.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Мнение за училища в София

Значи, ситуацията е следната: предложиха на нашите работа в София и имам избора дали да остана в сегашното ми училище или да се преместя с тях. Търсих училища, които да са непрофилирани, намерих няколко и ми трябват мнения за ЧПГ "Дружба", ЧСОУ "Дрита", 21 СОУ, 27 СОУ, 121 СОУ, 23 СОУ, 93 СОУ, 14 СОУ и 90 СОУ. Знам, че не са супер елитни, но съм в такова положение, че нямам особен избор. Все пак не искам да е супер пропаднало и занемарено. Да се държи малко на качеството на образование, последна година ми е и не искам да ме оставят на произвола. Да няма "роми" е огромен плюс, защото изобщо не се разбирам с тях.

Повече от фен
    Кой клас си ?
    Чувала съм хубави отзиви за 21.

Септември ще съм 12ти.

Здрасти От септември ще съм осми клас в ЧПГ Дружба Намерих доста информация преди да се запиша там и от познати и роднини знам, че нивото там е високо.Но гимназията е профилирана - английски език, като се учат и други езици по избор. За да се запишеш там в клас, различен от 8, обаче трябва да държиш изпит по английски и трябва да го знаеш на доста високо ниво. От другите училища за Дрита знам че е много хубаво училище Ако искаш повече инфо за Дружба ми пиши лично, знам доста неща Успех!

Мерси, останах с впечатлението, че не е задължително да си изучавал интензивно езика. Аз не съм кандидатствала след 7ми и няма как да покрия това изискване.

От тези, които си изброила само частните са горе-долу хубави.

Може ли да кажеш защо?
    От 90-то се отказах, прочетох страшни неща за него.

В никакъв случай не ходи във 121СОУ!!! Отвратително е! Щях и аз да се записвам там, но като влязох, направо се ужасих! Училището направо се руши, а и там се събират наркомани. Вижда се рушещата се мазилка и окаяното състояние там. Съвета ми е изобщо да не записваш там!

Хора, вие съвсем без варианти ще ме оставите

Цитирай Първоначално написано от doredoh Виж мнението
    Може ли да кажеш защо?
    От 90-то се отказах, прочетох страшни неща за него.
    На въпроса "Защо" може да си отговориш, като прочетеш мнения в БГМАМА за всяко едно ДЪРЖАВНО училище.
    Най-хубаво от държавните е гооооре-долу 21во.
    Иначе каквото 90то, такива и другите. :/

Според мен най-добрият вариант е да си останеш в родния град.

Точно в момента чета бг - мама. В темата за частните училища е пълен цирк, пишат се едни чаршафи, прочетох цялата сегашна тема - на 20 мнения едно да е за училище. При другите е основно за начален етап, което не ме касае. Има и някакъв феномен да има поне 4 страници емотикони и картинки на торти.

93-то и 23-то също не са добри според мен.

21- во за мен е типичен пример за гадно училище със добър имидж.

А пък 121- во е пълно гето (или поне беше навремето).

Как стоят нещата със 7- мо, 35- то, 133- то ?

20- то също е добро.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    20то е до седми клас, лимон!

Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    20то е до седми клас, лимон!
    Да, бе, верно! Съвсем изключих.

Цитирай Първоначално написано от Schliwobeatz Виж мнението
    Как стоят нещата със 7- мо, 35- то, 133- то ?
    Те нямат непрофилирани паралелки - не вършат работа на авторката. (:

Здравей. и нашите като вашите се преместиха в София и аз нямах друг избор освен да отида с тях. Записаха ме в ЧСОУ "Дрита" ... виж няма какво да те лъжа, училището предлага много възможности, има деца на много богати и деца на средностатистически заможни хора ... мен лично ме приеха много добре, страхотни пичове и много се сближих с всички. ( каза, че си 12ти клас, повярвай ми - тези, които сега също ще са 12ти клас .. класът е от около 9-10 човека, СА НАЙ_СТРАХОТНИТЕ И ЗАБАВНИ ХОРА, които съм срещавала) На мен лично не ми хареса това, че сградата е доста малка, т.е. няма пространство. каквото и да направиш, всичко се разбира ран или късно - казано с една дума ЗАТВОРЕН КОЛЕКТИВ. До 7ми клас най-силно се изучаваше английски език и то на много добро ниво, другите предмети малко ги нямаха за нищо. Като цяло децата не са много амбициозни, но пък ако ти си, ще изпъкнеш и ще станеш любимка. пиши ми на лично ако искаш повече информация за Дрита, с удоволствие ще ти дам препоръки, ако се запишеш там .. !! )))

Писах ти на лични.

И не знам, сериозно почнах да се отказвам. Едва ли ще е толкова голяма драма да живея една година сама.

Цитирай Първоначално написано от doredoh Виж мнението
    Едва ли ще е толкова голяма драма да живея една година сама.
    И аз това щях да кажа Щом имаш възможност да останеш и си доволна от сегашното си училище, не е задължително да се местиш. В крайна сметка, май месец завършваш и ще можеш да кандидатстваш в София и тогава да се преместиш.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    23-то няма да е лош избор. Имат хубави профилирани паралелки. Там учих до 4-ти клас.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    23-то няма да е лош избор. Имат хубави профилирани паралелки. Там учих до 4-ти клас.
    Тя пита за НЕпрофилирани

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от kikicata Виж мнението
    Тя пита за НЕпрофилирани
    Пита за 23-то. Съответно получава мнение. И непрофилираните няма да са лоши. Става въпрос за у-щето.
    Последно редактирано от ledenakrasota : 08-08-2013 на 10:50
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си