.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Тема: Канада

Канада

Има ли форумници от Канада? Беше ми мечта още от малка, до миналата година си мислех, че ще кандидатствам там, но се оказа, че таксите са ни извън бюджета. Обаче аз още не съм се отказала и си мисля за магистър тъм. По принцип съм се насочила към Монреал (щото уж говоря френски), но и английската част не съм я отписала тотално.
    Ще се радвам, ако някой живял/живеещ сподели мнение за живота и образованието там.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на draid
    Имам братовчеди в Квебек. От дълги години вече живеят там и децата им там се родиха. Като цяло от разговори с тях съм установил, че Канада е прекрасна страна за живеене, лично аз бих я предпочел 100пъти пред САЩ. Освен това като цяло хората се оказват много сърдечни и добри. Живота също не е скъп, от това което имам като информация (хранителни стоки, напитки и т.н. по суперите понякога са с пъти по-евтини от тук, то това и в Европа се наблюдава де) За учене няма как да ти кажа уви, освен за основното

anonymous708973
    Guest
    Аз нищо не мога да споделя освен че съм си харесала едно езеро, на което искам да отида :д От една снимка е.

Тъй де, исках да кажа, че и аз обмислям Канада, че петият семестър ми е задължително в чужбина, а Канада ми е несбъдната мечта. Щяхме да се местим в Торонто преди 3 години, но не се случи.
    Кой университет имаш предвид?

Université de Montréal
    Аз щях да кандидатствам там но таксите от 5000 долара ме отказаха, а и ми исках някакъв тъп изпит по френски, на който нямах време да се явя. Ако кандидаствам от Франция обаче ще са ми спестени един куп глупости и следва да ме приемат директно.
    Предполагам, че ще ми е по-лесно да си продължа на френски, а и в Квебек са много отворени към френскоговорящи заселници.
    Иначе и аз съм чувала от един човек, който беше живял в Канада, че техника, храна и дрехи са много по-евтини от колкото в Европа.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

Тъй де, исках да кажа, че и аз обмислям Канада. Канада ми е несбъдната мечта. Щяхме да се местим в Торонто преди 3 години, но не се случи.
    Сейм, само дето за Монреал.. Аз имам приятели, от страни изглежда много добре, искам и аз един ден да отида там, ако не друго то поне за едната му ваканция деба, изглежда адски красиво и спокойно..

Инке, това твоето със семестъра звучи яко, аз искам няк'ва магистратура навън, но ако няам пари и с УНСС-то ще се задоволя, кво да правя, накрая всичко опира до тъпите парички..

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението

Инке, това твоето със семестъра звучи яко, аз искам няк'ва магистратура навън, но ако няам пари и с УНСС-то ще се задоволя, кво да правя, накрая всичко опира до тъпите парички..

Трябва да проучиш какви стипендии отпускат от конкретния университет. Понякога има невероятни варианти, а дори и най-обикновена социална стипендия върши работа. Българите лесно взимат социални стипендии.

Едит:
    Тук, например, има стипендия, при която ти плащат образованието, но трябва да работиш 3 или 5 години в България, след като завършиш. Измислено е специално, за да се предотврати изтичането на мозъци от Изтока и - забележи - учредена е от немци.

Има и стипендия, която се дава от партия, при това не си длъжен да демонстрираш политическа обвързаност.

Та, провери си.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 09-22-2013 на 17:09

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си