.
Отговор в тема
Страница 47 от 51 ПървиПърви ... 37434445464748495051 ПоследнаПърви
Резултати от 1 151 до 1 175 от общо 1267
    Мега фен Аватара на 102
    Whooooooooo shot the sheriff ?

Мега фен
    на BloodyDreamer й давам 10 минути да се появи
    я лека мека, всъщност .. до утре
    Последно редактирано от klimatronik : 08-22-2013 на 19:43

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    мъжки пол ли си или неопределен ?

ученик или студент ?

знаеш ли ква е разликата между климатик и климатроник ?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SpiritInBlack Виж мнението
    знаеш ли ква е разликата между климатик и климатроник ?
    мухаха!

Въпроси:
    Какво учиш? Защо? Като каква се виждаш? Върви ли ти? Това ли е, което очакваше?

Сега последно аз ли съм на стола?
    Не ми се чака, приемам, че съм аз
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-22-2013 на 20:37

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Сега последно аз ли съм на стола?
    Не ми се чака, приемам, че съм аз
    Ти си.
    Вярно ли би отказала, ако ти предложат безсмъртие? Аргументирай се!

Мега фен Аватара на 102
    @BloodyDreamer, zасто зи такаф грамар пулийс ?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Какво учиш? - В гимназия съм, профил химия и биология, първи чужд език - английски, втори - френски.
    Защо? - Много се чудех какво да запиша. Когато трябваше да кандидатствам, бях решила, че искам да се занимавам с музика, но в Сливен нямаше как, а бях избрала да остана тук. В езиковата не отидох, понеже сестра ми учеше там и не беше никак доволна, в художествената майка ми не ме пусна, остана само ПМГ. Чудех се между химия с биология и математика, но прецених, че съм по-склонна да уча по химия.
    Като каква се виждаш? - Предполагам става въпрос за след години? След като завърша гимназия, се виждам като студентка в чужбина. След това не знам. I'll go with the flow.
    Върви ли ти? - В химията и биологията? Смея да кажа, че да. Не толкова, колкото ми се иска, но често са ми казвали, че се подценявам и че съм доста взискателна към себе си.
    Това ли е, което очакваше? - Вече не помня какво съм очаквала, но май не беше това. Не мога да кажа, че съм доволна, но пък и не съжалявам.
    .
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-22-2013 на 23:36

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ооох.

1) опиши sе s една дума. защо нея?
    2) кое животно би била? защо?
    3) би ли sи направила татуs? какъв? къде?
    4) от какво sе интереsуваш?
    5) sмяташ ли, че мненията ти sа чеsто категорични, крайни и прибързани?
    6) за зряла ли sе имаш?
    7) какво означава вsъщноsт да sи зрял?

хубаво ли е да sи зрял? кое убива детето в наs? а как бихме могли да предотвъртим това? как sе ражда възраsтния в наs? защо той и детето (в наs) не могат да живеят паралелно/заедно?

вярваш ли в Бог? има ли извънземни? а карма?
    кой грях sмяташ за най-лош/непроsтим? чела ли sи инферно на данте?
    каква литература четеш? защо? s какво sмяташ, че тя ти помага? книгите правят ли ни по-дръзки в реалния живот? по-sмели, незавиsими, sамоsтоятелни или точно обратното - карат ни да помечтаем, да sе затворим, натъжават ни?

какво миsлиш за чалгата? а за sтереотипите? вярваш ли им? избягваш ли ги?
    феминиsт ли sи? би ли sи обръsнала коsата?
    имаш ли виsоко sамочувsтвие? защо? как sе изгражда sамочувsтвието? какво го разрушава? каква иsкаш да бъдеш sлед 6 меsеца? как ще поsтигнеш това?

sъщеsтвува ли иsтинsко приятелsтво? а идеалното такова? на кого вярваш най-много? защо?
    какво мразиш в този живот/около sебе sи?
    какво обичаш?
    какъв тип човек sи /не ми казвай, че sи падаш по черно, нощите и рока/

туй от мен / заsега/

Град
    София, България
    къде в чужбина иsкаш да учиш? защо? вярваш ли, че ще уsпееш да sе адаптираш към новата sреда? а, че ще я обикнеш?
    какви sме българите като хора? а България?
    коя е най-лошата ни черта? а най-хубавата? кои sа причините за изграждането на тези две черти? ние ли sме виновни за тях?

кой е най-големия учител в този живот?
    а най-големия порок?

Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    @BloodyDreamer, zасто зи такаф грамар пулийс ?
    Правя забележка за правопис само на очевадно неграмотни хора. На теб ти го казах, защото направи забележка на автора на темата, макар и самият ти не винаги да спазваш нормите на книжовния български език. Нямам нищо против теб, а и не си от тези хора с правопис, който причинява рак на четящия. Нямаше да се обадя, ако ти не беше се изказал за автора.
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-22-2013 на 23:36

Град
    София, България
    мирът sиноним на компромиsа ли е?

//дърдоря sи

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Вярно ли би отказала, ако ти предложат безсмъртие? Аргументирай се!
    Кога съм казала, че бих отказала безсмъртие? Казах само, че не искам да се измисля такова нещо, защото ако го искам, наред с мен ще го искат още много хора, далеч не всички така добронамерени като мен (и други причини имам, но не ти е това въпросът, така че ще си ги запазя).
    Има прекалено много неизвестни, за да кажа със сигурност. Кога ще ми предложат безсмъртието? Завинаги ли ще остана на тази си възраст? Ще мога ли да умра, ако поискам? Ако ми предложат сега и завинаги си остана на 15, ще откажа. Прекалено съм малка, за да правя интересни неща, и много бързо ще ми омръзне. Освен това няма да мога да постигна повечето неща, към които се стремя. Ако ми предложат безсмъртие, когато съм на 90 и съм вече с единия крак в гроба, пак ще откажа, защото този път пък ще съм прекалено стара, за да правя интересни неща. На 22-3 бих станала безсмъртна (с условието, че мога да умра, когато пожелая). Това е най-подходящата възраст (ако приемем, че само тялото ми ще остане толкова младо), а любопитството ми е прекалено голямо, за да позволи на доводите ми против безсмъртието (ако изобщо намеря такива), да ме спрат. Загубата на близките определено бих я приела тежко, но смятам, че съм достатъчно силна психически, за да се справя с това.

Мега фен
    Ти си, ти си

Я ми кажи сега хипотетично ако хората изведнъж станат безсмъртни това по какъв начин според теб ще промени обществото ни. Развинти си въображението, напиши ми направо сценарий за научно-фантастичен филм.

едит: странно, последната страница не ми я показваше докато не си пуснах поста ... Както и да е, въпросът остава ;д

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    1) опиши sе s една дума. защо нея? - Променлива, защото в момента не се сещам за нещо по-подходящо
    2) кое животно би била? защо? - Не знам. Навярно куче, защото съм верен и лоялен приятел (според моите си разбирания за вярност и лоялност). Не знам какви са "характерите" на всички кучешки породи, но от толкова много възможности, все ще се намери някоя порода, която да ми подхожда. Ако можех да избирам обаче, бих избрала вълк. За мен това животно символизира силата, хладнокръвието, суровостта и студа, а смятам, че понякога съм прекалено топла и добра. Има какво да науча от тези животни... ако не умра преди това.
    3) би ли sи направила татуs? какъв? къде? - Не, струва ми се безсмислено, макар че бих си направила временна татуировка, дори съм си правила веднъж (на рамото). Какъв и къде ще реша на място. Сега ще кажа едно, после ще искам друго.
    4) от какво sе интереsуваш? - От почти всичко. Най-слабо се интересувам от спорт и география, макар че обичам екстремните спортове и има много неща, които бих искала да пробвам, а освен това обичам да се запознавам с други хора и да опознавам чужди култури.
    5) sмяташ ли, че мненията ти sа чеsто категорични, крайни и прибързани? - Не, но съм останала с впечатлението, че ти смяташ така. Категорична никога не съм била, винаги го има съмнението и разумни доводи много лесно биха ме разубедили. Мразя да греша, но предпочитам да призная грешката си и да се извиня, отколкото да се правя на шут и да отричам нещо, когато всички (включително и аз) знаят, че е вярно. Същото важи и за прибързаността, само дето ми се случва доста по-често. Понякога съм крайна в изказванията си за повече въздействие, освен това ми доставя огромно удоволствие да се правя на драматична (глупаво е, ама понякога не мога да се сдържа).
    6) за зряла ли sе имаш? - Не. Имам се за по-зряла от връстниците ми, но не е същото.
    7) какво означава вsъщноsт да sи зрял? - Зрял човек е този, който е повелител на собствените си емоции, който вижда повече от това, което му показват, който гледа с очите на разума и опита. Не смятам, че се изчерпва с това, но не мога да намеря думи да го опиша точно.

хубаво ли е да sи зрял? - Ако си го направиш хубаво, може и да стане. Понякога съжалявам, че не съм овца от стадото, друг път се радвам и мислено се наричам късметлийка.
    кое убива детето в наs? - Прекалено честата среща с лошата страна на живота (тъгата, самотата, злобата, омразата и т.н.)
    а как бихме могли да предотвратим това? - Не мисля, че зависи от нас.
    как sе ражда възраsтния в наs? - Не съм много сигурна как точно да го опиша, но да си представим една карта с всичките континенти и държавици по нея. В началото всичко това принадлежи на детето, а възрастният стои на някакъв самотен остров, неотбелязан на картата. Идва обаче един момент, в който островът бива открит. Възрастният си проправя път към останалите земи и започва да ги завзема една по една.
    защо той и детето (в наs) не могат да живеят паралелно/заедно? - Защо да не могат? Една страна не може да има двама владетели. Но говорим за цял свят, а не за една държава. Във всеки един момент детето и възрастният в нас могат да спрат да воюват и да стиснат ръцете си.
    вярваш ли в Бог? - Не.
    има ли извънземни? - Смятам, че животът е последица от рандъм събития, които не са имали това за цел. Напълно възможно е други подобни събития да са се случили на някакво друго място и да са създали някаква друга форма на живот. Може и да не са се случили.
    а карма? - Нямам много информация, но в уикипедия се споменаваше нещо за съдба. По-склонна съм да вярвам в случайностите.
    кой грях sмяташ за най-лош/непроsтим? - Навярно убийството.
    чела ли sи инферно на данте? - В списъка ми е, но все още не.
    каква литература четеш? защо? - Бих чела всичко. Най-вече чета художествена литература, но не съм голям фен на любовните романи. Може би просто не съм попаднала на такъв, който да ми хареса. Четенето ми помага да избягам. Опознавам нови места и култури. Може да са пълни измислици, но в момента, в който започна да чета, пред мен изниква нов свят. За мен той е също толкова реален, колкото е нашият свят. Хората в него също. Привързвам се към героите. Обичам ги, мразя ги. Те са съпруг и любовник, приятел и враг, мои деца и родители, учители. Страдам с тях, воювам с тях, спя и се храня заедно с тях. Толкова приятели съм погребала по този начин...
    s какво sмяташ, че тя ти помага? - След това, което изписах по-горе, бих казала, че ми помага по същия начин, по който ми помага реалността. Освен това помага за развитието на въображението.
    книгите правят ли ни по-дръзки в реалния живот? по-sмели, незавиsими, sамоsтоятелни или точно обратното - карат ни да помечтаем, да sе затворим, натъжават ни? - Книгите учат на много и зависи само от читателя дали и по какъв начин ще използва наученото.

какво миsлиш за чалгата? - Бълвоч. Преди 7-8 години имаше някои по-хубави песни, но вече не.
    а за sтереотипите? вярваш ли им? избягваш ли ги? - Има нещо вярно в стереотипите, понякога повече, понякога по-малко, но никога няма 100% покривност, затова гледам да не слагам етикети на хората, докато не съм ги опознала достатъчно. За съжаление не винаги успявам.
    феминиsт ли sи? - Не.
    би ли sи обръsнала коsата? - Косата е символ на женствеността и красотата ми (дали ги имам или не е друг въпрос, на който не съм способна да отговоря) и не бих се разделила с нея с лека ръка. Ако от това зависи моя или нечий друг живот, бих го направила.
    имаш ли виsоко sамочувsтвие? защо? - Казва ли са ми, че се подценявам, казвали са ми и че имам самочувствие без покритие. По-склонна съм да се съглася с първите, понеже това са все хора, които са ми близки, но искам да вярвам, че имам реална преценка за възможностите си.
    как sе изгражда sамочувsтвието? - С думите на хората и сравнение с околните.
    какво го разрушава? - Същото.
    каква иsкаш да бъдеш sлед 6 меsеца? - По-слаба и на път към националните кръгове на две-три олимпиади. Същата по характер, може би малко по-зряла.
    как ще поsтигнеш това? - Май само първите две зависят от мен. Ще спортувам, ще ям по-малко и ще си сядам на буквите, когато трябва да се учи и да се полага труд.
    sъщеsтвува ли иsтинsко приятелsтво? - Да.
    а идеалното такова? - Идеалното в приятелството е там, където има равенство и доверие. Това е напълно възможно с желанието и на двете страни.
    на кого вярваш най-много? защо? - На семейството ми и на приятелката ми. Това са единствените хора, които мога да съм сигурна, че винаги ми мислят доброто. Доказали са го предостатъчно пъти.
    какво мразиш в този живот/около sебе sи? - Липсата на справедливост.
    какво обичаш? - Справедливостта Искреността. Изкуството. Обичам контрастите и много, много други неща.
    какъв тип човек sи /не ми казвай, че sи падаш по черно, нощите и рока/ - Хаха. Ами... добра душа съм. Толерантна съм, широко-скроена, амбициозна. Прекалено мързелива, срамежлива и страхлива на моменти.
    .
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-22-2013 на 23:25

къде в чужбина иsкаш да учиш? защо? - Не знам, не съм решила.
    вярваш ли, че ще уsпееш да sе адаптираш към новата sреда? а, че ще я обикнеш? Сигурна съм, че ще се адаптирам, но за обикване чак не знам.
    какви sме българите като хора? а България? - Като се запозная с всички българи, ще ти отговоря. Хората, които познавам, са прекалено различни, за да мога да ги обобщя с една или две думи. България е много красива страна, но ние не можем да си я поддържаме. Държавата пък не можем да я управляваме. Сега като се замисля, има една черта, която откривам във всички българи, с които съм разговаряла, и тя е прекалената търпимост и примирение към неща, които не е редно да се търпят.
    коя е най-лошата ни черта? - Вече я казах коя е.
    а най-хубавата? - Може би гостоприемството ни, колкото и банално да е.
    кои sа причините за изграждането на тези две черти? ние ли sме виновни за тях? - Тези черти (както и всички други, които аз не съумявам да открия), са следствие от над 1400 години история (броя и тази на прабългарите, траките и славяните, че и на всички народи, които някога са били част от България, така че 1400 навярно e доста скромно число). Няма виновни, просто така се е случило.
    кой е най-големия учител в този живот? - Опита - както собствения, така и чуждия.
    а най-големия порок? - Най-големият порок е този, който най-лесно може да те съсипе. За всеки е различен.
    .
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-23-2013 на 09:12

мирът sиноним на компромиsа ли е? - Компромиси се правят и по време на война.

//дърдоря sи Направо ме съсипа
    .

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Я ми кажи сега хипотетично ако хората изведнъж станат безсмъртни това по какъв начин според теб ще промени обществото ни. Развинти си въображението, напиши ми направо сценарий за научно-фантастичен филм.
    Това ще го оставя за утре, понеже започна да ми се приспива, а ще отнеме време. Колко страници си склонен да четеш? (Не знаеш какво си навличаш на главата, да не съжаляваш после )

Град
    София, България
    не sъм доволна от два твои отговора.

1) попитах те каква би иsкала да бъдеш sлед 6 меsеца - ти наблегна на външноsтта sи, и добави "може би, малко по-зряла". Бих иsкала да беше точно обратното.

2) каза, че sи по-sклонна да вярваш на мнението на близките ти отноsно характера ти (че sе подценяваш, ау). Това, от една sтрана е добра идея, тъй като те те познават най-добре. Но, от друга, точно поради sъщата причина и фактът, че sа ти роднини, мнението им може да не е напълно обективно. Съглаsна ли sи s мен?

Да, sмятам, че някои твои мнения sа прекалено абsолютни, но пък за sметка на това те хареsвам (е, хареsвам, малкото което виждам тук). Затова иsках да те sложат на sтола :Д
    А, иsкам sреща s теб. 'Ма sлед няколко годинки, като чукнеш 18 (прозвуча любовно хаха; не това ми беше целта )

довечера ще питам още.

не sъм доволна от два твои отговора.

1) попитах те каква би иsкала да бъдеш sлед 6 меsеца - ти наблегна на външноsтта sи, и добави "може би, малко по-зряла". Бих иsкала да беше точно обратното.
    Опитвам се да отслабна от две-три години и все не ми се получава. Същото е и с ученето. Гледам на отслабването и ученето като малка, но много нужна и сладка победа над мързелът и непостоянството. Но като цяло се променям прекалено много прекалено бързо, за да мога да го контролирам. Като се озаптя малко, ще почна да се оглеждам по-старателно за бъгове в системата. Зрялостта изобщо я изключвам от уравнението. Ако ми кажеш как се става съзнателно зрял, ще съм ти много благодарна.

2) каза, че sи по-sклонна да вярваш на мнението на близките ти отноsно характера ти (че sе подценяваш, ау). Това, от една sтрана е добра идея, тъй като те те познават най-добре. Но, от друга, точно поради sъщата причина и фактът, че sа ти роднини, мнението им може да не е напълно обективно. Съглаsна ли sи s мен?
    Да, съгласна съм. Но аз не смятам, че се подценявам. А ти смяташ ли, че се надценявам?

Да, sмятам, че някои твои мнения sа прекалено абsолютни, но пък за sметка на това те хареsвам (е, хареsвам, малкото което виждам тук). Затова иsках да те sложат на sтола :Д Е, щом не е много...
    А, иsкам sреща s теб. 'Ма sлед няколко годинки, като чукнеш 18 (прозвуча любовно хаха; не това ми беше целта ) Имаме сделка.
    .
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-23-2013 на 08:56

Иска ми се да ти задам доста въпроси, тъй като съм виждал някои твои мнения и ми направиха приятно впечатление.

1.1. Какви книги обичаш да четеш според жанра и защо?
    1.2. Кое ти харесва в този жанр?
    1.3. Кои са книгите, които са ти направили най-голямо впечатление и с какво?
    1.4. Трябва да избереш между хубави герои(които са непредсказуеми, изпитваш някаква близост към тях и т.н.) и хубав сюжет. Кое? Защо?
    1.5. Изброй последните си 15 прочетени книги, да речем. Коя от тях ти харесва най-много и защо?
    1.6. Спомена за списък с книги, измежду които е Инферно на Данте. Кои са другите книги?
    1.7. На какъв принцип си избрала тези книги?
    1.8. Какво е мнението ти за хората, които не четат и считат, че това е нещо противно, гнусно и те омърсява като човек?
    1.9. Приятно ли ти е да четеш книгите от списъка за училище? Какво ти е мнението за тях?
    1.10. Мислила ли си да напишеш книга, разказ, стихотворение или някакво литературно произведение?

2.1. Колко най-добри приятели имаш? С какво са ти спечелили доверието?
    2.2. Къде, кога се срещна с тях, какво ви свърза, защо се харесвате?
    2.3. Какво трябва да бъде и да направи човек, за да стане приятел с теб?
    2.4. Ти какво би направила, за да се сприятелиш с някой друг, който, нека кажем си видяла от Фейсбук или на живо с други хора и ти допада, обаче не те познава?
    2.5. Смяташ ли, че приятелите са завинаги?
    2.6. Какво изискваш от приятелите си да правят за теб и ти от тях?
    2.7. Ако искаш да споделиш някаква много пикантна тайна, която например компрометира много хора, ще я кажеш ли на най-добрия си приятел/ка?
    2.8 Времето заздравява ли приятелството или обратното, руши го?

Засега толкова съм измислил, ако може отговори подробно, интересна личност си и искам да науча повече за теб.
    Последно редактирано от Spikyhedgehog : 08-23-2013 на 12:51

Цитирай Първоначално написано от Spikyhedgehog Виж мнението
    Иска ми се да ти задам доста въпроси, тъй като съм виждал някои твои мнения и ми направиха приятно впечатление.

1.1. Какви книги обичаш да четеш според жанра и защо? - Вече казах, че всичко бих чела (и то с най-голямо удоволствие). Но съм израстнала с фентъзи жанра и той ми е най-свиден.
    1.2. Кое ти харесва в този жанр? - Жанрът поставя някакви рамки на произведението. Във фентъзи книгите границите съвпадат с тези на човешкото въображение. Героите изпадат в ситуации, които биха били невъзможни в друг жанр, и това дава възможност за още по-голямо развитие и изучаване на героя в още по-голяма дълбочина. От всички жанрове, световете във фентъзи книгите имат най-малко общо с нашата реалност. Иронията е, че точно от тях съм научила най-много за реалността.
    1.3. Кои са книгите, които са ти направили най-голямо впечатление и с какво? - "Хайка за вълци" ме впечатли с искреността и реалистичността на героите (не само историите им, но и начинът, по който бяха представени). При "Повелителят на мухите" бях разтърсена от това, което се случи с Ралф. Когато отиде на острова, той беше едно безгрижно дете, мислеше си "колко ще е хубаво без родителите" и "колко ще е забавно", а накрая беше вече старец - беше куц и полусляп, а главата му създаваше проблеми - забравяше и не можеше да се концентрира. Има и още, но ако тръгна да казвам всяка прочетена книга с какво ме е впечатлила, ще има да пиша до утре.
    1.4. Трябва да избереш между хубави герои(които са непредсказуеми, изпитваш някаква близост към тях и т.н.) и хубав сюжет. Кое? Защо? - Един хубав сюжет не би ми дал нищо, освен няколко часа развлечение, а един хубав герой би могъл да ме научи на всичко (и пак ще ми даде развлечението), така че съм ЗА хубавите герои с пет ръце и осем крака (не са всичките мои, държа да се знае).
    1.5. Изброй последните си 15 прочетени книги, да речем. Коя от тях ти харесва най-много и защо? - Без някакъв определен ред - "Повелителят на мухите", "Пътеводител на галактическия стопаджия", "Ресторант на края на Вселената", "Хайка за вълци", "Нощ в Лисабон", "Игра на тронове", "Десет малки негърчета", "Стършел", "Мизъри", "Остатъкът от деня", "451 по Фаренхайт", "Брулени хълмове", "Безпътният автобус", "За мишките и хората" и сега чета "Сблъсък на крале". Единствените, които не ми харесаха, са "Брулени хълмове" и "Остатъкът от деня". Всички други са ми направили много силно впечатление по един или друг начин, но са прекалено различни, за да кажа коя най ми е харесала.
    1.6. Спомена за списък с книги, измежду които е Инферно на Данте. Кои са другите книги? - Общо да 258, едва ли искаш да ги изброявам всичките.
    1.7. на какъв принцип си избрала тези книги? - Намерих си няколко списъка с т.нар. световни класики, а след това добавях почти всяка книга, за която съм получила хубави отзиви.
    1.8. Какво е мнението ти за хората, които не четат и считат, че това е нещо противно, гнусно и те омърсява като човек? - Мога само да си представя колко бедна душевност имат тези хора. Опитвала съм се да намеря друга причина за това явление, но това е единственото обяснение, което ми звучи смислено. Искрено ги съжалявам.
    1.9. Приятно ли ти е да четеш книгите от списъка за училище? Какво ти е мнението за тях? - Зависи от книгата. Някои ги чета с удоволствие, други ги чувствам като досадно задължение. Имаше една книга от четвърти или пети клас, помня корицата - една много цветна с нарисуване куче отпред. Имаше нещо "ловджийско" в заглавието. Това е книгата, която съм чела с най-голяма досада. Не можах да я изтрая. Мисля обаче да я взема пак от библиотеката и да ѝ дам още един шанс. Сега може и да ми хареса.
    1.10. Мислила ли си да напишеш книга, разказ, стихотворение или някакво литературно произведение? - Мислила съм, даже съм понаписвала това-онова. В момента с моя приятелка се опитваме да напишем една история, да видим докъде ще я докараме.

2.1. Колко най-добри приятели имаш? С какво са ти спечелили доверието? - Имам една най-добра приятелка. Доверието не го спечели, по-скоро си ги разменихме - моето срещу нейното.
    2.2. Къде, кога се срещна с тях, какво ви свърза, защо се харесвате? - Бяхме в едно училище от първи клас, само че в различни класове. Знаехме си имената, но като изключим това, бяхме направо непознати - даже не бяхме на "здравей-здрасти". В седми клас учителката ни по физика ни избра да представяме училището в есенното национално състезание по физика и тогава се запознахме. Бяхме в една стая и мисля, че оттогава започна всичко. Ходехме заедно и на няколко сипа, така че доста често се засичахме. Спирахме си, говорехме си и така. Постепенно се опознахме, започнахме да си споделяме разни неща. Свързват ни най-вече спомени. Тя има много странен характер, може да се каже, че сме пълни противоположности. Притежава някои черти, които по принцип не одобрявам и не харесвам, но ѝ се възхищавам, защото е много интелигентна и знае как да използва това, което има. Допълваме се по много интересен начин.
    2.3. Какво трябва да бъде и да направи човек, за да стане приятел с теб? - Трябва да ми позволи да го опозная.
    2.4. Ти какво би направила, за да се сприятелиш с някой друг, който, нека кажем си видяла от Фейсбук или на живо с други хора и ти допада, обаче не те познава? - Ами, най-напред ще се запозная с него. Ще търся контакт, ще се опитам да го предразположа към разговор. Не виждам какво друго бих могла да направя.
    2.5. Смяташ ли, че приятелите са завинаги? - Истинските приятели - да.
    2.6. Какво изискваш от приятелите си да правят за теб и ти от тях? - Очаквам това, което давам - доверие и лоялност. Очаквам да не ме съдят, да ми помагат, когато имам нужда, да ми дават съвети, да ми посочват грешките и да ме защитават. Очаквам също да ме оставят да се справя и да не ми се бъркат в работите, когато трябва сама да взема решение (съвети винаги бих приела, тях не ги броя като "бъркане в работите").
    2.7. Ако искаш да споделиш някаква много пикантна тайна, която например компрометира много хора, ще я кажеш ли на най-добрия си приятел/ка? - Да, освен ако не я касае и са ме помолили да не казвам на никого (двете условия да вървят заедно).
    2.8 Времето заздравява ли приятелството или обратното, руши го? - Да го разруши - едва ли. Би могло да укрепне или да си остане все така.
    Засега толкова съм измислил, ако може отговори подробно, интересна личност си и искам да науча повече за теб. Благодаря ти
    .

Auriss, започнах да пиша по въпроса ти, но ще ми отнеме доста време. До вечерта, надявам се, ще съм свършила. Предупреждавам, че няма да е много реалистично, защото за реалистично ще ми трябва повече време, а нямам толкова нерви, но основната идея ще бъде същата.

Мега фен
    Аа няма проблем, не ми пречи да почета ;д Радвам се, че изобщо ти се занимава да отговаряш подробно

Ами... аз смятах да разписвам цяло литературно произведение, но няма да успея. Пък и едва ли ще държиш да ми четеш глупостите. И все пак, разписах сюжета (самата история може и да напиша някой път, ама ще ми трябва поне едно цяло свободно лято). Накрая замазах историята и го ударих на разсъждения

Главни действащи лица:
    Егор - От правителството, ама честен, за разлика от повечето
    Йов - Студент, безработен идеалист и мечтател, част от правителствен експеримент
    Карел - Сирак, участник в ексеперимента
    Рагнар - Милионер, алчен чревоугодник, жаден за безкрайна власт и пари
    Лекси - Репортерка, сестра на Йов
    Рéвен - Репортер, годеник на Лекси
    Шантал - Лунатик, който вярва, че е избран от Господ да поведе човечеството по правия път
    Маршал Родрик - главно-командващ военните служби
    д-р Борик - доктор по медицина
    Ахил - 97-годишен старец, участник в експеримента

В малка подземна сграда се готви топ-скеретен правителствен експеримент, идея на Егор, маршал Родрик и д-р Борик. За експеримента са подбрани трима души - Йов, Карел и Ахил. На всеки от тримата е предложена голяма сума пари, за да бъдат част от експеримента (а другата алтернатива е смърт, все пак не бива да се разчува). Йов е ученик на д-р Борик, Ахил е 97-годишен старец без живи роднини, а Карел е 8-годишно момче. Инсецинра се смъртта на всеки един от тримата. След "погребенията" им, експериментът започва.
    За да станат безсмъртни, тримата участници трябва да приемат известна доза от опасно вещество, което може да ги убие. Веществото е тествано предварително на различни животни. Някои са умрели, докато се намери точната дозировка на веществото, но след няколко поредни успешни опита, се решават да го изпробват върху хора.

През това време Лекси, сестрата на Йов, разглежда вещите, които са останали след "смъртта" му. Така попада на тетрадки, изписани със странен код. Тя и годеникът ѝ, Рéвен, успяват да разчетат кода. Проучват д-р Борик и евентуално разбират всичко за експеримента. Докато Лекси се чуди как да постъпи, Рéвен се проявява като пълен идиот и разкрива експеримента.
    Настъпва масова истерия. По улиците се стича разгевена тълпа - все хора, които искат да бъдат безсмъртни. Шантал, който се е самообявил за "Гласа на Бога" и използва всички познати медийни средства, за да разгласява "Божия път" и да обясни на хората, че "Господ не ни е създал така".
    Естествено, новините се разчуват из целия свят. Правителството на всяка държава се опитва да се добере до "лекарството за безсмъртие". Настъпва криза, обявява се Трета Световна Война (well that escalated quickly...).

През това време Рагнар се опитва да открадне "рецептата" за "лекарството". Чрез подкупи, предателства и убийства, все пак успява. Започва да го продава. Богатите го купуват, бедните крадат, за да си го позволят. Кризата се задълбочава, войните не спират.

Евентуално нещата се уталагат. Постепенно останалите смъртни измират, остават само безсмъртните. Основният проблем е размножаването. Тук има два варианта.

ВАРИАНТ 1. Безсмъртието не нарушава функцията на половата система.
    След време се стига до момент, в който няма нито място, нито ресурси за толкова много хора. Някой трябва да умре. Но кой? Нови кризи, нови войни, нови жертви. Следва момент на затишие, след което нещата се повтарят. Дори и да се издаде закон, който да забранява раждането на деца, все ще има хора, които да го престъпват.
    Ох, тук се оплитам вече, понеже има страшно много варианти. Например, децата, които се раждат, остават смъртни. Друг вариант е родителите да умират, след като се родят децата им. Ако се роди едно дете, умира един родител, ако се родят две - умират двамата. При тризнаците не знам какво ще правят... Но това решение изглежда доста тиранично. Възможно е също да са открили планета, на която има условия за живот. Има решение на проблемите. Вариант 2 беше да нямат възможност да се размжножават, което ще доведе до нови проблеми, защото хората евентуално ще си писнат, ще се намразят, и може да стане много грозно. Но пак има решение. Въпросът е, че началото ще е черно и кърваво. Не мисля, че рискът си струва.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си