Здравейте, от известно време (някъде от 3 месеца, може и повече, не знам) започнаха да ми се появяват болки в сърдечната област.От няколко седмици ги усещам абсолютно всеки ден - понякога ги усещам точно на сърцето (усещам го как бие, много боли, изтръпвам цялата) и при опит да вдишам въздух ме заболява много повече.Обикновено трае няколко секунди.Болката е остра, режеща, силна, особено като вдишам.Друг път болката се пренася в средата и малко по - надолу.Усеща се като спазъм, преди малко го получих и не можех да вдишвам около минута, имах чувството, че ще припадна, задушавах се, свих се и не можех да се изправя, защото ставаше още по - зле, не можех да ходя.Свих се на леглото и ми мина за не повече от 10 секунди (след като си легнах).Болката е постоянна, но периодично, на няколко секунди, става много по - силна, след което отново става по - слаба и така.Обливат ме горещи вълни през това време.Да кажа също, че не съм с наднормено тегло, 50 кг съм, 165 см.Имам ниско кръвно и не се занимавам много - много със спорт.Болките се появяват както в състояние на покой, така и докато ходя например.Но тези, които се появяват докато си почивам са много по - силни, продължителни, неприятни.Според вас на какво се дължи?Да посетя ли кардиолог?