Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
И да ми казваш, че понеже по една тема сме се различавали в мненията си, съм била "такъв човек с гражданска позиция", демек нищо не разбирам... Що не си го навреш някъде? По твоята логика и аз мога да кажа, че си "такъв човек с гражданска позиция", защото съветваш хората да бачкат вместо да учат висше, да ползват университета само да ходят по бригади или защото смяташ, че единственото решение на насилието е двойната доза насилие?
В случая щях да се съглася с теб до голяма степен, впрочем. Казвала съм неведнъж, че политиците на един народ са отражение на самия народ.
Все още твърдя, че бездомните животни са по-невинни от човеците като цяло и не заслужават да бъдат избивани по нелепи начини. Обясни ми ТОВА как влияе на мнението ми за политическата ситуация в страната?

Но виж, бих могла да кажа, че позицията ти не струва, защото:
1. не си гласувал
2. според теб хората, които живеят добре, не им пука за политиката?

Това вече са свързани причини.

Но не ми обяснявай как моята позиция за кучетата има значение.
По принцип бих съветвал хората да учат и да си работят по специалността, лятото да ходят по стаж вместо по бригади(е 50 на 50 е тука зависи пак), и да не отвръщат на насилието с двойно насилие - на няколко пъти съм писал обратното на това, но както си личи, то е за конректни и уникални ситуации за които сам съм виждал как стават нещата и ща неща не мога да лъжа.

А бездомните животни не могат да са нито невинни, нито виновни, защото за вина трябва свободна воля, а животните нямат такава, т.е. не може да придаваш човешки качества на животните, нито да ги наричаш добри или зли примерно. Това съм сигурен че и от "научна" гледна точка е така. И ако поставяш благополучието на бездомните кучета над това на човешката цивилизация и безопасност(едва ли искаш някой твой роднина да бъде наполовина изяден жив, както стана преди време - болката е непоносима най-малкото), то тогава не би трябвало да се занимаваш с граждански позиции.

Иначе не гласувах, макар че има една партия за която бих гласувал ако е задължително, но не съм гласувал, защото нито съм някакъв демократ или републиканец, нито харесвам българската партийна реалност, нито имам мотивация да си давам гласа за някоя партия, а и така изразявам странене от статуктвото и се дистанцирам от политиката.
Но въобще като не съм демократ не съм длъжен да гласувам, а и не се оплаквам толкова от управляващите независимо кои са, обаче се интересувам по принцип и си плащам данъците, така че имам право поне по форумите да пиша мнения по въпроса.

А хората, които живеят добре, повечето от тях не им пука за политиката, но доста от по-богатите са обвързани с нея(което е нормално).