.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Мега фен Аватара на draid
    Не, обикновено мнението на критиците и хората занимаващи се с оценка на такива творби.

Цитирай Първоначално написано от CoNviCt Виж мнението
    Мнението на масата ли е критерий коя е по-добре написана?
    По тази логика твоето мнение ли е критерий кой автор е по-талантлив?

Nikolcheto24, сравних ги, защото баща ми много обича фантастиката, а смята, че фентъзи творбите са абсолютни измишльотини, където няма закони, и не се основават на никаква логика. Аз не съм съгласна с него, но ми стана интересно и исках да чуя още мнения.

Благодаря ви за отговорите, а относно сравнението между "Песен за огън и лед" и "Здрач":
    Чела съм и четирите книги на "Здрач" по два пъти (първия път, защото беше много нашумяла и ми беше интересно, втория, защото ми беше супер скучно, нямах други книги, а не ми се ходеше до библиотеката). Не ми хареса изобщо. Издразни ме това колко тъпи и предсказуеми са героите. Доста показателно е това, че в момента си подпирам пианото с френското издание на една от книгите и то само защото е идеалния размер, иначе щях да я продам или да я захвърля в някакъв шкаф като българските издания.
    Докато в песен за огън и лед никога не знаеш какво ще се случи. Може да предчувстваш, но не и да знаеш. Толкова много "истини" потвърди тази книга (за мен) и така съм се потопила в света на Джордж Мартин, че дори и да искам, не мога да изляза. "Здрач" само ми загуби малко от времето (което беше и причината да я чета де, така че не се оплаквам, просто не е нищо кой знае какво, чела съм фенфикшъни, които са ми били по-интересни).

Просто книгата макар и фентъзи е брутално доближаваща се до реалността и в някой момент може да си помислиш, че всичко това наистина се е случвало. Отделно поредицата е тотално непредсказуема. Няма такова нещо като главни герой които са безсмъртни до края на книгата, няма такова нещо като добри и лоши герои, просто е създадена уникално. За мен е една от най-добре написаните книги които съм чел.

Повече от фен
    Конвикте, мойто момче, айде като не разбираш от литература да не си вреш носа дет не ти е работа.
    Драиде, бъркаш много с това, че нямало безсмъртни герои в песента. Мартин вече стана прекалено предсказуем в "непредсказуемостта" си. Хванеш ли веднъж логиката му, знаеш страници и книги предварително какво ще се случи. Не, че това прави лоша поредицата.
    По темата - твърда НАУЧНА фантастика със стабилна и смислена НАУЧНА обосновка.

Целта е да хванеш логиката на героите, не на автора. Когато се пише такава поредица, ако авторът е построил героите правилно, идва един момент, в който книгата започва да се пише сама. И когато читателят познава героите, няма как да не разбере какво ще се случи.
    Или поне това си е моя теория. Не претендирам за безпогрешност.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Ще се занимавам с каквото искам, "моето момче". Ако желая ще сравня "Здрач" и с библията.

Ти може и с корана да го сравниш, но това няма да направи поредицата по-малка боза.

Повече от фен Аватара на Кал
    Малко ме достраша да се обаждам тука... но ако ви е интересен един съвсем инакъв подход към НФ и фентъзито, вижте. (И извинявайте, дето не е довършено. То тая тема край няма...)

А късият ми отговор е: фантастика AND фентъзи!

Повече от фен Аватара на dark_angel3
    Фантастика, няма две мнения по въпроса ;дд

Рядко чета нещо и от двата жанра, но предпочитам фентъзи.

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Те двете нямат база за сравнение. Все едно да питаш дали предпочиташ портокали или ябълки.

Повече съм чел фентъзи - по разпускащо е и е приятно да "преживееш" някое приключение.
    Колкото до фантастиката - там трябва да съм в настроение, за да започна нещо сериозно. Романи от типа "Всичко живо е трева" винаги са ме докарвали до душевен оргазъм.

Голям фен Аватара на one
    Фантастика, фантастика и пак фантастика!

Супер фен Аватара на The Cheetah
    ФАН-ТАС-ТИ-КА!

fresh41
    Guest
    Фентъзи... )

Супер фен Аватара на mayaaa
    Фантастика, определено!

Супер фен Аватара на crazyfenka
    Град
    Sofia
    ne

Правила за публикуване