Цитирай Първоначално написано от ellie1398 Виж мнението
Според мен пушенето проваля всичко - независимо дали човек спортува или не, пушенето винаги ще му скапе белия дроб. Иначе аз съм тотално съгласна някой да наложи пълна забрана за пушене на всякакви обществени места (като центъра на градовете, улиците...) въобще да е забранено навсякъде, където има хора. Или да направят едни кабинки, които са големи около...3-4 кв. м. имат си вентилация, седалки, малко като душ-кабина, но по-голямо и там да се пуши (само вътре). Имаше такова на едно летище в Германия. Също така според мен е честно на пушачите да се плаща по-малко като заплата, защото те винаги ще отделят няколко минути за да изпушат "една". Една цигара се пуши около 6-7 мин предполагам. Като един комин изпуши 10-15.... час и половина отива. В повечето случаи една смяна е 8 часа. Времето, което се отделя за пушене е 18,75% от работната смяна, което значи, че ако един нормален човек получава примерно 800 лв заплата, един пушач трябва да получава 650 лв за същата работа. А и един пушач не може да извършва толкова физическа активност, колкото непушач, защото белия дроб поема по-малко кислород и така снабдява тялото с по-малко кислород иии... мускулите работят по-трудно т.е., ако аз бях работодател, никога нямаше да наема пушач. Аз лично съм избрала никога да не пуша, не искам да се правя на интересна, не искам да си провалям живота и да си харча вс пари. Знам какви са вредите и осъзнавам всичко и не мисля, че някога ще си промена мнението, както повечето възрастни (които пушат) ми казват. А и да... пропуснах да кажа, че пушачите са един вид наркомани - никотинът е наркотик. А и пушачите имат много по-голям риск от рак на белия дроб и въобще шанса им да живеят дълъг и палноценен живот е мижав. Пък и страдат от високо кръвно. Винаги кашлят. Не мога да разбера как един здравомислещ човек, би могъл да реши да пуши, осъзнавайки всичко това. Не само, че вреди на себе си - щом пуши, значи не му пука, но поне с егоистичните си представи за света, да не пречи на останалите, като им дими във всяко кафене, ресторант и заведение. Недай си Боже човек да реши да седне на открито и веднага се намира някой шибан комин да му пуши в лицето. Е тва ако не е егоизъм... просто не знам какво е!
Айдее бе сигурна си ли си ,че си по-издръжлива от мен? Защото аз не мисля така. Ше се завирам аз в кабинки да пуша само за да ти е готино на тебе хахахаха я изчезвай бе.