.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Внезапни, продължителни болки в сърдечната област

Здравейте, от известно време (някъде от 3 месеца, може и повече, не знам) започнаха да ми се появяват болки в сърдечната област.От няколко седмици ги усещам абсолютно всеки ден - понякога ги усещам точно на сърцето (усещам го как бие, много боли, изтръпвам цялата) и при опит да вдишам въздух ме заболява много повече.Обикновено трае няколко секунди.Болката е остра, режеща, силна, особено като вдишам.Друг път болката се пренася в средата и малко по - надолу.Усеща се като спазъм, преди малко го получих и не можех да вдишвам около минута, имах чувството, че ще припадна, задушавах се, свих се и не можех да се изправя, защото ставаше още по - зле, не можех да ходя.Свих се на леглото и ми мина за не повече от 10 секунди (след като си легнах).Болката е постоянна, но периодично, на няколко секунди, става много по - силна, след което отново става по - слаба и така.Обливат ме горещи вълни през това време.Да кажа също, че не съм с наднормено тегло, 50 кг съм, 165 см.Имам ниско кръвно и не се занимавам много - много със спорт.Болките се появяват както в състояние на покой, така и докато ходя например.Но тези, които се появяват докато си почивам са много по - силни, продължителни, неприятни.Според вас на какво се дължи?Да посетя ли кардиолог?

Супер фен Аватара на Deadlock
    Отиди при личния ти лекар и той ще прецени. Няма смисъл да питаш тук, няма смисъл и да се чудиш. :Р

Успех!

Голям фен Аватара на pepa97
    лекар !

Повече от фен Аватара на mlf
    Отивай при личния и после с направление при кардиолог .. няма какво да чакаш
    Успех и дано не е нещо лошо и опасно

Супер фен Аватара на lamer4e7o
    Град
    Някъде там
    Пушене? Пиене?

Пробвай да поспортуваш, не е нищо лошо, повярвай ми!

Отиди на кардиолог, най-вероятно ще се наложи да отидеш и на гастроентеролог, защото това което описваш са класическите симптоми на heartburn, коeто всъщност не е проблем на сърцето, макар че се усеща сякаш че е.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Отиди на кардиолог. Аз изпитвах абсолютно същото нещо и все още си го изпитвам. Отидох в трета градска, при др Велковски (ако си спомням правилно), направиха ми ехокардиография и се оказа, че всичко ми е нормално, но пък за сметка на това имам много еластична клапа (някаква :Д), която при емоционална възбуда започва да бие по-силно. Оттам идва и звукът, затрудненото дишане и болката. Също така каза, че като ме свива да не стоя на едно място, а да се движа. Спортът бил особено важен.

Успех!
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 07-28-2013 на 18:38

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Звучи като крампи, ама чак толкова време. Макар че аз имах 1 година на клепача всеки ден и е дразнещо.
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Отиди на кардиолог. Аз изпитвах абсолютно същото нещо и все още си го изпитвам. Отидох в трета градска, при др Велковски (ако си спомням правилно), направиха ми ехокардиография и се оказа, че всичко ми е нормално, но пък за сметка на това имам много еластична клапа (някаква :Д), която при емоционална възбуда започва да бие по-силно. Оттам идва и звукът, затрудненото дишане и болката. Също така каза, че като ме свива да не стоя на едно място, а да се движа. Спортът бил особено важен.

Успех!
    А това вредно ли и трябва ли да се лекува ? Щото имам абсолютно същия проблем

Град
    София, България
    ^Еми, не е вредно и нищо по-особено не трябва да се прави или пие. Ако спортуваш, обаче, ефектът се понижава. Т.е., спира да те боли. Така ми го обясниха на мен :Д

все пак е добре да отида на доктор и да се уверя дали е от това Преди време ходих и ми направиха кардиограма обаче казаха, че всичко е нормално и се отказах да искам др. изследвания

Banned Мега фен
    при личния,направление за кардиолог и посещение при него колкото може по-скоро

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от nqmaznacheniee Виж мнението
    все пак е добре да отида на доктор и да се уверя дали е от това Преди време ходих и ми направиха кардиограма обаче казаха, че всичко е нормално и се отказах да искам др. изследвания
    Ами, отиди, да. На мен ми казаха, че по принцип хората, които имат този проблем са доста еластични. На Нешка Робева момичетата, половината са имали този "проблем". В допълнение - този проблем е често съпроводен с прави стъпала - т.е. родените са с минимална или никаква извивка на стъпалата на краката си.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 07-28-2013 на 20:23

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^Пролапс на митралната клапа ли?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    София, България
    Не са ми говорили в такива термини, не знам :Д

Град
    София, България
    Надали е това, Калпазанке. На мен ми казаха, че е нещо нормално и, че не се нуждая от лечение и тинтири минтири.

Благодаря много на всички

Супер фен Аватара на skornex
    Ако бях на твое място нямаше да пиша във форум а вече щях да бъда при лекаря си
    F$@k suicide silence!

Цитирай Първоначално написано от CuzYouLoveMe Виж мнението
    ... при опит да вдишам въздух ме заболява много повече.Обикновено трае няколко секунди.Болката е остра, режеща, силна, особено като вдишам...
    Болят те междуребрените мускули, не сърцето, спокойно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си