.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Нормалност ?!

Здравейте,
    одеве търсих дефиниция за нормален ( човек) е да ама няма такава дефиниция!!
    Опитах се сам да си дам дефиницията и тя е : човек който се стреми да не нарушава границите на нормалноста.
    Е добре де ама к'ви са тия граници и кой ги определя и кои е казал ,че те са ненормални?
    Ако има правописни грешки се извинявам писах го набързо и от телефон!!
    אויב איך מאַך אַווערטאַד

Мега фен Аватара на strawberry88
    Според мен няма граници. :Д Тоест всеки си има различни представи за нормалност.

Нормалност е разтегливо понятие, различно за отделния човек и всяка култура. Най-общо според мен може да се определи като спазване на общоприетите правила и норми.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Човек който е физически и психически здрав, живее по приетият за нормален начин (ходи на работа вместо да бърка по кофите) и спазва общоприетите норми и правила.

И все пак, за какво ти е точно определение ?

Не съм казал ,че ми трябва дефеницията ,а според Вас какво е нормаслост.
    אויב איך מאַך אַווערטאַד

Голям фен Аватара на TheBeatles
    Град
    София
    Нормалността се определя от мнозинството. Ако мнозинството от хора например е с психически отклонения, то те биха се смятали за нормални. Граници на нормалността не съществуват, те са просто начин да опитаме да се разграничим от тези хора, които ние бихме нарекли ненормални. Затова мисля, че всеки човек си има свои разбирания за това кое е "нормално" и "ненормално". Истината е, че определение за нормален човек няма, защото всички сме такива. Зависи единствено от това как другите те възприемат и дали отговаряш на критериите им за "нормално", а не как ти възприемаш себе си.
    Момиче съм!

"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от TheBeatles Виж мнението
    Нормалността се определя от мнозинството. Ако мнозинството от хора например е с психически отклонения, то те биха се смятали за нормални. Граници на нормалността не съществуват, те са просто начин да опитаме да се разграничим от тези хора, които ние бихме нарекли ненормални. Затова мисля, че всеки човек си има свои разбирания за това кое е "нормално" и "ненормално". Истината е, че определение за нормален човек няма, защото всички сме такива. Зависи единствено от това как другите те възприемат и дали отговаряш на критериите им за "нормално", а не как ти възприемаш себе си.
    Това. Аз лично разбирам "нормалност" като следване на стадото. Мнозинството печели.

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Ето малко по темата:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Normality_(behavior)

Мега фен Аватара на xoxi
    Няма нищо нормално.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Аз мисля, че при всеки човек е строго индивидуално. Аз например може да правя неща, които за мен да са нормални, а за други не. Също така аз мога да намирам нормални неща за ненормални. Просто за всеки е различно.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Има си цял раздел на тема философия...

Мега фен Аватара на Chacho
    Границите се определят от предвиждането. Доколко реалността съвпада с предположението.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Harry.
    Guest
    Дефиниции за нормално колкото щеш, и все ще се намери някой за който ще си ненормален.Няма как да се напъхаш във всички норми и да ги следваш.И няма как да извлечеш точно определение.Пък и за какво ти е ;д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си