- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Да го пребия ли ? :)
Как да няма кой да му помогне? Я стига глупости. Ти, ако имаш 14-15годишно дете с тези проблеми няма ли да му помогнеш? Ще предпочетеш да се оправя само и да се бие с всеки, който му се ребчи ли? Къде са родителите? Къде са заспалите госпожи и дирекцията?
Ако отиде и се оплаче в дирекцията или каже на родителите си съм сигурна, че ще има реакция. Да ама дребната душица не мисли по този начин. Той си казва "Оф, кво да казвам на тия тъпи даскали". "Оф, да не съм мамино детенце". И т.н.
Да не говорим колко още организации има, както някой по горе спомена.
Тя държавата ни, че е заухава и беззаконна съм съгласна, ама чак да оставим децата да се избиват по между си в училищата ли? И да ги поущряваме даже......
Ще се обърне към мама и тати, ще му опраат бакиите -ок.Ама кат свикне по тоя начин,кво, цял живот ли ще ходи да плаче на рамото на мама и тати за щяло и нещяло?По-добре да се научиш от рано,отколкото, когато вече е късно,иначе другото е несериозно;d
Боже! Ти да не си чужденка?
Минал съм през тези неща.
Родителите какво ги намесваш? Първо на първо, че има родители за убиване. Второ, те не са божии пратеници, които могат да направят всичко. И трето, мислиш ли,че момче ще споделя на родителите си,че го бият без да го е срам, камо ли пред баща си?
Госпожи ли? Тя дирекцията не прави нищо, ти госпожите намесваш. В някои училища госпожичките не смеят да се обадят, защото се страхуват за себе си + това много от тях са станали такива почти като ей така от взети от улицата хора, търсещи си някаква работа.
Да се оплачи на даскал, ако го бият - равностойно на 100% -во пребиване и никаква реакция.
Да се оплачи на дирекция - риск печели , риск губи. И така е не само в изостаналите селски училища , ами и в много съвсем нормални в градовете.
Ти спомняш ли си БТВ репортерите преди 2 години,когато даваха за журналиста под прикритие като учител в едно даскало? Как спокойно си носиха ножове учениците в училище,а учителите не им пукаше?
Направо ме изумяваш! Боже, моли се да не ти се случва такова нещо с децата ти, че ще видиш,че единствените въпроси ,които ще обсъждате с тях ще са от сорта на ,, ами дай да те преместим в друго училище тогава, че не знам какво да направя''
На 15 той е още ДЕТЕ. Няма как да се справи сам с някои аспекти от живота. Имаш ли си представа колко лабилна е една детска психика? Утре ще вземе да ви послуша и ще отиде да забие една бухалка в главата на оня и ще го остави на място. Какво правим след това? Виновен ще е той, не вие. Не можеш да подстрекаваш едно дете към насилие с цел да го възпиташ или да го направиш по-силно. Силата не се гради с това да го правиш побойник или да го оставиш да се оправя от малко само, тя се гради с възпитание, морал, етика, ценности.
Има си неща с които ще се оправя сам и сам ще взима решения, има и такива където трябва намеса.
Абе ти си луд! Не мога да се съглася с теб и това е! Какво? Искаш да ми кажеш, че ако утре банда малолетни престъпници тероризират детето ти, ти ще го преместиш в друго училище ли? Какво ще кажеш на това дете? Как ще му обясниш постъпката си? Ако не можеш да го предпазиш от банда елементарни лекенца, които пушат, пият, бият се и дрогирват по училищата, какво остава за улицата? Какво остава за всичко останало? Как смяташ, то да оцелее в живота? Как ти, като родител ще го опазиш? Ако в квартала ви живеят други такива ЛЕКЕНЦА и квартала ли ще смениш? Ще го сменяш квартали и училища и ще бягаш, защото не можеш да помогнеш на детето си ли?
Не, не, не мога да те разбера. Искам да видя и твоята гледна точка, но наистина не мога да те разбера.
Да 100% така ще стане,излез малко от филма pls.
Ако отиде и го остави на место с бухалка,само защото някой му е намекнал в някъв форум, то в такъв случай на пича въобще не трябва да му се дава телевизия,компютър или какъвто и да било източник на информация![]()
Живееш в аквариум, мила, няма я връзка с реалността.
Моето училище - 1200 човека, Национална гимназия, имахме аналогичен случай. В рамките на 10 дена 2 пъти стана малко кочина с някакви минаващи мангали. И то идваха полиции, линейки. Единия път ме викна директорката, понеже съм от обичайните заподозрени, реакцията й "Само да няма телевизии". При аналогични случай вътре в училището - същото: едно смъмряне, максимум забележка и това е.
Училищният персонал не може да направи нищо, тук става въпрос за пращящи от тестостерон хора, които нямат чувство, че може да им се търси сметка.
Само ми кажи - като се оплаче на баща си и той отиде да вдигне скандал на тия келеши, и като бият и него и баща му, ти ли ще отидеш да ги защитиш?![]()
Окс. Нека да отиде и да се сбие с оня въпросния. Утре оня тестостероновия, както гo описваш ще си викне"бандата" и ще го пребият. Като се прибере преобразен до неузнаваемост ти ли ще обясняваш на родителите му защо е така?
Не знам какви родители има, не знам наистина. Само виж каква ситуация ми обясняваш, 10-20 пикливи хлапета да пребият един зрял мъж - окс и той да няма какво да направи?![]()
Не говоря чисто физически 1 срещу 10 - окс, напълно съгласна за преимущество. Но аз говоря в чист аспект за ситуацията, че той, ако иска няма какво да направи?![]()
Спирам да споря. Се 1.
Бийте се, избивайте се, чупете си ръцете, краката, носовете и се молете някой ден да не попаднете на някой отговорен родител, който знае как да се оправи с банда глупави и наивни хлапета, които си мислят, че са хванали Господ за чепа.![]()
Не знам какво ще правя. Точно по тази причини и не искам да имам деца в тази държава. Когато си в клас на изроди (15 годишна възраст не е хич малка и на тази възраст има хора, които се гледат самостоятелно и живеят сами. Да го насърчавам и да го уча да се бие детето е абсолютна глупост, особено ,ако то просто е по чувствително и не може. Имаше един клип и песен на еминем за насилието , в който показваше как момчето,което го бият всекидневно се осмелява и удря нападателя си един ден, от което печели респект и вече спират да го бият. Е да, ама тук, рискуваш да те пребият до смърт. Аз учих едно от най-елитните училища ще ти кажа. Не те лъжа. Имаше един от класа ми, който друго момче нещо го беше напсувало и ударило. Той го преби до вкарване в болница. Понеже бяхме края на 7 клас и директорката ни беше овца - не го изгониха,въпреки постоянните му предупреждения ,той остана до край в класа. Не го изгониха и прикриваха всичко. Ако щеш ми вярвай. Та накарай да се оплачи дето ти.. да се оплачва бе.. Аз пък ще ти кажа... че ако ще търси помощ - то по-добре в полицията. И му наеми пазач,че като се прибира от училище след поредната жалба от него - да не го спукат в някое ъгълче на улицата.. ( па и намушкан може да се окаже, ако се съпротиви много ( без да искат де)
От "родител" до "родител" разликата е голяма. Ако бащата е някой като сина, дето цял живот са го тормозили - първо съучениците, после приятелите, после колегите, шефа, жената, мислиш ли, че ще направи нещо?
Ако е някой на място - по един шамар и ще се наакат, ама после винаги ще му напомнят, че баща му го пази.
Разбираш ги нещата, евала! И като си непълнолетен (ако имаш 14) - пак могат да те съдят, просто наказанията са по-леки.
Въобще в така дадената ситуация - всеки може да съди всеки и да върти нещата както си поиска, така че? Плюс това никой прокурор няма да осъди баща, щото е ударил шамар на някой, който е бил сина му, аре малко по-сериозно..
klimatronik и Баща Ти,
Не Ви познавам, като личности. Но аз поставям ситуацията от коренно различна гледна точка. Само си представете ситуацията да имате едно, единствено дете от жената на живота Ви и то да се прибере вкъщи мязащо на блъснато от влак и вие просто ще седите, защото може и вас да ви пребият, така ли?![]()
Виждала съм на какво е способен един родител, който обича детето си и е готов да го закриля с цената на живота си. Повярвайте ми много по опасен е от 10 лигльовци с джобни ножчета и разбити амбиции.
klimatronik - Относно ситуацията, която описа стигнало се е до там, защото точно тези родителите за които аз говоря ги е нямало. Ще вкарат детето ти в болница и ти нищо няма да направиш? Изверга ще си ходи спокойно, като пич на училище и ще тормози и други деца? Да, да, как ли пък не?![]()
Това не са родители за мен, така че този пример въобще не го давай.
Не съм твоето момиче, няма и да бъда. Знам много добре какви за възрасТТа си келеши има. Но явно ти не знаеш какви родители има. Живот и здраве след време, Ти обяснявай на детето си за тези развитите "страшилища" и гледай безучастно отстрани.Аз моите смятам да ги защитавам, дори с цената на живота си.
Последно редактирано от Smrazqvashta : 07-14-2013 на 20:41
ЕМ БОЙ БОЙ БОЙ БОЙ БОЙ БОЙ БОЙ БОЙ
F$@k suicide silence!
Нацелил си е точния човек, мен ако питаш... Щом не си се съпротивлявал като те е ударил и пускаш разни теми тип "ДРЪЖТЕ МЕ, ЩЕ ГО УДАРЯ, ДРЪЖТЕ МЕ БЕ ХОРА!!!", значи си е намирил човека за гаврата... Тъпо е да отидеш и да го удариш ей така. Като почне пак да те ебава /100% ще има пак/, му отвърни и нещата ще се наредят. Естествено не да му чупиш главата...
Едит: Смразяваща, теб никой не те е ебавал, щото си женско. При вас са интрижки, подмятания, ала-бала, ама не тормоз в истинския смисъл. При нас още в момента, в който се оплачеш на ваще и ставаш обект на подигравки. И с право. На 15 трябва да можеш да се оправяш с такива лигльовци. Да му хвърли една гора бой, ама на място и да видиш после ще го закача ли. Ключовият момент е да се види кой е започнал и да имаш свидетел.![]()
Последно редактирано от ge6aaaa3 : 07-15-2013 на 18:02