- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момчетата - какво мислите за съвременните момичета?
Да, с това съм съгласен, за това казах "ако си малко по-наивен като автора". Нали за това му говорих, ама реши да се покрие, вместо да чуе...
Добре. Да завъртим нещата. Ти си синът, който ходи и си прави кефа, без да се съобразява с останалите. Майката, като не се чувства добре и е нарушено нейното лично щастие, ще накаже синът си. Така излиза, че ако "си гледа кефа", всъщност не си гледа кефа.
Та като казвам да си гледаш кефа, нямам предвид да правиш на момента тва, което те е дръпнало. Ако прецениш, че ще ти донесе лоши последствия, можеш да го избегнеш. Просто преценяваш, че бъдещето ти щастие ще е по-голямо от сегашното. Преценяваш, че да се напиеш и да те накажат не е толкова добър избор, колкото да не пиеш и да си живуркаш без наказанието. Но в крайна сметка целиш спокойствие, липса на кавги, което е щастие за теб, а не неегоистична доброта, не всемирна правота, не вселенски морал.
Тоест, в случая изглежда, че оправдавам морала, но го преразказвам с чудновати думички.
Е, а ако прецениш, че можеш да живееш с кавгите с родителите си? Че няма да ти се отразят, че ти ще си спокоен и с наказанията? Ми ще се напиеш без да слушаш родителите си.
Няма лошо да си по-принципен. Просто, ако си сигурен, че принципите в определена ситуация са излишни или не можеш да определиш, тогава да не ги следваш не е непременно лош избор. Да ги следваш - също. Въпрос на избор е.
Ако трябва да дам себе си за пример, на мен ми е по-лесно да давам пари за благотворителност, защото това ми задоволява чувството за подреден и сигурен свят, което ме прави спокоен и щастлив.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Тоест, моралът е субективен. Вероятно страница първа-втора от темата.
ПС: Хора, истинската и неоспорима мъдрост е, че който копае гроб другиму - гроб копае той.
Който нож копае, гроб вади себе си.
Който гроб копае - намира къртица.
Който нож копае до гроба, слепи ги ражда.
Който планина гладен сънува, извинисе бе.
Последно редактирано от Chacho : 07-22-2013 на 21:12
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Дотук добре. Но... айде кажете ми кое е по-добре: да не се шиба наляво надясно от вечер на вечер "от хорска срама" ('щото има приятелки, които и набиват, че е неморално) или да го прави, както Пантерата обясни по-назад заради нуждата и нищо повече? 'Щото в първия случай говорим за курвалъка като състояние на духа, което ако не с диви оргии, ще се онагледява с умилкване на 3533474745377458 души в коя да е дискотека/бар/домашно събиране/каквото и да е, а в другия случай се прави за да се задоволи потребността и съответното се преминава нататък.
Низки, низки... колко да са низки. При все, че всичко е толкова преходно, кой може да си позволи да е толкова краен? Пък и за мен понятието връзка не е равносилно на посочените от теб идеали. Само кат' говорим за робуване... не разбирам вие какви сте такива роби на телата си... 'Що ядете? Кат' може да поставите духовната храна над всичко. За мен двете неща са еднакви.
Сигурно без секс умираш като без храна.
Не е ли прекалено консуматорско мислене? Мислене, което притъпява чувствителността? Синьото Джони е изискано, но ако всеки ден пиеш, със същата нагласа ли ще го консумираш? Ще отделяш ли време да оцениш аромата му, да задържиш глътката в устата, да прецениш мекотата, да помислиш над качеството или ще преглъщаш механично? Ако всеки път когато правиш секс те шляпат по задника, ще изпитваш ли тръпката? Нима ако се придържаш към тези идеали, към търсенето на висшата, духовна наслада, ще търсиш да задоволяваш страстите си при първа възможност? Ще ги откриеш ли така?
Е това важи, когато синът е още под влиянието на родителите. На 25 се съмнявам ваще да ти се бъркат в това кога с коя спиш, пък камоли да те наказват. Реално неодобрението на родителите ти изобщо няма да ти повлияе на щастието. На тях ще им е болно, ама надали ще ти вдигат чак скандали за това. Вече друг е въпросът, че ти мислиш за това как се чувстват те и това че ги нараняваш само по себеси ти пречи. Е това е морала, за който идеше реч, че е полезен.
С това съм съгласен, при условие, че действията ти не вредят никому.
Може ли да си кажете годините всички,които пишат в темата?
Мда, ама към момента това е което мисля. То философски погледнато цял живот се променяме...
Да, затова в случая го подкрепих.
Ако имаш абсолютна власт и можеш да се гавриш със всеки, без това да ти оставя гузни следи, без да ти нарушава щастието, ако може всеки да ти слугува, ако може всеки да се държи така с теб, както ти искаш, една много крайна ситуация, която може и да е нереалистична, но за целта на дискусията да я приемем - каква сила има тогава моралът? Ако нямаш съвест и ако си абсолютно щастлив, ако държиш всичко в контрол и не можеш да бъдеш изведен от това състояние, има ли грешни постъпки за теб. След убийство, няма гузност, няма наказание, няма страдание? Кое ще те накара да се въздържиш?
@klimatronik, аз съм на 21
Някой (демек чачез ти, брат ^) да ми обясни, за к'во спорите в 5 реда, че не ми се чете толкова много ..![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
В този случай, моралът няма никаква сила. Моралът има сила само и единствено, когато имаш съвест. Тя е тази която те кара да го следваш, затова й казах на лейдито, че щом възприема курвенското поведение за нещо нормално, нейна си работа. /После се разбра, че вкрайна сметка не го практикува, значи не го възприема за толкова нормално, де.../ Никой външен неможе да ти наложи морал, ако ти я нямаш съвестта.
Морал? Че вднешно време има ли още морал?! Ама сериозно?!..
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Следва въпроса какво е съвестта и откъде се е появила тя?
@AnarchyBoy, с тоя въпрос се родиха 24-те страници.
Човек кажи, че морал има днешно време при по малките.... Е "ние" (собственоръчно се вкарвам в по-зрялото поколение) може и да имаме няк'ъв морал.. ама 14 годишните курвички.. и 15 годишните наркоманчета..?
Морала е отживелица, поне за манинките..
Dr. Gregory House
^Не е баш така... както каза Чачо, 24 страници писахме за това, такаче няма смисъл да започваме отначало...
@Chacho Честно казано, не знам... Предполагам, че е следствие на възпитанието и идеята, че като правиш добро ще ти се отвръща с такова.
Инджееее ( Йордан Йовков)
Чачо, обясни ми тогава за майчиното чувство за дълг към децата си? Доброто и злото е закодирано в хората.
Последно редактирано от klimatronik : 07-23-2013 на 09:13