- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Моля ви за съвет, страшно трудно ми е
И за своя дядо ли говориш по същия начин? Човека си има принципи и докато си в неговата къщо, трябва да ги спазваш. Виждайте се на вън примерно. Гледай в 12 да си в къщи пък после като завършиш, като работиш и учиш и живееш сама, спи у тях през вечер ако искате. Не знаете колко неприятно е чувството да знаеш, че на баба и дядо не им остава много още и тачно за това не трябва да обръщаме внимание на такива неща, а да ги правим щастливи. Не се изисква много от нас все пак.
Явно дядо ти е от крайно консервативните хора, той е с различни разбирания и изградено мислене, което надали ще успеете да промените ти или майка ти. Ако можеш, и си готова, се премести при приятеля си. Поговори с майка ти преди това и й обясни всичко, кажи й, че така ще се чувстваш в пъти по - добре и че няма за какво да се разстройва.
Дрън дрън. Дядо и като си има принципи проблемът си е негов. Нейният живот си е нейна собственост и ще си го живее по нейните принципи, а не по принципите на дядо си. Има си майка и баща, ако трябва да се съветва с някого - по-правилно е да се съветва с тях. После защо в днешно време жените си раждат децата на по 35-40 годишна възраст. В крайна сметка човек се обвързва с някого когато намери подходящия човек, а не когато на изкукуригалия му дядо му му дойде хабер от гъза. Много хора са останали сами в живота заради пишман принципите на разни подобни пишман семейни авторитети. И после се почва :"Няма ли да се ожениш най-после, виж приятелките ти - вече имат абитуриенти." Да, ама тая работа не става по поръчка на семейните авторитети. В други времена живеем вече, принципите на дядо и отдавна не са актуални. Пак ще кажа - да се съветва с баща си и майка си.
В понеделник реших да спя при баща ми. Дядо ми дойде до къщата на баща ми, за да бъде сигурен, че ще спя там. Говори с баба ми и баща ми и им каза, че трябва да се прибера в 12 часа. И в 12 часа звънна на баща ми и му каза да ми даде телефона, за да говори с мен. Представяте ли си за какво става въпрос. Просто няма оттърване... Вчера се прибрах в 12 и 20, защото ходихме до бензиностанция, защото иначе нямаше как да се прибера. И се прибирам и му обяснявам за какво става въпрос и той ми се развика, защото "не може приятелят ти да разполага така с твоето време". Заяви ми, че не съм излизала с друг освен с него (което не е така, аз излизам с приятелките си през деня, а гаджето - вечерта) и ми каза, че не може постоянно да сме заедно и, че съм се отчуждила от всички и света ми се върти само около него, което е някаква малоумщина. И ми забрани да излизам два дена и аз му казах, че няма как да стане, ако ще да ме пребие и да ме убие и тн.... Казах на майка ми и тя уж отиде да говори с него. Казала му е да не ме притиска толкова и, че това е напълно нормално и той е казал, че ще ме остави на мира (не, че ще ме пуска да спя в тях, ами няма да ме спира да излизам с него).
Винаги се цели в Луната.. И да не я оцелиш, поне ще си сред звездите
Виж сега, той че не е прав да и забранява да излиза с някого, не е. Хубавото обаче е, че след най-много две години тя ще завърши, ще се премести в града и ще има свобода. Неговите разбирания са остарели, но не и напълно грешни. Не заклеймявай човека като динозавър-консерва.
Междудругото, незнам дали има отношение по темата, но те с баба ми са били на 21 и 17 като са се оженили и са имали дете.
Винаги се цели в Луната.. И да не я оцелиш, поне ще си сред звездите
Проблемът си е негов?! Тя е на 17, какъв живот, каква собственост??? Това е и проблема в днешно време, че се пренебрегват семейни ценности. Ти представяш ли си този човек колко е живял и какви неща е видял и изведнъж се оказва, че заради това че има различни възгледи е в грешка?! Има друга причина жените да раждат късно със сигурност няма нищо общо с това което ти се опитваш да кажеш. Ще се жени когато намери подходящия човек.. е извинявай, ама колко " подходящи" минават през живота на един човек, не е реално просто, ако за всеки тръгнеш да се жениш, няма да излизаш от църкви, братче... За това и толкова бракове завършват с развод, заради грешна преценка на " подходящия/та". Аз не казвам, че принципите на дядо й са актуални, а че не са грешни за времето, в което той е живял и които НЯМА КАК да се променят. Щом той е авторитетна фигура в семейството, ходи му се опълчи.
Не може ли да отидеш да живееш при баща ти ,докрая на лятото,не мисля че дядо ти ще му се обажда всеки ден,но знам ли го..Говорене с дядо ти няма да помогне,явно неговите виждания са такива.Помоли майка ти да ти помага.
Не може ли да ходите у приятеля ти ,щом искаш да правите секс,надали ще ви трябват повече от 30 минути,макс един час,ще имате времеПостъпката,която е направил дядо ти да гони приятеля ти не е хубава,но...
11 за 12ти клас ли си?Излизай с приятеля ти,гледай да учиш.
И кандидатсвай някъде,колкото по-далеч,толкова по-добре и приятеля ти може да се нанесе в квартирата ти.
Ще изтраете 1 година..няма как..![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн