- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Бърз растеж на косата
Наскоро си наумих, че ще пускам дълга коса. Сега косата ми е средно дълга, под раменете. Горе-долу за колоко месеца или години ще ми стане дълга да таза? И с какъв продукт най-бързо ще ми порастне косата?![]()
Хининова вода, кристали, не ползвай по възможност маши, преси и тн. и би трябвало да ти расте двойно по - бъзо от обикновенно.
И все пак - има хиляди такива теми, поразтърси се малко и ще намериш много полезни съвети :P
....coz you're beautiful, no matter what they say, words can't bring you down....
А горе-долу с хининовата вода за четири да кажем месеца с колко см расте косата?![]()
В раздела е пълно с теми като твоята ... Толкова ли е трудно да потърсиш?!
Що се отнася до въпроса ти - при всеки е различно,а и нека не забравяме,че е за предпочитане всеки месец да се ходи на фризьор,което пък от своя страна забавя процеса.
Няма ди ти стане дълга до кръста за 1-2 месеца, трябва постоянство и воля за някаде от половин година, а и не забравяй че трябва да махаш връхчетата през това време. Тривитаминола помага (купува се от ветиринарните аптеки, струва около 6 лв. и не се плаши че е за овце):
1-2 с.л. тривитаминол
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. зехтин или друго масло задължително понеже тривитаминола е мастноразтворим
1 с.л. мед
1 с.л. ракия
можеш да сложиш жълтък, хума, или 2-3 капки газ само ако не си изрусена
Тази маска я прави 2 пъти седмично и стой с нея 2-3 часа.
Както казаха по горе хининовата вода също е вариант.![]()
Humans need fantasy to be human.
Аз също имам един въпрос. И аз като авторката искам да си пускам дълга коса и днес си купих хининова вода. Въпросът ми е, ако ползвам преса, но също така и хининова вода след измиване, горе-долу до лятото с колко сантима ще ми е пораснала? Мс предварително.![]()
![]()
Не не не не не енеенененен ;((( Бях на фризьор и ме остригаха като овца!Тооолкова ми е къса косата сега, не мога да се гледам! Уж само връхчетата и кво!?
Моля вииии, кажете някакъв начин, нещо с което мога да си възвърна миналата дължина ( и също така дали има някакъв продукт освен травитаминола, понеже не искам да си го мацам на главата)
![]()
за няколко месеца косата ти няма да стане до кръста, казвам ти от личен опит. Имах дълга коса под кръста и минала зима се постригах и все още не съм достигнала същата дължина, каквато беше преди. Така, ако искаш да подсилиш растежа използвай хининова вода, хининов шампоан, и такива подхранващи продукти за косата си. Ограничи пресата ако ползваш до минимум. Пък и на всеки различно расте косата, трябва ти търпение![]()
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
Представи си как се поддържаш такава дълга коса..
Колко жалко, че не искаш да си го "мацаш" на главата. Това е най- действащото нещо за растеж на косата, тъй като са само витаминиПървоначално написано от MegiBoOm
Има го и на водна основа- Виалитон. Можеш да използваш хининова вода, шампоан /пак хининов/. Пий повече витамини, можеш да използваш стимуланта за коса на Икаров, Бадемово масло.. вариантите са много. И както ти казаха- най- важното е да имаш търпение, защото косата не расте от днес за утре
процеса си е наистина бавничък
![]()
Мале и аз съм на същата вълна точно сегааа ... мислех да си взимам хининова вода и крисали имам .. и моята коса е с такава дължина (до раменете) и искам да порастне с около 20 см. , не ползвам много преса, даже рядко, и не я тормозя с лакове и пяна ... иии щях да питам хининовата вода как точно се нанася, на каква цена е и най-важното - има ли някакви странични ефекти ??
Мерси предварително иии весели празници на всички![]()
Ампулите за растеж, също са доста добър вариант.Има добри попадения.Просто попитай в някоя аптека.![]()
Big or small, lies are lies!
Ако не я третираш ще порастне по-бързо. За време обаче не мога да кажа, защото всяка коса расте различно! И трябва да се подстригваш редовно.
А да ви питам, на мокра коса ли се нанася тривитаминола и как го използвате, колко пъти седмично??![]()
![]()
"Причината, поради която не пия, е че искам да знам,когато си прекарвам добре."
(Нанси Уичър Астор)
Тривитаминола се нанася на суха коса,а хининовата вода на мокра или влажна след баня.
значи... аз от преди 2-3 седмици почнах с хининовата вода и косопада ми поспря... много хора ми казват, че действа, пък и 1,50 е шишенцето, кво губяиначе да, постригвай си връхчетата, защото една приятелка направи тая грешка - не ходеше на фризьор към половин година, за да ѝ порасне косата и накрая толкова и беше цъфнала, че я отрязаха по-къса и от преди. Варианта сама да си режеш връхчетата е добър - изпробван метод
Не е голяма филисофия, изисква време и дори не се забелязва като го правиш 1-2 пъти в месеца да речем... определено помага. (: иначе за изправянето не знам как действа, но има логика да е антидот на процеса за удължаване
ако си твърдо решена, че искаш дълга коса, гледай да не я изправяш много
Как точно се използва хининовата вода? Защото аз слагам на едно памуче и разтривам в корените и по темето на косата.Първоначално написано от titinkaa
Ми да, така се ползва. Иначе може да си купиш шишенце хининова вода с пулверизатор и направо да си я впръскваш в корените - http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...:0&tx=56&ty=23Първоначално написано от danibebi
....coz you're beautiful, no matter what they say, words can't bring you down....
С памуче,но с пулвенизатор е по лесно.Имам същата хининова вода,каквато е показала suNnykaty96 и съм доволна.А и е българска(Хасково).Първоначално написано от danibebi
![]()
Благодаря, а само още един въпрос.Първоначално написано от titinkaa
Ако използвам с пулвенизатор по-бързо ли ще ми порасне косата, отколкото с другата хининова вода, дето се слага на памучето, или е все тая?
Все тая е, просто шишенцето е различно, водата вътре си е същата и има същия ефектПървоначално написано от danibebi
Kolko gore dolu strywa tazi woda ?