.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Hybrid View

Кое му е специалното на пълнолунието?

Кое е специалното в това да има пълнолуние? За мен това е просто момент, в който виждаме половината от луната осветена от слънцето. Това е просто светлина! А дори и да е новолуние, пак луната си е там и все още оказва гравитационни сили. Не споменавайте самодиви, върколаци и т.н., защото не вярвам в тези неща. Чувал съм, че на пълнолуние се повдигат моретата и океаните, както и главите на хората и затова не могат да спят. Къде е логиката?

Супер фен Аватара на JDeel
    И за мен пълнолунието е време през което Луната се явява стабилен фенер, макар че над мръсния въздух на София ефекта е незначителен. За хората които се дразнят и на слънцето, и на вятъра, и на дъжда, съвсем логично е и Луната да им пречи, ама кой ги спира да си сложат по-дебели пердета? Пък за приливите и отливите те са го обяснили тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...B8%D0%B2%D0%B8

Мега фен Аватара на Chacho
    Последно редактирано от Chacho : 07-05-2013 на 09:06
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    поверията за пълнолунието идват от човешките(666) религии - няма смисъл да им се вярва

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    нз кво му е специалното, но на пълнолуние не мога да спя

Голям фен Аватара на shusha
    Приливите и отливите зависят от луната. Мисля, че това има предвид.Това тряя да си го уил 6-7 клас по география.

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    Ха, специялно, да бе. Кое му е специалното да те пекне като прожектор точно срещу стаята ти и да не мигнеш

За приливите и отливите никога не ни е обяснявано, че Слънцето също играе някаква роля в това. Обаче се чудя едно нещо - когато е новолуние и Луната и Слънцето са от една и съща страна на земята, защо и от другата страна на планетата ни има прилив? Така е обяснено в Уикипедия.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Аз, също не мога да заспя, на пълнолуние..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Супер фен Аватара на socareless
    може би с увеличаването на нейната видимост естествената радиоактивност,която тя излъчва под формата на гама лъчи също да нараства,което да води до някви аномалии при хората,ма предполагам ако беше така щеше да е всеизвестен факт ;d
    по-вероятно да е нещо на психологическа основа,свързано с по-осезаемото й присъствие по време на пълнолуние...
    just a suggestions

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Не ми пречи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си