Сподели повече информация с нас, не сме гадатели. На каква настилка смяташ да караш? Пробвал ли си да караш и от двата типа мотори? Как ги чувстваш, като удобство?

Аз бих ти казала твърдо: пистов, но ще ти обясня и защо. Това е моят тип мотор, просто ми приляга напълно. Като удобство, като начин на возене, като начин на поведение.

Иначе двата типа мотори са коренно различни. Супермото са нещо, като хибриди относно настилка, т.е могат да се карат на нормална настилка, но също и на неравни терени. При пистовете вече е друго. Това са шосейни мотори, които трудно биха преодолели препятствията, които супермото могат. Давам ти пример, легналите полицаи в града, при пистовите трябва да минеш през тях с доста съобразена скорост, в противен случай просто рискуваш да изгубиш управление и да излетиш от пътя, при супермото не е така. Лично аз при тях усещам една прекалена стабилност, която на мен ми идва в повече и от там ми се губи и тръпка и удоволствие. За сметка на това пистовите залагат на скорост, наистина много висока скорост. Те ускоряват много бързо, мощни са и самото разположение върху пистовия мотор е много по-различно. Там самото тяло е по-наклонено към резервоара обясних и защо, заради скоростта, която развиват. Също така един пистов мотор е много по-лек от един супермото.

И така, накратко, като цяло прецени: дали искаш препятствие и подскачане за сметка на скорост или много висока скорост за сметка на препятсвия.