Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
Oy7ofCon7roL, принципно съм съгласен с някой работи. Я аз бях разочарован от протестите които събориха управлението на ГЕРБ, и то не защото е паднало правителството, а защото трябваше да се бръкне пряко в джоба на хората за да излезнат да протестират. При толкова много свинщини и скандали станали преди това никой не си направи устата за нищо, обаче като им взеха по някой лев от джоба последва рев до Бога.
Затова се радвам на сегашните протести - този път са принципни, няма пряко засягане. Нито Пеевски бъркаше в джоба на хората, нито някой от другите гафове, обаче народа се вдигна. Мен това ме радва.
Казваш, че зимата протестите ще затихнат, според мен ще стане обратното. Като се съберат сметките за ток и парно, ще се видят всички пак в чудо и познай на къде ще избие и към кой ще е насочено недоволството.
Кабинета Орешарски дори да иска няма как да предотврати зимните екцесии според мен. Нито могат да развият бизнеса и икономиката за да вдигнат стандарта на живот, нито имат лост върху цените.
И пак ще се изправим пред същата патова ситуация.
Не си ме разбрал правилно или може би аз не съм се изказал правилно !

Ще се опитам да съм максимално ясен. Аз не мога да кажа дали зимата ще има протести, не знам дали и до тогава ще има правителство. По-горе исках да кажа че една малка част от тези хора, които сега са на улицата и в действителност защитават някакви идеали са много малко, но те си мислят, че зад тях стоят много хора и са още по-убедени, че ще си постигнат целите. Но това не е така, защото ако беше зимата нито майките с децата щяха да са там, нито пенсионерите, които си правят разходката, нито лапетиите, дето не знаят защо са там, нито ония с бирите ще са там, а ще останат най-много 1 000 души, които ще мръзнат няколко дни и ще се приберат, защото ще разберат колко са безсилни Пак казвам ако на българина не му бръкнеш в джоба не го търси за нищо, тва за гражданското общество е пълна глупост, ние сме една паплач, колкото и да не искаме да си го признаем.
И другото, което казах е, че тия хора, които си мисля, че ще променят "системата" и ще я променят с 20 дни стачка няма как да стане. За такова нещо е нужно постоянство с години, силно изразено гражданско общество, което знае какво иска, както и независими синдикати, които могат да блокират държавата за 2 часа ако решат, както гърците примерно.
И някой ако си мисли, че като бутаме правителство след правителство ще цъфнем и вържем жестоко се лъже.
Гражданското общество би трябвало да иска от правителството да работи в негова полза, днес ще искат едно, утре друго, в други ден трето, бавно, мъчително, с постоянство и ясни конкретни искания ден след ден и така с продължение на години и така лека по лека да си промениш държавата към по-добро. Това е смяна на системата, а не да си спал 23 години и да си мислиш, че като ходиш да крякаш 20 дни оставка и мафия ще промениш нещо.