.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 33 от общо 33
    Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от amorsito Виж мнението
    Блъфирай пред дядо ти, че ще отидеш да живееш при баща. Можеш да предупредиш и майка ти и баща ти за тактиката, която възнамеряваш да приложиш и се посъветвай с тях. Родителите ти могат да те разберат и да ти съдействат в прокарването на блъфа. А дядо ти, като типичен енергиен вампир, ще почне да те манипулира и шантажира с изпитани от него тактики, с които цял живот е постигал всички да се въртят около неговия егоизъм, но ти не се впрягай на този шейретин и гьонсурат и мисли за себе си, защото в живота " всеки е сам в щастието и нещастието си". Този дърт егоист си е изпял песента и не си заслужава да си съсипваш живота в чест на неговото самолюбие и пишман авторитет. Но пак повтарям - посъветвай се с родителите си как да постъпиш точно, за да не стане някоя грешка.
    И за своя дядо ли говориш по същия начин? Човека си има принципи и докато си в неговата къщо, трябва да ги спазваш. Виждайте се на вън примерно. Гледай в 12 да си в къщи пък после като завършиш, като работиш и учиш и живееш сама, спи у тях през вечер ако искате. Не знаете колко неприятно е чувството да знаеш, че на баба и дядо не им остава много още и тачно за това не трябва да обръщаме внимание на такива неща, а да ги правим щастливи. Не се изисква много от нас все пак.

Голям фен Аватара на CaSsIe
    Явно дядо ти е от крайно консервативните хора, той е с различни разбирания и изградено мислене, което надали ще успеете да промените ти или майка ти. Ако можеш, и си готова, се премести при приятеля си. Поговори с майка ти преди това и й обясни всичко, кажи й, че така ще се чувстваш в пъти по - добре и че няма за какво да се разстройва.

Дрън дрън. Дядо и като си има принципи проблемът си е негов. Нейният живот си е нейна собственост и ще си го живее по нейните принципи, а не по принципите на дядо си. Има си майка и баща, ако трябва да се съветва с някого - по-правилно е да се съветва с тях. После защо в днешно време жените си раждат децата на по 35-40 годишна възраст. В крайна сметка човек се обвързва с някого когато намери подходящия човек, а не когато на изкукуригалия му дядо му му дойде хабер от гъза. Много хора са останали сами в живота заради пишман принципите на разни подобни пишман семейни авторитети. И после се почва :"Няма ли да се ожениш най-после, виж приятелките ти - вече имат абитуриенти." Да, ама тая работа не става по поръчка на семейните авторитети. В други времена живеем вече, принципите на дядо и отдавна не са актуални. Пак ще кажа - да се съветва с баща си и майка си.

В понеделник реших да спя при баща ми. Дядо ми дойде до къщата на баща ми, за да бъде сигурен, че ще спя там. Говори с баба ми и баща ми и им каза, че трябва да се прибера в 12 часа. И в 12 часа звънна на баща ми и му каза да ми даде телефона, за да говори с мен. Представяте ли си за какво става въпрос. Просто няма оттърване... Вчера се прибрах в 12 и 20, защото ходихме до бензиностанция, защото иначе нямаше как да се прибера. И се прибирам и му обяснявам за какво става въпрос и той ми се развика, защото "не може приятелят ти да разполага така с твоето време". Заяви ми, че не съм излизала с друг освен с него (което не е така, аз излизам с приятелките си през деня, а гаджето - вечерта) и ми каза, че не може постоянно да сме заедно и, че съм се отчуждила от всички и света ми се върти само около него, което е някаква малоумщина. И ми забрани да излизам два дена и аз му казах, че няма как да стане, ако ще да ме пребие и да ме убие и тн.... Казах на майка ми и тя уж отиде да говори с него. Казала му е да не ме притиска толкова и, че това е напълно нормално и той е казал, че ще ме остави на мира (не, че ще ме пуска да спя в тях, ами няма да ме спира да излизам с него).
    Винаги се цели в Луната.. И да не я оцелиш, поне ще си сред звездите

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от amorsito Виж мнението
    ...
    Виж сега, той че не е прав да и забранява да излиза с някого, не е. Хубавото обаче е, че след най-много две години тя ще завърши, ще се премести в града и ще има свобода. Неговите разбирания са остарели, но не и напълно грешни. Не заклеймявай човека като динозавър-консерва.

Междудругото, незнам дали има отношение по темата, но те с баба ми са били на 21 и 17 като са се оженили и са имали дете.
    Винаги се цели в Луната.. И да не я оцелиш, поне ще си сред звездите

Голям фен Аватара на CaSsIe
    Проблемът си е негов?! Тя е на 17, какъв живот, каква собственост??? Това е и проблема в днешно време, че се пренебрегват семейни ценности. Ти представяш ли си този човек колко е живял и какви неща е видял и изведнъж се оказва, че заради това че има различни възгледи е в грешка?! Има друга причина жените да раждат късно със сигурност няма нищо общо с това което ти се опитваш да кажеш. Ще се жени когато намери подходящия човек.. е извинявай, ама колко " подходящи" минават през живота на един човек, не е реално просто, ако за всеки тръгнеш да се жениш, няма да излизаш от църкви, братче... За това и толкова бракове завършват с развод, заради грешна преценка на " подходящия/та". Аз не казвам, че принципите на дядо й са актуални, а че не са грешни за времето, в което той е живял и които НЯМА КАК да се променят. Щом той е авторитетна фигура в семейството, ходи му се опълчи.

Супер фен
    Град
    България
    Горката.
    Рано ти е да живееш с приятеля ти.
    И да станеш на 18 нищо няма да се промени,докато живееш с тях.
    Не може ли да отидеш да живееш при баща ти ,докрая на лятото,не мисля че дядо ти ще му се обажда всеки ден,но знам ли го..Говорене с дядо ти няма да помогне,явно неговите виждания са такива.Помоли майка ти да ти помага.
    Не може ли да ходите у приятеля ти ,щом искаш да правите секс,надали ще ви трябват повече от 30 минути,макс един час,ще имате време Постъпката,която е направил дядо ти да гони приятеля ти не е хубава,но...

11 за 12ти клас ли си?Излизай с приятеля ти,гледай да учиш.
    И кандидатсвай някъде,колкото по-далеч,толкова по-добре и приятеля ти може да се нанесе в квартирата ти.
    Ще изтраете 1 година..няма как..
    "Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си