- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да се ожениш/омъжиш девствен...
Преколено е религиозно...не съм атеист, но не изповядвам до такова ниво, че да спазвам такива "правила".
Според мен хората трябва да си пасват не само психически, но и физически /по-интимно/.
Инак, това да се омъжиш/ожениш девствен, не ти дава гаранция, че изневяра няма да има.
Даже ми се струва, че е по-голяма вероятността в такъв случай.
Не виждам абсолютно никакъв смисъл в това.
Дали? :Д
Забраната за секс преди брака прави смисъл в съвсем други епохи и в съвсем различен обществен строй. Епохи без контрацепция, без течаща вода в къщата, без дори антибиотици. И обществен строй в който родителите решават вместо децата и семейството е над индивида.
Може би забрана не беше най-точната дума, но като цяло хората го правят или са го правили когато е имало такава обществена норма, тоест ако не е било директна забрана, се е подразбирало, че ти е забранено.
Сега аз лично не познавам нито един, който да си го спазва, нито пък съм чувал, че някой си го причинява. Специално в България, това не е норма от десетилетия сигурно.
Не. Сега е модерно да си разлашкан добре![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Мисля, че е въпрос на личен избор. Няма да гледам човека като полезно изкопаемо в случай, че е направил този избор.
Според мен увеличава вероятността от изневяра, в един момент ще иска да си навакса това, което е пропуснал. (пардон, това, което си мисли, че е пропуснал, може да не е така по пр)