.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Тема: Забравям

Talking Забравям

Здравейте! От няколко седмици насам започвам да забравям. Мисля си за нещо и в следващия миг не мога да се сетя какво си мислих. Понякога мисля да направя нещо, например да потърся нещо в гугъл, но се оказва, че не мога да се сетя какво щях да търся. Когато гледам някой филм, понякога не мога да се сетя за името на някой от героите в филма. На какво се дължи това забравяне и как да го преодолея? Благодаря предварително!

Мега фен Аватара на nyxu
    Град
    На Лунатаа.. *
    Пушиш ли?
    Попринцип на всеки му се случва от време на време.. или поне има такъв период.
    За първи път ли ти се случва?
    Дрън-дрън

Как очакваш да ти се даде съвет без да дадеш никаква информация за теб? Щом нещо в тялото ти отказва да работи (в твоя случай мозъка) - значи му липсва някой елемент.

1. Мозъкът има нужда от кислород. Вечер като си лягаш, ако не оставяш прозореца отворен поне проветри за 1-2 часа. Спортуването сутрин подобрява тонуса както на цялото тяло, така и на сивото ни вещество.

2. Играта на шах, сглобяването на пъзели и всякакви видове логически задачи стимулират допълнително мозъчната дейност.

3. Използвай зехтин (богат на антиоксиданти), повече зеленчуци и бобови, поне 2 пъти седмично яж риба (ако не обичаш и рибеното масло върши работа). Бананите, гроздето, ябълките и орехите помагат за концентрацията. Доматите са богати на манган и помагат на хора с висок интелектуален труд.

4. ТЕЧНОСТИ - 30мл. на килограм най-малко за да работи тялото оптимално.

5. Алкохола намалява вниманието.

6. Въглехидратите са основен източник на енергия за мозъка - те помагат за усвояването на информацията.

7. Доброто кръвообръщение помага на мозъка. Той не може да работи на 100%, ако артериите са запушени с холестерол, защото постъпващата в мозъка кръв е бедна на кислород. Важно е в храната да се включат продукти, богати на антиоксиданти и особено на витамин Е.

Може още много да се каже, но това е едно добро начало.

Повече от фен
    много ти е марихуаната(коза) :Д

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Как забравяш ве? Тоя форум да не е "трета възраст"?

Цитирай Първоначално написано от Parry Виж мнението
    Мисля си за нещо и в следващия миг не мога да се сетя какво си мислих.
    Вземи под внимание съветите на Minwu. + и аз имах такъв период, ще ти мине.
    Понякога мисля да направя нещо, например да потърся нещо в гугъл, но се оказва, че не мога да се сетя какво щях да търся.
    Познавам много хора със същия проблем (и аз в това число). Почни да си записваш (поне аз така правя )
    Когато гледам някой филм, понякога не мога да се сетя за името на някой от героите в филма.
    Ако и по принцип трудно запомняш имена, нормално е - някои хора не помнят физиономии (просопагнозия мисля, че се казваше).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си