- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 9 ФЕГ или 133 СОУ ??
Пусна такова мнение в друга тема, където ти отговорих.
Тази година завърших 133то и го препоръчвам, с две ръце и два крака ЗА!
Като кандидатствах в 7 клас и на мен то ми беше след Френската, чаках 2ро класиране, но си останах там.. и за секунда не съм съжалявала. Супер е училището, наистина.![]()
По френски ще имаш оплаквания от учителите само ако не учиш.![]()
133 соу е на ниво и за преподователите се носят хубави мнения.
В 133 не се ли учи руски като първи език? Ако е така, от какъв зор сравнявате училища, където се учат два съвсем различни езика?
Еми не. Има различни паралелки, както във всяко друго училище.
Има паралелка, в която първи чужд език е английски, в която първи чужд е френски и 2, в които първия е руски. (;
Защооооо аз съм точно там:@
Последно редактирано от (-_-) : 06-27-2013 на 13:06
Пробвай се във ФЕГ
E, тъкмо, ще бъде мила към новите зайци. ;д;д;д
-----------------------------------------------------------------------
Много сте ми смешни като не знаете за 133то и съветвате да ходят към 9 ФЕГ.
Само за информация:
На тазгодишното НВО по френски език, зайците в 133то имат по-високи оценки от зайците в 9 ФЕГ. Може да си направите сметката сами.))))
Бее ти не им се връзвай много, всеки учител си хвали учениците, нас също ни казваха така, но това никъде не е доказано.
И двете училища предлагат изключително високо ниво на френския език. Дали ще го научиш по-добре във ФЕГ, или 133, зависи САМО и единствено от теб.
А след като ти си приет с АЕ и РЕ, не виждам изобщо база за сравнение с ФЕГ. Просто реши какви езици ти се учат![]()
Нищо лично, perry, но сещаш ли се , че току така не се сравняват две величини? Колко хора са 8 клас в 133 СОУ и колко са в 9 ФЕГ? Не съм в нито едното даскало от тези двете, нямам и пристрастия към нито едно от тях, но доколкото помня от преди години паралелката с френски в 133 СОУ е само една, тоест говорим за максимум 30 ученика. А във ФЕГ са 196, в 7 паралелки. 30 срещу 200?! При близо 7 пъти повече явили се дали ти е уместно сравнението?
Погледни олимпиадите по френски през годините, колко са класираните от 133-то на национален кръг по френски и колко са от ФЕГ , при това, за да отчетем описаните вече разлики в броя по випуски, направи го в проценти от цялото? Погледни и матурите по френски, те показват наистина доста. Тази година от ФЕГ са се явили 137 души от 12 клас и средният им успех е 5,67. От 133-то са се явили 23 и средният им успех е с почти половин единица по-нисък(5,24). Хубаво е като се правят сравнения да се борави с цифри, а не да го караме на : така ми каза един приятел/класната/съседът.
PS Лисичето хубаво ти е казала много много да не се връзваш на тези приказки. Няма даскал, който да не плюе малко или много по училището-конкурент и да прехвалва това, в което той предава. Все то е върхът на сладоледа. И това не важи само за 9 ФЕГ и 133 СОУ. Същото се случва и с 91 НЕГ и 73 СОУ, с 1 АЕГ и 2 АЕГ.
Последно редактирано от irrationalDecision : 06-27-2013 на 20:44
9 feg
Въпросът е на теб къде ти се учи. В днешно време навсякъде нивото е паднало. Много зависи от даскалите, има готини, които преподават и са сериозни, има и такива, на които не им пука дали са си предали урока или не. И това е навсякъде, дори и в елитните училища.
На Френската ѝ се носи славата, че там влизат богаташчета, че основно хората се интересуват само от айфони и маркови дрехи и тн.
133то си има сигурно и то неща, които не са му в ред.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
А дали се знае кой ще води английския на 8 клас АЕ и РЕ тази година и кой ще им е класен?