И аз имам същия проблем. И дори знам от какво го получих! Бях малка (9 годишна някъде) и се бях измила с един душ-гел на Дав и от тогава до ден днешен няма нещо, което да не съм си пъхала отдолул, подобрение-йок. В началото имах най-ужасния сърбеж, който съм изпитвала, отидох на лекар, сложих свещичките, няма подобрение. После сложих още някакви по предписание, сърбежа спря, но течението не. Ходих при втори лекар пак различно лечение и през устата и вагинални истории-оправих се, но всичко това само до преди година. От миналата година пак ме хвана тая гадост и започнах да ходя отново по лекари. Изписват ми нови и нови неща, всичко спира и минава, но след като ми дойде цикъла и всичко започва на нова сметка. Мислихме дали не е от превръзки или нещо, сменях, правих, няма братче, не минават тия гадости. Пак започнах лечение и подобрение никакво. Миналия месец ми беше последната назначена ''схема'' по която трябваше да се лекувам, но не се оправих.
Диагноза-Candida albicans. Всички микробиологии това показват. Един път не се махна от мен тая противна бактерия! Аз се отказах от каквото и да било лечение. Не мога 6 години да се тъпча с хапове и да си навирам всякакви боклуци отдолу без ефект. Сега сърбеж нямам, но гадното, противно, ужасно течение не спира.. Бактерията се е загнездила в мен и просто съм идеалната среда да продължава да се развива. Нищо не я умори. И все пак, ако някой може да ми каже нещо по темата, да ми даде съвет какво да правя, нека го направи. Гинеколозите в моя град ги обиколих всички, и в други градове съм ходила, но... Просто нямам думи..