.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

DEAD CHRISTIANITY OR THE FAILURE OF JESUS

Християнството е мъртво...не съществува...това е може да се каже провалът на Иисус да промени света.За 17 века,официалната църква прави точно обратното,което уж основателят ѝ и е завещал да прави.Те гръмко се удрят в гърдите и крещят"Християнин съм!"Всъщност не са...и сега ще разгледаме защо.
    Християни и християнство не съществуват...те са само една опция,една вероятност да се появят някой ден като такива...но до днес,колкото и да се правим на виждащи,ние би трябвало да сме слепи,за да видим ,че " Нема такова животно"
    Аз бих определил религиозните като вярващи...да...защото те само вярват..вярват че,някой ден ще дойде месия,в апокалипсиса,в разни суеверни ритуали,в троици,в брака,в първородни там грехове и чудеса...и прочие и прочие глупости,но да видим някой да практикува вярата си,е това би било 6-тица от тотото...
    To be continued...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Има такива хора и то не толкова малко, официалната църква иначе както всяка човешка организация си има доста грехове, особено католическата.
    Иначе ако определяме някоя религия като жива или мъртва на базата на това мнозинството последователи(стотици милиони хора) да са праведни, духовни и добродетелни, то значи винаги всички религии ще са мъртви.
    А факт е, че повечето определящи се като християни(примерно от тия които аз познавам а не са лоши хора) само на теория са такива, на практика като поведение и нравственост са като всички останали - атеисти, неопределени, мюсюлмани и т.н.

Пък в църквата примерно на Великден е пълно с хора да си вземат Свещен огън, и не малко от тия хора даже не са християни, ами е възприето всичко като масова култура.
    Сигурно тия хора си казват, аз не съм някакъв сериозен християнин или вярващ, но за всеки случай ще ходя отвреме навреме на църква и ще празнувам празниците, та ако наистина има Бог да натрупам малко "точки религиозност".

Аз го определям като религиозно тарикатстване.
    Но пак е по-добре отколкото при католиците или мюсюлманите.
    Католическата църква е бъкана с пари и цели държави и се покланят, но там цари изключтелна религиозна формалност и нулево практическо спазване на християнските принципи(поне доста българи си признават, че са атеисти).
    А мюсюлманите пък ги знаем, даже и в сериалите си го правят това - приказват само за Аллах и за молене, пък в следващата секунда кълнат и се заканват с убийства.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 07-23-2013 на 04:27
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Господът - Исус Христос не е виновен, просто имаше масова заблуда, понеже християнството също малко или много се оказа част от системата на човешката("зверовата/666") религия, за съжаление мнозина от духовните служители не си вършеха достатъчно съвестно задължението като такива, понеже имаше нужда от повече милост, правда и вярност във вярата, но мнозина от тях пропуснаха да съблюдават достатъчно съвършено тези неща, обаче целта е да се работи за спасението на всички човеци/души без да се съди, така че казвайки това ние, които свидетелствуваме това Слово не съдим никого от човеците/одушевените, но свидетелството ни е с цел насочване в правият път на вярата - няма как единственият (истински) Господ на вселената да бъде виновен/грешен за каквото и да е, иначе ако беше неправеден/грешен, тогава нямаше да е Господът, но щеше да е един от грешните човеци на света, а във вярата идеята е да се работи за спасение на всичи човеци/одушевени чрез нелицемерна любов към всички тях и искрени молитви към истинският Господ Бог за спасението им така щото дори и човеците, които все още живеят в този свят да имат изобилен живот още тук
    Последно редактирано от npp : 07-23-2013 на 09:44

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Отговорите...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от svetozar.christoff Виж мнението
    Християнството е мъртво...не съществува....
    баси атеиста фанатик........................ истината църква ще съществува до края на света и адът няма да и надделее (колкото и разни сектанти да се цепят от нея и да я изопачават и "модерни" атеисти да се опитват да се борят с нея) ............... просто го приеми че ще е така бро .............. а думите ти са празна работа, пара, ........... точно до 1 месец и никой няма да ги помни, нито темата ти.................
    Последно редактирано от defender : 07-23-2013 на 10:07

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
    Отговорите...
    то и за да разбереш мъдростта се иска мъдрост ..............

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    ^Аха, ок. То в тези два поста, че и три с твоя, е събрана мъдростта на вековете.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    баси атеиста фанатик........................ истината църква ще съществува до края на света и адът няма да и надделее (колкото и разни сектанти да се цепят от нея и да я изопачават и "модерни" атеисти да се опитват да се борят с нея) ............... просто го приеми че ще е така бро .............. а думите ти са празна работа, пара, ........... точно до 1 месец и никой няма да ги помни, нито темата ти.................
    Първо за да твърдиш подобни неща тр да си запознат с човека,и това което твърдиш.Да определиш някого директно като някакъв без абсолютно грам наблюдение е типично за първосигналните...а относно истинската църква,явно доказваш първосигналието,ако наистина вярваш че има нещо,някой или в случая църква,която наистина може да претендира че е единствен държател на истината....та да те питам...кой определя истинската църква..какво значи според теб църква,секта,истина ...коя я дефинира като такава?

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Има такива хора и то не толкова малко, официалната църква иначе както всяка човешка организация си има доста грехове, особено католическата.
    Иначе ако определяме някоя религия като жива или мъртва на базата на това мнозинството последователи(стотици милиони хора) да са праведни, духовни и добродетелни, то значи винаги всички религии ще са мъртви.
    А факт е, че повечето определящи се като християни(примерно от тия които аз познавам а не са лоши хора) само на теория са такива, на практика като поведение и нравственост са като всички останали - атеисти, неопределени, мюсюлмани и т.н.

Пък в църквата примерно на Великден е пълно с хора да си вземат Свещен огън, и не малко от тия хора даже не са християни, ами е възприето всичко като масова култура.
    Сигурно тия хора си казват, аз не съм някакъв сериозен християнин или вярващ, но за всеки случай ще ходя отвреме навреме на църква и ще празнувам празниците, та ако наистина има Бог да натрупам малко "точки религиозност".

Аз го определям като религиозно тарикатстване.
    Но пак е по-добре отколкото при католиците или мюсюлманите.
    Католическата църква е бъкана с пари и цели държави и се покланят, но там цари изключтелна религиозна формалност и нулево практическо спазване на християнските принципи(поне доста българи си признават, че са атеисти).
    А мюсюлманите пък ги знаем, даже и в сериалите си го правят това - приказват само за Аллах и за молене, пък в следващата секунда кълнат и се заканват с убийства.
    Казвам че християнството е мъртво,защото и апостол Яков казва "Вярата без дела е мъртва"...а ако въобще днес имаше такова нещо,светът би бил коренно различно място наистина...поне в "християнската" си част.
    Всичко което вярващите правят се свежда до ходене неделя на църква,където както Дж Карлин казва си сравняват дрехите и молят за егоистични неща Бог,и то забележи...в почивния Му ден...интересно ще ми е обаче,как ще реши ако се моли някой ЦСКА да бие тази седмица,а др се моли Левски да бие...хаха..вероятно равен...но и тва не е вариант...но се отплеснах..та това правят верующите...аз не съм срещнал до ден днешен християнин...тоест,тва значи някой примерно,който да дава всеки месец половината от заплатата си на своите ближни,да живее под един покрив с последния въшлив клошар,който е приютил и е взел от улицата...да си раздава всеки месец,поне половината от дрехи,имущество..въобще не съм срещл такива хора...също не съм срещал и хора,които да не пожелават някоя жена,момиче което са видели примерно сексуално...или нали знаеш че чекибойството също е доста голям грях...за него стария им племенен бог йеховчо,наказал със смърт Онан...та не познавам и такива християни,които да са спрели за винаги мастурбирането и секса извън брака,и то само в една позволена поза-мисионерската...ти познаваш ли такива,аз не...а това се изисква от тях...така че можем да сме сигурни в едно...християнският рай ще бъде дост самотно място....
    П.с м/у др винаги съм се питал..как се оправят аллах и йехова или адонай,елохим,савот и прочие имена,като дойде някоя душа...единия ше го иска за неговия рай,но др ше го праща в неговия ад...въобще небесата са явно място на мн диспути...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от svetozar.christoff Виж мнението
    Първо за да твърдиш подобни неща тр да си запознат с човека,и това което твърдиш.Да определиш някого директно като някакъв без абсолютно грам наблюдение е типично за първосигналните...а относно истинската църква,явно доказваш първосигналието,ако наистина вярваш че има нещо,някой или в случая църква,която наистина може да претендира че е единствен държател на истината....та да те питам...кой определя истинската църква..какво значи според теб църква,секта,истина ...коя я дефинира като такава?
    Истинската църква е тази която сам Христос казал, че създава, и която после по молба на Христос апостолите разпространяват по света и то с цената на живота си. Тя води началото си от Христос и е до сега. Всички останали разклонения, нови или модернизирани християнски учения, пишман-свидетели на словото, дето ми се явил Христос и им преподал някакво друго учение за Словото, и какви ли не други разклонения и имитации, изменили на учението дадено ни от Христос и запазено в Църквата, с криво тълкуване и отцепили се в последствие от Църквата са секти.

А това, че съм реагирал първично, нарочно го направих, за да имитирам стила на първото ти изказване в началото на темата.
    Последно редактирано от defender : 07-25-2013 на 11:44

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Истинската църква е тази която сам Христос казал, че създава, и която после по молба на Христос апостолите разпространяват по света и то с цената на живота си. Тя води началото си от Христос и е до сега. Всички останали разклонения, нови или модернизирани християнски учения, пишман-свидетели на словото, дето ми се явил Христос и им преподал някакво друго учение за Словото, и какви ли не други разклонения и имитации, изменили на учението дадено ни от Христос и запазено в Църквата, с криво тълкуване и отцепили се в последствие от Църквата са секти.

А това, че съм реагирал първично, нарочно го направих, за да имитирам стила на първото ти изказване в началото на темата.
    Това че една религия е издържала изпитанията на времето, не я прави по истинска от изчезналите и забравени религии - прави я единствено по удобна и гъвкава. Дали една религия ще оцелее или не, зависи от сложни социално-икономически фактори и вписването на тази религия обстановката - така религията се вгражда в човешките представи, и се изменя паралелно с тях. Това е понеже самата религия обслужва същите тези представи. Един клон на християнството, в който се искат много саможертви в личен план, е неудобен за масова употреба, затова и с времето изчезва, или вярващите стават много малко. За тези клонове(секти) така или иначе се изискват друг тип хора - такива които не се срещат често в човешкия мравуняк. Затова и в повечето секти влизат нестабилни хора, или за да влязат първо биват дестабилизирани психически чрез манипулации. Докато християнството, в своите модерни течения, е религия, която съвсем лесно може да се съгласува със съвременния начин на живот. Затова и все още е популярна, къде сред нискоинтелигентни традиционалисти, къде сред емоционално малтретирани олигофрени (като теб), къде сред хора търсещи отговори. Отново, тя е променена и изкривена от самите хора, за да обслужва представи в духа на времето. Затова да се биеш в гърдите, че християнството било единствената истинска религия е повече от смешно, още повече, когато ислямът и юдаизмът са също родственици на християнството, и също претендират че са "The one & only". Да не говорим, че християнството се е променило толкова откакто се е появило за пръв път....
    Но защо юдаизмът и ислямът се различават толкова от християнството, и в същото време толкова си приличат? По същата логика, защо българския език се различава от общославянските езици, но и си прилича с тях? Дори повече, как в два различни български града говорят различно? Дори в две съседни села? Отговорът е повече от логичен. Всичко е съответствено на социално-икономически, демографски условия, които имат пряко влияние върху хората, а оттам и върху езика, религията, самоопределянето като националност и всички останали показатели. То е неизбежно, предвид разликите в хората, да се променя и всичко, което произтича от и обслужва самите тях - в това число попада и религията, а разклонението на секти и различни деноминации само по себе си е доказателство за човешкия произход на религията. Да твърдиш, че християнството е единствената истинска религия, е все едно две съседни села да спорят кое от тях говори ИСТИНСКИ български език. А спорът тук дори не е за това кое е истинско и кое не е - Никой не го интересува коя религия е най-близка до оригинала на простотиите на Джийзъс. (А дори и да беше най-близо до оригинала, каква полза има това 2000 години по-късно? ). Тук всеки придърпва "истинското" към себе си единствено с цел да затвърди фиктивната истинност на вярванията си, която така или иначе е безкрайно крехка. Това определя и голямата динамичност на религиозния феномен и е причината за появата на обособени фракции във всичко - език, култура, националност, религия и т.н.
    Последно редактирано от Otis_Driftwood : 07-25-2013 на 23:27

Мега фен
    е те такава боза може да напише само Един между живите ................. виж братле, виж "е-то" съм го написал с главна буква, ......................ся кажи че не те уважавам.

ПП: докторе ти ли си бе............... самодиво ненагледна.
    Последно редактирано от defender : 07-25-2013 на 20:01

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си