.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Тема: Акне?!?!

Мега фен Аватара на babity

Акне?!?!

Не мисля, че е акне, но трябваше да има заглавие на темата. Откакто навлязох в пубертета имам проблем с пъпките. Лицето ми винаги си е било чисто (и се надявам да остане така), но за сметка на това гърбът ми е леща. Чудно ми е к'во може да е. Отдавна поприключих с пубертета, но т'ва не отминава. А през лятото, както се досещате, е особено неприятно. Досега никога не съм предприемала каквито и да е мерки, освен да нося дрехи с по-затворен гръб. От седмица се мажа със салицилов спирт, в който са разтворени 3 капсули Хлорнитромицин (на приятелка и го препоръчаха за акне). Що е избило завяхва макс на второто мазане, но проблема е че не спират да излизат. Брат ми страда от подобно нещо, но при него е много по-тежко и е свързано с растежа на космите. На него, понеже така и не измислиха какво да му кажат, му измислиха, че кръвта му била замърсена и след толкова години пиене на к'во ли не, тая кръв така и не се изчисти, но при мен точно не мисля, че случаят е същия. Предположения и предложения? (Мноооого съм негативно настроена към дерматолозите по принцип.)

Супер фен Аватара на Deadlock
    пиша, за да следя темата. близък има същия проблем.

Голям фен Аватара на pepa97
    Дерматолог !

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Акне аут активен лосион- не съдържа антибиотик, няма как да се развие резистентност, само дето е леко неудобно някой да те маже. В началото нанасяй 4 пъти дневно, после понамали. Не се излагай на слънце, когато си нанесла лосиона.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Много важно е кожата на лицето да бъде отлично почистена и добре хидратирана. Чела съм, че почистването трябва да тава поне два пъти дневно, обикновено го правим сутрин и вечер, трябва да се използват подходящи козметични продукти. Ограничението на мазната и пържена и сладка храна е повече от необходимо. Повече за различните типове акне и тяхното лечение от дерматолог: http://dermatolog-ivanova.com/%D0%BB...BB%D0%B5%D0%BC

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    От замърсен организъм от кво друго може да е...и всички тея кремчета за пъпки не вярвам да ти помогнат . Всичко е от храненето
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Замърсен организъм друг път! Вегетарианка съм, не ям боклуци и бързи закуски и имах същия проблем до преди няколко месеца! Беше ужасно! Сега пак ми излиза по някоя от време на време но не е така както беше преди!
    Баща ми също е имал пъпки по гърба.. смятам, че е наследствено до някаква степен. Може и просто да е било от пубертета. Пробвай Акне Аут или Зинерит. Сега ми останаха само петна от пъпките които изчезват лека по лека с избелващия крем на Мелабел и слава богу, че няма белези!
    И не ги чопли или стискай ако няма какво да стискаш.

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    Е ти ако си на 15 е нормално да имаш и не те знам кво си яла,че да коментирам. Като ти помага зинерита си се мажи с него само че той няма да ти реши проблема ,защото не лекува причината
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Ползвай Acne Out,както препоръча kalpazanka.Аз съм го ползвала и от време на време още ми се налага,препоръчах го на приятели и всички са много доволни.

Отиди на дерматолог! Аз имам същия проблем, въпреки че моите не са много лекарката ми каза да си почиствам гърба с мицеларна вода на Bioderma- Sebium, но много зависи какъв тип е кожата ти, защото има 3 вида от тази вода.
    Последно редактирано от muaa. : 07-31-2013 на 21:13

Хапчета срещу акне - http://track.derminax.bg/product/Der...3&bid=advandec Лично съм го ползвала и много ми помогна.

womans
    Guest
    знам за какво говориш...но има решение ако някой се интересува да пише на лично

Повече от фен
    И аз имам пъпки по гърба и съм забелязал че се влошават като ям повече сладко, мазно, алкохол и тн. Демек дори и да не е причината в диетата, определено си има връзка

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от ross Виж мнението
    Много важно е кожата на лицето да бъде отлично почистена и добре хидратирана. Чела съм, че почистването трябва да тава поне два пъти дневно, обикновено го правим сутрин и вечер, трябва да се използват подходящи козметични продукти. Ограничението на мазната и пържена и сладка храна е повече от необходимо. Повече за различните типове акне и тяхното лечение от дерматолог: http://dermatolog-ivanova.com/%D0%BB...BB%D0%B5%D0%BC
    Ти изобщо четеш ли? Не става въпрос за кожата на лицето...

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от muaa. Виж мнението
    Отиди на дерматолог! Аз имам същия проблем, въпреки че моите не са много лекарката ми каза да си почиствам гърба с мицеларна вода на Bioderma- Sebium, но много зависи какъв тип е кожата ти, защото има 3 вида от тази вода.
    Веднага ти казвам, че на лекарката й плащат да изписва продукти на Bioderma

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Направи си изследвания на хормоните.. Вероятно имаш завишени нива на андрогените или дисбаланс в отношието на LH и FS.

Мега фен Аватара на 102
    алкохолни пъпки
    и аз имам
    наздраве

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от blabber Виж мнението
    Направи си изследвания на хормоните.. Вероятно имаш завишени нива на андрогените или дисбаланс в отношието на LH и FS.
    Поне да ги беше изписала грамотно...

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    LH и FSH :Д

Иначе, Акне Аут-а, да.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Поне да ги беше изписала грамотно...
    Изядох буквичка! Но да, съжалявам, ако съм объркала някого.

Миналата година имах същия проблем. Ходих на една много добра кожна лекарка, която ми изпиза Zineryt. Лекарството се маже директно по пъпките и направо ги изгаря. Ако искаш пробвай, може да ти помогне!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Акне аут активен лосион- не съдържа антибиотик, няма как да се развие резистентност, само дето е леко неудобно някой да те маже. В началото нанасяй 4 пъти дневно, после понамали. Не се излагай на слънце, когато си нанесла лосиона.
    +
    Акне аут!

Голям фен Аватара на G3GaSa
    Научни изследвания доказват, че за да нямате акне, трябва да спите на по-високи легла.

Нещо подобно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си