- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Защо в днешно време е толкова трудно да намериш интелигентни хора в интернет.
Аз си мисля, че е митака.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Абе, маце, застреляй се, бе.
Това, че ти използваш интернет, за да киснеш във фейсбук, не означава, че останалите правим същото.
Интернет може да се използва за преглеждане на новинарските сайтове, защото някои от нас не разполагаме с времето да гледаме 2 часа новини по телевизията. За търсене на информация как да изчистя къщата от хлебарки. Да намеря най-добрата рецепта за lemon curd. Да сваля сериал/филм или пък книга. Да се свържа безплатно с приятели. Да се информирам за новостите в областта на музиката, козметиката. Да поискам съвет как да си оправя компютъра във форум, където хората разбират повече от мен.
Интернет е манна небесна, ако знаеш как да го използваш.
Би ли ми казала кое от изброените неща ме прави "позираща във фейсбук" или "интровертна комплексарка"?
Елементарно е ... Родителите не им дават добър пример. Нямат никакъв контрол върху децата си. От там идва проблема.
Интернет може да се използва за преглеждане на новинарските сайтове, защото някои от нас не разполагаме с времето да гледаме 2 часа новини по телевизията - ами хубаво, но всичко си е до личен избор - на теб може да ти харесва, а на мен не. Мимчето пък може изобщо да не харесва Интернет - къде е проблема?! Аз нито си губя 2 часа да гледам новини по телевизията, нито чета новинарски сайтове... за мен най-интересните новини са тези за техника и IT - компютри, телефони и т.н. Хич не ме влече да гледам тъпата мутра на някой политик или да чета за поредната катастрофа, изнасилване и т.н.
За търсене на информация как да изчистя къщата от хлебарки. - това да
Да намеря най-добрата рецепта за lemon curd. - също, но ако обичаш кулинарията, а мен не ме влече.
Да сваля сериал/филм или пък книга. - според мен това е най-хубавото на Интернет, ако не можеше да се свалят сериали и филми изобщо нямаше да седна пред компютър, а сега имам пълна колекция със сериали.
Да се свържа безплатно с приятели - хубаво е, да. макар, че ако ми се чати предпочитам СМС пред Скайп и чатовете където си длъжен да отговориш веднага. СМС ми дават време, понеже съм малко импулсивен и понякога говоря без да мисля.
Да се информирам за новостите в областта на музиката, козметиката - ми ако те кефи, добре. аз лично не следя такива работи и ако имам време кисна по сайтове с новини за компютри и техника. пак стигаме до кой квот го кефи.
Да поискам съвет как да си оправя компютъра във форум, където хората разбират повече от мен. - да, това го слагам на 2 място в предимствата на интернет след точенето на филми, клипове и сериали.
Та според мен Мимето има предвид друго - тя не визира всички в нета, а онези, дето се зарибяват и ден не могат да изкарат без да напишат някоя простотия по ФБ или някой форум. Но това мен не ме касае - като са толкова зарибени нека си губят времето, секи се решава. Лошото е, че май искат да го наложат като някаква норма и едва ли не си некъф сдухан щото не висиш по цял ден във ФБ да пускаш снимки от тоалетната което е мега тъпо.![]()
не е трудно