Ще ти разкажа нещо. Трябва да си наясно, че научаването на каквото и да било добре е трудна задача. Когато аз се учих да карам за първи път, а и след това след курсовете вече карах мотор от няколко години, карах по гори планини и прочие тежък терен. Да речем бях овладял управлението на мотор доста добре, след като започнах да карам кола установих, че въпреки някаквите двигателни навици няма как да се науча да карам добре за 100-200 или 500 км измитани на пътя. За колата е много важно да си постоянно нащрек. Трябва да знаеш, че както удоволствие шофирането е и голяма отговорност. Сега ти е трудно както на всеки млад шофьор, най-опасният момент е когато минат да речем 6 месеца до година и нещо и се "научиш" да караш, слагам го в кавички, защото научаването да маневрираш и да тръгваш далеч не те прави добър шофьор. Много хора след тоя период вече решават, че са добри шофьори почват да настъпват да карат рисково и бързо, без да имат елементарни изградени навици и каквито и да е рефлекси. Не веднъж се е случвало в рискова ситуация начинаещ да натисне газта вместо спирачка(включително и на мен) да завие рязко и да изгуби контрол и т.н. и т.н. Та имай на ум че човек без поне 20 - 30 хил км зад гърба си в различни атмосферни условия и сезони и на различен терен не може да претендира за шофьор.
Изненадвам се че баща ти реагира така след като е професионален шофьор, трябва да знае че това далеч не е правилно дето го прави той. Аз още се мотая да си изкарам C-то.