.
Отговор в тема
Страница 48 от 51 ПървиПърви ... 384445464748495051 ПоследнаПърви
Резултати от 1 176 до 1 200 от общо 1267
    Видях един пропуск. Не е задължително всички смъртни да измрат. От всички хора, които ще се родят, все ще има будали, които няма да искат да са безсмъртни. Но ще има и такива, които ще искат да са. Пак ще се стигне до варианта, в който няма място и ресурси, но доста по-бавно.

Мега фен
    Или просто химически кастрираш хората заедно с медикамента, който ще приемат, за да спрат стареенето си. Регулираш населението посредством модели, над които работят най-брилянтните статистици на времето. Замразяваш яйцеклетки и сперма от съответния човек в случай, че някой ден се освободи място и е негов ред да има деца - нещо, което несъмнено ще се случи.
    Не разбирам и защо подхождаш така към ситуацията - ако намерят начин да удължат живота това ще е след много години и вследствие на постоянен напредък в медицината. Ще се знае, че ще се случи, и обществото ще е готово.
    Такива апокалиптични настроения са хубав сйужет (нямам йу на лаптопа по няква причина ;д ) за книга, но реалността рядко е толкова интересна, камо ли хаотична.

Принципно съм съгласен, че ако се пръкне утре от нищото сигурна информация за подобен на твоя сценарий ще стане адско мазало, но на мен мисълта ми беше в друга посока.

Представи си в какво общество ще живеем ако всеки имаше цялото време на света да постигне каквото му хрумне. Няма ли властта и парите да си изгубят смисъла, а мотивацията на индивида да се измести от обществено-наложеното към наистина личното ? Замисли се колко хора познаваш, които довчера хал хабер са си нямали от коли (примерно), а след две-три седмици в компанията на някакви запалени приятели изведнъж животът им се завърта около това да притежават най-добрата , или по-скоро парите да си я позволят.
    В тази връзка и още един въпрос имам - според теб надрастват ли се тези наложени ти от обществото и желанието да си част от него идеали и ако да - как и кога ?
    Всъщност имаш ли познати, които макар да движат в една компания с теб чувстваш дистанцирани, тъй като не споделят ничии интереси ? Ако да - защо според теб са такива, какво ги мотивира ?

Да, химичното кастриране беше втори вариант, него само го споменах в края. Има безброй много варианти. Хората са креативни, все ще се измисли начин.

Медицината напредва бавно и славно в насока удължавне на човешкия живот, но колкото повече лекове се измислят, толкова повече болести ще се появяват. Все повече лекарства започват да не действат, понеже вирусите и бактериите и всичко де що е паразит, придобива имунитет. Не само хората еволюират.

Аз пък смятам, че ще стане точно обратното. Колкото повече време имаш да направиш нещо, толкова повече протакаш. Крайният срок (демек съмртта) може да е пречка, но ако знаеш, че имаш само 30 години да свършиш нещо, ще направиш всичко по силите си да го свършиш.

Относно наложените от обществото идеали:
    Не мисля, че е въпрос на "надрастване", по-скоро на разбиране и преоценяване, а желанието да принадлежиш е по-скоро инстинкт. Някои успяват да го контролират, други - не. Как става не знам, а "кога"-то е строго индивидуално.

Не съм сигурна, че разбирам какво имаш предвид. Имам една приятелка, която е "вълк-единак". Била е предадена от приятелка, затова сега се страхува, че другите ще я отблъснат, и се затваря в себе си. Втълпила си е, че сама й е по-добре и че никой няма да иска да й бъде приятел, затова си стои сама и не се опитва да изгради връзка с хората около себе си.

Мега фен
    Приключихте ли?
    На горещия стол да заповяда пинкпандерата.

Аз имам още въпроси към Блъдито, чак сега се сетих за темата и благодаря за изчерпателните отговори...
    1. Кои са тези черти у приятелката си, които не одобряваш, но честно? Защо?
    2. Кое прави характерът на един човек "странен"?
    3. Ако човек, който не ти е приятел, притежава тези черти, ще го отрежеш ли?
    4. Как го прие, когато откри, че тя е такава? Тоест, разочарова ли се или я прие с всичките й недостатъци? Говорила ли си с нея по тази тема?
    5. Всички хора ли заслужават шанс? По колко шанса заслужават, ако отговорът е да?
    6. Какво мислиш за различните? За тези със странен характер?
    7. А какво мислиш за би/хомосексуалните? Какво е отношението ти към тях?
    Последно редактирано от Spikyhedgehog : 08-24-2013 на 20:17

Ами, добре, ако някой има въпроси, да пита, аз ще отговарям, докато дойде пантерата. Ако някой открие ЛейдиДи да смени заглавието на темата, няма да е лошо. Аз я търсих оня ден, ама не я намерих и се отказах.
    Цитирай Първоначално написано от Spikyhedgehog Виж мнението
    Аз имам още въпроси към Блъдито, чак сега се сетих за темата и благодаря за изчерпателните отговори...
    1. Кои са тези черти у приятелката си, които не одобряваш, но честно? Защо? - Ами... манипулира хората. Иска да знае всичко за всички, има "връзки" на много места и ги използва, за да узнава това-онова. Не обичам прикритите игри. Ако има нещо да се направи и да се каже, предпочитам да се играе открито. Но пък от друга страна за това, което тя прави, се искат бистър ум и вярна преценка за хората - качества, които не всички притежават, а са много ценни. Възхищавам ѝ се заради тези качества и за "чистотата", с която си върши "далаверите". Освен това повечето неща обсъжда с мен, така че колкото и да гледам да не се забърквам много-много и аз не мога да се правя на света вода ненапита.
    2. Кое прави характерът на един човек "странен"? - Странно бих нарекла нещо, което включва принципно несъвместими и/или контрастни компоненти. Например приятелката ми е много срамежлива и трудно сдържа емоциите си.
    3. Ако човек, който не ти е приятел, притежава тези черти, ще го отрежеш ли? - Като знам какво би могла да направи приятелката ми с хората, които ѝ "правят мръсно" по един или друг начин, се радвам, че съм от тази страна на барикадата, а не от другата. Не бих го отрязала, но бих стояла настрана и ако пожелае да бъдем приятели, бих подходила с повече внимание и предпазливост към ситуацията.
    4. Как го прие, когато откри, че тя е такава? Тоест, разочарова ли се или я прие с всичките й недостатъци? Говорила ли си с нея по тази тема? - Да, говорили сме много пъти. Щях да се разочаровам, ако го беше крила, но тя сама сподели с мен. Би било грешно да я осъждам и да отричам тези ѝ качества, когато тя ме прие с всичките ми недостатъци. Чувствам я като сестра, даже много пъти сме се шегували, че сме една душа в две тела. Оооо, сега се разчуствах. :')
    5. Всички хора ли заслужават шанс? По колко шанса заслужават, ако отговорът е да? - Не, не бих казала. Шансът се дава на доверие, а доверието е нещо много опасно.
    6. Какво мислиш за различните? За тези със странен характер? - Определено привличат интереса ми. Колкото по-различен е някой, толкова повече искам да се запозная с него.
    7. А какво мислиш за би/хомосексуалните? Какво е отношението ти към тях? - Знаех си, че някой ще ме попита Ако всеки избираше сексуалността си, щях да имам правото да го осъждам. Някои ще кажат, че нямаме правото да осъждаме изборите на други хора, но всъщност смятам, че това е единственото нещо, което можем да осъждаме. Това ни прави хора. Е, не е само това, но определено е в списъка. Та... Сексуалността не е избор. Дори и педофил да е, докато не пристъпи закона, не виждам причина отношението ми да е различно.
    .

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Казваш, че си ок с тази черта на приятелката си, защото си на нейна страна, т.е. тя (засега) никога не би я използвала срещу теб. Вярваш ли, че ще сте приятелки завинаги? Мънички сте, все още на 15(?). Докато завършите, (а това са още 4 години) коренно ще се промените като характери и това би могло да ви отслаби близките отношения. Не те ли е страх, че би могла да се превърнеш в нейна "жертва"?

кои са твоите силни черти от:

а) характера ти
    б) външността ти

а кои са слабите от въпросните две?

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Казваш, че си ок с тази черта на приятелката си, защото си на нейна страна, т.е. тя (засега) никога не би я използвала срещу теб. Вярваш ли, че ще сте приятелки завинаги? Мънички сте, все още на 15(?). Докато завършите, (а това са още 4 години) коренно ще се промените като характери и това би могло да ви отслаби близките отношения. Не те ли е страх, че би могла да се превърнеш в нейна "жертва"?
    Веднъж бяхме на косъм от такава ситуация. Смисъл... тя беше приела тактиката "никога не се сближавай с никого, не разкривай тайните си". Тази година тя наруши някои от принципите си и много съжаляваше за това. Мислех, че ще съжали и че ми се е "разкрила", че ще ме отблъсне и ще я загубя. Тогава реших да си замълча и да я оставя сама да прецени, защото не бях сигурна, че това, което на мен ми се искаше (да запазим приятелството си), е най-доброто за нея, а дори и да бях, решението не беше мое. Все пак "кризата" отмина и това само засили приятелството ни. Няма как да съм сигурна, че подобно нещо няма да се случи отново и че и този път ще вземе същото решение. Но знам, че не би прекъснала такова приятелство с лека ръка, а и аз смятам да се боря за него.

кои са твоите силни черти от:

а) характера ти - Широко-скроена съм. Бих дала шанс на всеки (да го опозная, а и той мен). Хладнокръвна съм, не позволявам на емоциите да замъглят преценката ми. Признавам грешките си. Уважавам хората около мен и тяхното мнение.
    б) външността ти - Това ще е трудно... Харесвам си цвета на кожата (много е светла и вените ми се виждат доста, на някои хора не им харесва, но на мен много ми допада), очите, ноктите и зъбите И косата понякога, ама в някои дни е ужасна. Май това е.

а кои са слабите от въпросните две?
    от характера - Твърде амбициозна съм. Поставям си летвата прекалено високо и когато не мога да я прескоча (което става доста често), се разочаровам (от себе си) и това понякога води до депресия. Настроенията ми са изключително крайни, но се менят доста бързо. Това от една страна е хубаво, защото ядът ми, колкото и да е голям, бързо се изпарява, а депресията продължава 5-10 минутки и минава след един стабилен рев, като обикновено завършва с някакво състояние на еуфория. Мисля, че това се дължи на хормоните обаче. Непостоянна съм - много бързо се паля по нещо, но също толкова бързо го изоставям. Това ми пречи да свършвам повечето неща, които съм започнала, и много често се чувствам непълноценна. Трудно ми е да изказвам чувствата си, не помня някога да съм казвала "обичам те" на семейството ми, но за сметка на това, когато не мога да сдържам яда си, той се излива върху тях. Имам чувството, че те не знаят колко много държа на тях, и това ме натъжава. Искам да им кажа, но думите сякаш засичат на гърлото ми и започват да ме душат. Не мога да работя в екип. Не знам как става, но каже ли се, че е нужна екипна работа, изведнъж всички стават много некадърни и глупави (в моите очи). Не мога да оставя на някого да свърши нещо, винаги всичко аз трябва да направя, да стане по моя начин. Имам ниско самочувствие (за външния ми вид, дори за гласа ми) и съм много срамежлива irl, а това ме дразни. Много съм праволинейна, прекалено даже. И още, и още...
    от външността - Ами... общо взето всичко, освен нещата, които изброих. Най-вече ръцете (целите ръце, без ноктите) и бедрата не си харесвам.
    .

Ооо, ама трябва да са реално съществуващи личности, нали? Тц. Ще ми трябва време да размисля, трябва ли да казвам и защо? Много интересен въпрос, между другото, благодаря ти.

1. Сталин
    От него искам истината за Втората Световна Война. Слагам го до мен, защото ще можем тихичко да си приказваме (той на руски, аз на български), докато другите се хранят. От шума, който вдигаме, докато ядем, само ние двамата ще се чуваме.
    2. Джордж Буш
    От него ще искам истината за атентатите от 11-ти септември 2001.
    3. Франклин Рузвелт
    И него ще го питам за Втората Световна Война. Отначало мислех да го сложа до Сталин, защото са били на една страна във войната, но ако ги разделя, никой няма да знае какво ми е казал другият и така ще мога да сверявам двете версии, ако някой реши да ме лъже. Като си свърша работата, може да се разместят с Буш, ако искат.
    4. Джордж Карлин
    Него ще го поканя, защото е пич и му се възхищавам. Позицията му е чисто тактическа (както и на другите, впрочем).
    5. Нерон
    Нерон е любимият ми римски император. Искам да знам дали наистина е луд. Искам да ми изпее нещо. Говори се, че той е подпалим Рим, но не се знае. Е, аз смятам да узная. Слагам го до Джордж Карлин, защото той е комедик. Надявам се, че ще остане доволен.
    6. Хитлер
    Решила съм да разнищя Втората Световна от-до. Ще го питам защо е решил да изтреби евреите, защо е искал да стане художник и защо се е отказал (знам, че са го скъсали на изпит, но може да има и друга причина). Ще го помоля да ми нарисува нещо. Също искам да знам как е умрял. Слагам го срещу Сталин, естествено, защото така, ако искат да си правят мръсно, ще трябва да се мерят с вилици и ножове (или храна, но като че ли от хвърлено пилешко бутче, например, ще боли по-малко, отколкото от вилица...), а ми се струва, че поне дотолкова ще запазят благоприличие. Освен това се надявам, че компанията на Нерон ще замаже донякъде работата със Сталин и Рузвелт.
    7. Бетовен
    Слагам го до мен, заради слуха му. Освен това на Хитлер може да му хареса (ех, тоз Хитлер, само гледам как да го ощастливя, а все ми се струва, че Сталин е по-опасен). Ще го питам защо е посветил на свой много добър приятел Патетична соната и Погребален марш. Вярно, двете произведения са прекрасни, но... мисля, че е почти толкова красноречив намек, колкото подаряването на един ковчег, макар и малко по-тактичен.

Други хора, които обмислях дали да включа, бяха:
    Тери Пратчет, Джордж Мартин, Хенри VIII, Леонардо Да Винчи, Кърт Кобейн, Сид Вишъс, Рахманинов
    Със сигурност има и други, с които искам да разговарям, но само за тези се сещам сега.
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-25-2013 на 17:13

Мега фен Аватара на Colouring
    Еййй, аз пък ти благодаря за хубавия отговор. Интересни личности, изненада ме. (:
    Защо на масата няма нито една жена?
    //
    Коя тема е табу за теб?
    Какво ще предпочетеш - да можеш да четеш мисли или да летиш?
    Би ли си сменила пола за седмица, примерно?
    Писала ли си си името в Гугъл? :Д
    Коя страна би искал да посетиш задължително?
    Би предпочела да ставаш невидима, когато пожелаеш, или да си супер бърза?
    Напиши някакъв виц.

Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Защо на масата няма нито една жена? - Не знам.
    //
    Коя тема е табу за теб? - Не мисля, че има такава, или поне не мога да се сетя.
    Какво ще предпочетеш - да можеш да четеш мисли или да летиш? - В интерес на истината никога не съм изпитвала желание да летя. Би било интересно, ако можех, нямаше да откажа, но бих предпочела да чета мисли. От една страна ще е нечестно спрямо останалите, но какво да се прави. Хората са егоисти по природа.
    Би ли си сменила пола за седмица, примерно? - Да. Често ми се случва де сучвствам обременена от пола си и съм си мислела какво ли би било, ако бях момче, а не момиче. Освен това ще ми бъде интересно да видя как разсъждават мъжете, мразя да не разбирам нещо.
    Писала ли си си името в Гугъл? - Няколко пъти.
    Коя страна би искала да посетиш задължително? - Англия и Япония. Най-вече Япония. От две-три години съм й хвърлила око.
    Би предпочела да ставаш невидима, когато пожелаеш, или да си супер бърза? - Да съм невидима, определно. Така ще мога да се вмъквам в разни места и да виждам и чувам разни неща, които не е редно да знам. Освен това, ако някой ме гони, ще му избягам много по-лесно, ако се скрия, отколкото ако го надбягам.
    Напиши някакъв виц. - Трима луди решили да избягат от лудницата. Докато се промъквал покрай охраната, първия измяукал и продължил. Вторият също измяукал. Когато минавал третият, погледнал към стража и извикал: - И аз съм котка!
    .

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Заглавието е сменено, сега не би трябвало да има проблем и с входящата ми кутия.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на babity
    Искам и аз на стола.

Мега фен Аватара на 102
    Хоп.

anonymous895156
    Guest
    Айде аз да съм на стола, този форум трябва да почерпи от мъдростта ми

Супер фен
    Аз да съм на стола, голяма личност съм без социален живот, ще си измисля много неща, много ме бива !
    Ама сериозен съм ..

Супер фен
    Аз да съм на стола, голяма личност съм без социален живот, ще си измисля много неща, много ме бива !
    Ама сериозен съм ..

Пантерата също искаше в един далечен момент в миналото Ако тя не се появи, слагам babity, защото първа изяви желание.

Голям фен Аватара на white knight
    гласувам за dimitar.,

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Пантерата също искаше в един далечен момент в миналото Ако тя не се появи, слагам babity, защото първа изяви желание.
    Ок съм, вече имам интернет. Ако желаете - окей

^Аз, аааз желая да те сложат! :д

Мега фен Аватара на Lilanda
    Хайде, пантерке, ти си! ;д Тъкмо да вдигнем малко темата. ;д

anonymous708973
    Guest
    Хубу тогава, ето ме

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си