Интернет може да се използва за преглеждане на новинарските сайтове, защото някои от нас не разполагаме с времето да гледаме 2 часа новини по телевизията - ами хубаво, но всичко си е до личен избор - на теб може да ти харесва, а на мен не. Мимчето пък може изобщо да не харесва Интернет - къде е проблема?! Аз нито си губя 2 часа да гледам новини по телевизията, нито чета новинарски сайтове... за мен най-интересните новини са тези за техника и IT - компютри, телефони и т.н. Хич не ме влече да гледам тъпата мутра на някой политик или да чета за поредната катастрофа, изнасилване и т.н.
За търсене на информация как да изчистя къщата от хлебарки. - това да
Да намеря най-добрата рецепта за lemon curd. - също, но ако обичаш кулинарията, а мен не ме влече.
Да сваля сериал/филм или пък книга. - според мен това е най-хубавото на Интернет, ако не можеше да се свалят сериали и филми изобщо нямаше да седна пред компютър, а сега имам пълна колекция със сериали.
Да се свържа безплатно с приятели - хубаво е, да. макар, че ако ми се чати предпочитам СМС пред Скайп и чатовете където си длъжен да отговориш веднага. СМС ми дават време, понеже съм малко импулсивен и понякога говоря без да мисля.
Да се информирам за новостите в областта на музиката, козметиката - ми ако те кефи, добре. аз лично не следя такива работи и ако имам време кисна по сайтове с новини за компютри и техника. пак стигаме до кой квот го кефи.
Да поискам съвет как да си оправя компютъра във форум, където хората разбират повече от мен. - да, това го слагам на 2 място в предимствата на интернет след точенето на филми, клипове и сериали.
Та според мен Мимето има предвид друго - тя не визира всички в нета, а онези, дето се зарибяват и ден не могат да изкарат без да напишат някоя простотия по ФБ или някой форум. Но това мен не ме касае - като са толкова зарибени нека си губят времето, секи се решава. Лошото е, че май искат да го наложат като някаква норма и едва ли не си некъф сдухан щото не висиш по цял ден във ФБ да пускаш снимки от тоалетната което е мега тъпо.