Отговора ти нямаше абсолютно нищо общо с коментара ми. Моят коментар беше насочен към 95% от вярващите - за тях Библията е просто играчка, с която си играят на праведни, или грешни, или там каквото им е необходимо да разиграват в собствения си театър. Тези хора обаче биха променили или зарязали "играчката" си, така както им е удобно. Това са "червеите" и "децата" - тяхното винаги е просто игра, а религията е просто поредната играчка в колекцията им. Ти обаче правиш изключение, понеже толкова си потънал във вярата си, че вече отдавна си преминал онова нестабилно състояние, намиращо се между вярата и съмнението. Затова и вярата ти се е превърнала в нещо много повече от просто играчка, която можеш да зарежеш. Тя е станала част от теб, и дотам се е интегрирала в твоята същност, че практически оригиналната ти същност е била напълно изместена. И това се вижда съвсем ясно в начина ти на говорене - никога не използваш думи, които да загатват някаква лична перспектива - вместо това всичко е изместено през фокуса на религията - същия фокус през, който гледаш и на самия себе си, затова и не се виждаш обективно. Опитвам се да погледна през твоите очи, да видя кой стои зад клавиатурата и оставя своите следи, пък дори и в смешен форум като този. Виждам заряда в думите ти ... личи си как действително си вярваш, че те имат характер на абсолютна истина. Дори прикрито се въодушевляваш, като че ли си доволен, че си изпълнил мисията на "Светиите" и си ме просветлил с божественото знание.
Но... Колкото и странна (и следователно интересна за мен) да е патологията на вътрешното ти противоречие, думите ти нямат никаква логическа валидация. Затова и се въздържам да коментирам реторичните възклицания.