- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какъв е смисъла?
ima smisyl vsichko,koeto pravim s jelanie i lubovdori nai-otchaqniqt ,dori nevednaga bi nameril smisyl v neshto,koeto zaslujava cqlata mu energiq i lubov
))
Какво означава да заслужава енергията и любовта му? Нима не е да вижда смисъл в това нещо?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Смисъла... всеки си го намира сам за себе си.Важното е да не оставяш живота си без смисъл![]()
говорите ми просто едни клишета, които дори не осмисляте
Струва ми се, че въпросът беше по-скоро за живота въобще, не за човешкия живот.
как се изкушавам да ви кажа за моите разсъждения, но се боя, че ще ме сметнете за луда![]()
да не разводняваме темата
това е истината
има коментар отдолу:
'Orgasmic guitar solo..'
![]()
Последно редактирано от Ivaaaaa : 08-08-2013 на 09:54
Мм И това е добро, наистина.
Че я си изкажи разсъжденията, за да си затвърдя, че си луда.
Човек е това, което си мисли че е. Не можеш да говориш в такъв случай за определен "смисъл" тъй като се приема от самите нас по различен начин, от другите, от третите, от петите. Тъпа е темата, защото има въпроси, чиито отговор няма да бъде намерен, защото еволюира във всеки един момент и е видян чрез твърде много и различни гледни точки. Доказателствата в случая са схващания на разума, не търсете иглата в купата със сеното, щото знаеш ли, вече може да ви се е забола някъде или просто да я няма.
смисъла е да не мислиш за смисъла. живееш, ядеш, ебеш, сереш, къртиш мангизи и тва е.
Самото съществуване на хората е безсмислено, няма смисъл, нито значение за нищо. Поколения идват, отиват си, появяват се нови, без последици или случки за самата вселена. Кръговрат който просто протича, като това земята да се върти, реките да текат, дърветата да растат и така нататък. Ние сме просто процес, част от целия кръговрат на вселената, без значение за нищо в нея и развитието й, просто "неща" които се случват..
От друга гледна точка пък, всеки индивидуално е дарен с разум, а разума е това, което ни кара да мислим и да намираме смисъл в нещата. Може би от там идва дилемата и въпроса който човек все пак си задава- има или няма смисъл живота ми?
Аз все пак си мисля, че има, макар и аз самият още да не съм го открил. Щом има такава дума- "смисъл" значи не е напразно![]()
Agent Smith: Why, Mr. Anderson? Why do you do it? Why get up? Why keep fighting? Do you believe you're fighting for something? For more than your survival? Can you tell me what it is? Do you even know? Is it freedom? Or truth? Perhaps peace? Yes? No? Could it be for love? Illusions, Mr. Anderson. Vagaries of perception. The temporary constructs of a feeble human intellect trying desperately to justify an existence that is without meaning or purpose. And all of them as artificial as the Matrix itself, although only a human mind could invent something as insipid as love. You must be able to see it, Mr. Anderson. You must know it by now. You can't win. It's pointless to keep fighting. Why, Mr. Anderson? Why? Why do you persist?
Neo: Because I choose to.
Смисъла на живота се крие в изборите които правиш и доколко те могат да те докарат до някаква цел която (болният ти) мозък си е задал като дотатъчно смислена за да си заслужава да бъде постигната.
Защо трябва да има смисъл?
True story.
Защото трябва да има, човешкия Мозък винаги се опитва да докара смисъл в действията които върши и ако няма такъв той няма да го върши. На теб ти трябва смисъл защо например ставаш от леглото, защо отиваш на училище или работа, защо на следващия ден ти пак ще направиш същото. Някой го правят за пари, но въпроса е че и те не знаят какво ще правят после с тези пари.
Затова хората търсят смисъла в живота, защото им трябва причина да продължават да се борят.