"И още един въпрос - допустимо ли е да си мисля, че поради невъзможността на болшинството да отговори на очакванията ти (било то за морални ценности, поведение или визия), ти оставаш разочарован и гневен и оттам необходимостта да заклеймиш онова, което в твоите очи е първоизточник на нещастието ти ? "
–Да, допустимо е.
Виж, темата, която си представях да бъде източник на различни мнения, се превърна в един безсмислен спор. Казваш, че си се уморил да повтаряш едно и също. Аз също. Твое право е да изразиш СУБЕКТИВНОТО си мнение, казвайки че "е право на всеки да живее живота си както намери за добре, стига да не вреди другимо", с което принципно съм съгласен. Също въпрос на такова е обаче какво е това, което вреди другиму. Ако тръгна гол по улицата дали ще навредя на някого? Едва ли. Ще ме закопчаят ли, обаче? Естествено! Твое право е също да не желаеш да споделиш с мен мнението си по същество за споменатите хора, а само по принцип за тезата ти, да не се бъркаш в чужди работи. Не искам да спорим излишно. Няма значение какво мислим аз и ти, или Чачо за правилно, защото аз не целя да убедя някого в каквото и да било, само размишлявам на глас. Исках да чуя мнението на повече хора - не се получи, и мисля, че темата се изчерпа. Относно смотаняците в училище - сега само ми се иска да можеше да им се извиня, че съм се държал като идиот и с тях, и по принцип.
Последно редактирано от procter : 07-17-2013 на 08:43