхвърлих толкова много варианти: Право, Политология, Публична Администрация, Пи Ар. Никога не съм се представяй да уча в УНСС, не че не ме привличат специалности с икономическа насоченост, напротив търсел съм информация и съм се интересувал за определени неща в тази сфера, мечтал съм и да имам бизнес, да го развивам и да стана богааат a.k.a Българската мечта, но реалността е различна естествено.
Докато не почнахме тази учебна година се бях засилил 100% към ФМИ-то, но сега много хора ме разколебаха и все още искам да опитам, за да знам дали съм имал и малък шанс да вляза.
Мамка му, с това си мнение разбрах колко ми е леш главата...
Последно редактирано от TheNormalGuy : 09-23-2013 на 17:30
^ Зависи от специалността, но общо взето е:
Оценка от дипломата по математика + оценка от дипломата по физика + 2.8хМатура по БЕЛ/Математика/Физика или 3хТест по Математика.
Или кандидатстваш с една от матурите, на която имаш най-висок резултат, или с изпит по математика, който се провежда там. В първия случай резултата се умножава по 2,8, а във втория по 3.
За обученията на английски, може да трябва и друг изпит, не знам.
КСИ и е яко, но се и влиза най-трудно.
Чувам, обаче, някои отрицателни неща за ТУ - например, че искат да присъстваш и не може да се работи. Надявам се, че Чачо ще може да каже дали е истина.
Чачо в ТУ?
Въх, защо изоставам с информацията?!