.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 92
    Голям фен Аватара на unicorn_f
    предложете някви романи, може да са по - старички, нещо от сорта на Гордост и предразсъдъци или по - скоро като Скарлет

"Къде си Аляска" (на Джон Грийн)
    Това е любимата ми книга. Обожавам я! Както и всички други книги на Джон Грийн.
    Woah, I almost gave a fuck. Try again!

Супер фен Аватара на Cloud9
    Още се мъча с "Ходене по мъките" на Толстой.Не е лоша, но имената на героите ми идват в повече хаха. Иначе обожавам "Майсторът и Маргарита", "Портретът на Дориан Грей", "10 малки негърчета" на Кристи,"Приказки за размисъл" на Хорхе Букай.Охх има още много, ама не ми се изрежда.

Сега чета "Предимствата да бъдеш аутсайдер". Книжката е хубава, ама за мое учудване филма е по-добър.
    Любимата ми книга е "Nirvana: Биографията на Кърт Кобейн".

Днес прочетох Дивергенти-Вероника Рот -страшна книга...започвам нова-разбира се..а скоро ще купя и следващата част от поредицата : )

Цитирай Първоначално написано от Vicky. Виж мнението
    Триологията "Игрите на глада" !!Уникални книги..ако не сте ги прочели ви ги препоръчвам
    И аз това щях да напиша! Страхотни са!! Също така и "Скитница" Стефани Майър е много интересна.
    Последно редактирано от stani_stani : 09-29-2013 на 13:09

Хрониките на Нарния-не предполагах,че книгата е толкова малка аз очаквах да е 123454231 страници
    иначе Лектър-Ханибал,Мълчанието на агнетата,Червеният дракон

Цитирай Първоначално написано от unicorn_f Виж мнението
    предложете някви романи, може да са по - старички, нещо от сорта на Гордост и предразсъдъци или по - скоро като Скарлет
    ами прочети и другите на Джейн Остин : )
    Спасителят в ръжта (мисля)

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Jane Eyre, ако ти е харесала Гордост и предразсъдъци.

Цитирай Първоначално написано от SisiJ Виж мнението
    "Къде си Аляска" (на Джон Грийн)
    Това е любимата ми книга. Обожавам я! Както и всички други книги на Джон Грийн.
    ЗАЩО?
    Защо не разбрах какво в тази книга е толкова уникално,че стана такъв хит? Купих си я с най-добри намерения,а ми костваше доста мъки докато успея да я избутам до края.Гледах и другите му книги и се чудя на мен ли ми изглеждат еднотипни или?

В момента чета "Приказки за размисъл" на Хорхе Букай и колкото и манекенски тип да е книгата,не мога да отрека,че е приятно да прочиташ по някоя страничка сутрин с кафето Другата,която привършвам "Изкуството да си сама" на Лиз Тучило - забавна и приятна книжка,но нищо повече от поредния чиклит.За жалост напоследък съм на една такава вълна,дето нищо сериозно не ме лови.

Птиците умират сами.

Супер фен Аватара на Devilsplaymate
    Град
    Nowhereland
    "Портретът на Дориан Грей", "Птиците умират сами", "Оризовата майка", "Властелинът на пръстените", "451 градуса по Фаренхайт", "Пилето", "Граф Монте Кристо", "Парфюмът"... ще пропусна нещо. So many books, so little time.
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Мислех си да почвам "Под купола" на Стивън Кинг откакто пуснаха и сериала

Голям фен Аватара на yolo..
    "Кръстникът" от Марио Пузо. Това е уникална книга, която описва животът на организираната престъпност през 40те и 50те години на миналия век. Прочетете книгата, няма да съжалявате. Филмът, който е направен по нея също е страхотен.
    "Последният дон", също от Марио Пузо е подобна на "Кръстникът".
    "Чудовищен" от Алекс Флин. Разказва се за красиво и популярно в училище момче, което обаче по душа е грозно и обижда всеки, без дори да се замисля за последствията. Но една вещица се появява и преобръща животът му на 360 градуса... По тази книга също има филм. Лично аз харесвам книгата, повече от филма.

Цитирай Първоначално написано от xxpamzy Виж мнението
    Наскоро прочетох Слугинята на Катрин Стокет. Чете се много леко и в същото време е страшно хубава. Ако не се лъжа има и филм по нея - The Help. Препоръчвам : ) Също така Зеленият Път от Стивън Кинг. Тя е по-тежка, както и филма, обаче си заслужава.
    Приятелката ми я чете- 2 часа след това седя на стола ревяща, втренчена в една точка.... много тежка книга!

"Граф Монте Кристо", "Великият Гетсби", книгите на Паулу Коелю-колкото и да ги плюят, защото ги четат манекенките, има много смисъл в тях, "Бел ами"

Последната книга, която остави траен отпечатък в сърцето ми е Продавач на Мечти на Аугусто Кури! <3
    След нея любима ми е Делириум на Лорън Оливър. :3

Фен Аватара на vde
    Град
    Виена
    Труди Канаван - Черния магьосник (трилогия) + Изменикът шпионин (трилогия продължение на първата) - струват си!!!
    Алекс Кош - Огнения факултет, Огнения патрул (чета в момента, готино фентъзи)
    Veronica roth - Divergent, Insurgent, Allegiant (нямам идея как е на български и дали ги има въобще)
    Патрик Нес - Живият хаос (трилогия) - малко е дразнещ начина на писане на автора, но историята е интересна
    Приказките на Вилхем Хауф
    Джийн Оел - поредицата Деца на земята (в оригинал 6 книги..тъй де тухли На български са 11 излезли и се намират много трудно)
    Ейми Чуа - Бойният химн на майката тигрица (ще видите, че има родители които издевателстват повече от вашите)
    Скълдъгъри Плезант (или както там се пише) - поредицата (не знам на български колко са преведени, 3 със сигурност. 09.2014 ще излезе третата книга на третата трилогия, на английски поне)
    Koushun Takami - Battle Royale - не мисля, че я има на БГ, но определено страхотна книга (потърсете филма ако не друго)
    Роберт ван Хюлик - Китайски Загатки поридицата (приятни много развлекателни кримки)
    Лорън Кейт - поредицата паднали ангели (малко блудкава история ама стаа)
    Deborah Rodriguez - The little coffee shop of Kabul (определено я препоръчвам, много силна кгниа)
    Славомир Равич - Дългата разходка (НЕВЕРОЯТНА КНИГА и не я бъркайте с ромна на Кинг)
    Роланд Дал - Матилда
    Грег Мортенсън - три чаши чай (сега виждам че има нова "Училища от камък" и предполагам, че и тя ще е интересна)
    Пипи
    Джон Уиндъм - Какавидите
    Да убиеш присмехулник - (определено интересна книга)
    Рейчъл хокинс - Хекс Хол (две от три ги има на БГ)

айде стига ви толкова, прочетете това и пак ще говорим
    Последно редактирано от vde : 12-18-2013 на 00:03
    Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.

Гордост и предразсъдаци

Приказки за размисъл на Хорхе Букай ми хареса доста замисляш се
    сега чета една книга за самоусъвършенстване -Опитът на един глупак,стигнал до прозрението как да се избавим от очилата-Мирзакарим Норбеков ..не е лоша
    иначе наскоро прочетох Незабравима разходка на Спаркс..не съм гледала филма,но книгата почти успя да ме разплаче
    И също така силно препоръчвам криминалната поредица Ханибал Всички книги са страхотни :з

Цитирай Първоначално написано от vde Виж мнението
    Рейчъл хокинс - Хекс Хол (две от три ги има на БГ)

айде стига ви толкова, прочетете това и пак ще говорим
    Хекс Хол и трите ги има на български...И ми допадна доста...краят беше странен (поне за мен)

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Чела съм " Къде си Аляска" и според мен беше по - тъпа и от книгите в училище! А пък 50 нюанса, стигнах до полвината, и не смятам, че са достатъчно увлвкателни, а и освен единственото интересно остават сцените +18, както се изразиха по - горе. Така, че така и не я довърших и не искам.

Ако искаш някаква еротична книга, мога да ти препоръчам трилогията " Кросфайр" или " Ловен Сезон" , които освен чукане, за разлика от 50 нюанса, имат съществена история, и са страшно завлекателни. И двете са леко криминални, особенно " Ловен Сезон " .
    Иначе, най любимите ми книги на всички времена са " Хари Потър" , препроччитала съм всичките, но вече съм малка за тях.
    А преди година попаднах на супер супер уникалните книги, които наистина трябва да прочетеш, " Чужди очи" и "Чуждо Влияние" на Джил Хатауей!!!!! Стахотни книги.
    Иначе други доста интересни тинейджърски книги са " Преди да умра" и " Ти срещу мен", от една и съща авторка, но и двете са с леко недовършен край, но въпеки това със сигурност си заслужават!
    Ако искаш да понавлезеш в бъдещето, прочети уникалните " Игри на глада" и " Делириум".
    Колкото до " Пърси Джаксън", то историята, поне на първия волюм е изкупирана от Хари Потър, точно затова е толкова интересна.
    Но ако искаш да навлезеш при шейп - шифъри, атланти, въмпири и вещици с малко перверзност не се колебай за " въздържанието на атлантида"

и аз в момента я чета, невероятна книга .. нямам търпение да излезе филма ...

Създадена от дим и кост-препоръчвам я..на мен лично много ми хареса нямам търпение за филма (всъщност поне си мисля,че ще правят филм)
    Захир-Паулу Коелю ...също ми хареса

Повече от фен Аватара на Falstad
    Сега мисля да подкарам поредицата за Тъмната Кула на Стивън Кинг

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си