- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Колко калории приемате на ден?
Не, не ми харесва някакъв си там да си вярва, че ВСЕКИ човек може да се пристрасти. Някои от нас просто не сме направени от това тесто, дето се вика на село.
При мен няма "след като изпуша Х цигари в рамките на определен период", защото моите периоди са толкова условни, че няма накъде.
Не ти харесва, ама е истина, защото никотина се ебава с мозъка ти. Физически. Затова и съществуват пушачи. Но заеби науката, когато някой ми каже, че припалва, си припомням как аз самия съм бил в това положение и как наблюдавах в гимназията как 2/3 от класа ми пропуши така и как наблюдавах как бивши пушачи пропушиха отново така след това. Все същата история и всички казват едно и също.
Просто хората отначало, като не са изпитали зависимостта, дори не вярват в съществуването ѝ. Надценяват себе си и телата си, а не са с нищо по-различни от другите. Но истината е, че много рискуваш, припалвайки и ако спреш да го правиш, тогава наистина, няма как да се пристрастиш.
Реакцията ти е горе-долу същата както тази на всеки "припалващ" на когото го кажа. "Не, при мен е различно, аз съм корав, цигарите са гадни, как ще се пристрастя, никога няма да се пристрастя, ти си луд". Някои ме послушаха, де. Но специално ти, не очаквам дори да се замислиш, поне не на този етап. Това е проповед на "някакъв си там от форум", кво да се замисляш. Така да бъде, пожелавам ти да не ти се наложи да се замислиш по трудния начин.
Амииии...да...помислих. Тва със заплатата е само прадложение, което няма да дискриминира непушачите, които (в повечето случаи, ако не са някви... идиоти с голямо самочувствие) вършат повече работа от пушачите. А иначе останалите неща - учени са в училище, чела съм статии в интернет както и някакви други там медицински сайтове и пр.
А някой знае ли колко калории има вареното жито. Защото неварено има около 330 калории, но като се свари, то поема вода (която няма калории) и не ми се занимава да си правя експерименти и да изчислявам точно...та някой може ли да ми каже...
Аз по принцип гледам да не надвишавам 200... Обаче винаги преди спорт пия някаква енергийна напитка или ям нещо,защото иначе просто не мога нищо да направя..![]()
Да не надвишаваш 200 ли? Ти какво ядеш?![]()
Аз приемам от 800 до 1000.
Абе някои хора си мислят, че с едната диета ще оправят нещата. Еми не , трябват си и упражнения. Аз пък виждам често не точно слаби, но отпуснати. А за млади момичета това не е хубаво.
Другото ми стана интересно как пък авторката реши, че е с наднормено тегло о.О и то по някакви си сайтове, пф.
За себе си ще кажа, че аз не броя калории. Не ми се занимава. Просто избягвам газирано, боклуци. Гледам да не преяждам, да си хапвам дневно някое друго плодче, пия повечко вода. От време на време правя упражнения, но доста често ходя пеша, качвам стълби. ИЧ не ми дреме за калориите. Притрябвало ми е да ги броя.
Около 1000-1200. Имам дни, в които сигурно стигам и до 1500, но почти винаги са след дни, през които съм яла по-малко. Но не съм си играла да ги броя никога, така че си остава теоретично. c:
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ядеш колкото едно средно голямо коте..Това е като меню на някакъв модел, който пости за голямо ревю и няма сила, която да ме убеди, че се чувстваш добре с толкова малко храна, която се състои главно от плодове. Ами протеини?? Иначе на въпроса ти, аз лично не броя калории, ям умерено каквото ми харесва. Имам късмета да съм с бърз метаболизъм и си позволявам доста сладки неща.
Смятай колко вманиачен трябва да си, че да гледаш постоянно коя храна колко калории има. Аз съм за здравословното хранене, но чак до там не съм стигнала, мога и сама да си преценявам доколко да ям.
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
Направо с глас се изсмях, като го прочетох. Смяташ ли,че живееш по-здравословно, и поддържаш форма по този начин?? Ако целта ти е да изглеждаш добре физически, трябва да знаеш,че с пресмятането на калории и с толкова малко ядене, и както гледам със страшния ти мързел относно упражненията, най-много да си докараш някоя болест.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Аз под 2300-2400 не падам и имам 6 плочки - за сега :Д. Сутрин ям най-много, на обяд намалям порцията, а на вечеря още повече я намалям. През другото време само "junk food", има и дни в които е само плодове. Така че момчета и момичета, това че ядете по 1 семка на ден няма да постигнете някаква фигура, важни са тренировките![]()
До сега бях на ниски въглехидрати в почивни+високи в тренировъчни . В дните,които не тренирам имам под 2000 калории (1500-1800) ,а в другите дни стигат 4000-4500.
PainMonopoly, зависимостите са 2 вида, психическа и физическа.
Конкретно към никотина физическата зависимост се преодолява за 10 дни. С психическата обаче е друго. Щом за 5 години не е пропушила, най-вероятно няма и да пропуши сериозно, въпрос на навик.
Казвам го това като човек, които пуши от 13 годишен, в първи курс ги спрях и вече 4 години си пуша само като пия и то по-солидни количества.
знам, просто прекалено мн се набляга на спорта като единствен фактор, който има значение за фигурата и някои си мислят, че като ядат боклуци и бягат по 10 км всичко ще е ок
то и аз ям боклуци, но поне не живея в заблуда
П.П. Съгласна съм за зависимостта, mind over matter )
Не мога да си представя, че ще седна да си меря сиренето в грамажи, лол. И каквото и да е друго нещо.
Днес (забравих какво ядох за закуска О.о май банан, не помня, беше след нощна смяна)
аа не! с 10 форнети прегреших, да.
После ядох овесени ядки с елда, ленено семе и мляко и малко ядки
Сега си пека 1 картоф на кубченца.
Т'ва колко калории са? пха
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Аз закусвам парче пица, баничка от едни на била , като се прибера към 14.00 , 15.00 ям принцеси или мляко с нескойк или там каквото има, след това вечерям риба, филии с нещо, попара и понякога бисквитки, обикновено ям по няколко така през яденията, но не купени , а домашни е да знам, че пак са калорични , НО ... АЙДЕ колко калории поемам, висока съм 168 и съм към 48 килоограма
Аз се старая да ям около 3000-3200 калории, разделени на 6 яденета.