Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
Не мисля, че е редно 20+ годишни да дават мнения от типа "Аз на твоята възраст нямах и не ми липсваше". То е просто невъзможно да сте имали, от там и няма как да оцените липсата му.
Иначе е глупаво да искаш iPhone. Смартфон като за тази възраст може да е Galaxy Ace 2, Lumia 520 и т.н. Аз самият не се чувствам отговорен, за да разнасям 800+ лева в джоба си, какво остава за 11-12-годишните.
От друга страна, не е особено правилно да казват, че телефонът ти е само за звънене - да, може да е било така преди 10 години, но днес нещата са различни. А и това не е телефон, това е смартфон - разликата е от небето до земята.
Аз пък мога да заявя, че компютърът е само за работа, че не са ни нужни повече от 1gb ram за нормално ползване, но ето, че всички "нарушават" тези правила. Затова е нагло да дават подобни укори.
На теб ще ти е некомфортно да си с толкова скъп телефон, щом му се нарадваш. Всичко, за което ще го използваш, се свежда /вероятно/ до приложения, мобилен интернет и снимки (освен комуникация). Един смартфон от ≈300 лева ти върши тази работа идеално.
И друго нещо, което искам да ти кажа - важно е не толкова какъв ти е телефонът, а как го използваш. Една позната, която е на твоята възраст, има айфон 4 или 5. Тъй като тегли приложения безразборно и не си почиства от глупости паметта, той спича като за световно. А едно момиче от предишния ми клас има Galaxy Ace (3-4 пъти по-евтин от iphone), понеже знае как да го използва и внимава, той й върши перфектна работа във всяко едно отношение.
Според мен пък имаме право, защото въпреки че нямаше телефони и лаптопи и т.н., имаше други неща, които искахме, но нашите не можеха да си ги позволят. И въпреки това не беше болка за умиране.

Особено като бях на 10- 11, когато за 1- ви път ме тресна пубертета, ми се смееха в класа че нямам маратонки с баркод и шапка с 12 шева. Това беше края на 90- те, мн. бедни години за семейството ми, а съучениците ми бяха деца на мутри и имаха всичко.

Както ти искаш лаптоп и телефон, така аз съм искал дискмен и уредба. Same shit, different gadgets.