Цитирай Първоначално написано от CoNviCt Виж мнението
Мнението на масата ли е критерий коя е по-добре написана?
По тази логика твоето мнение ли е критерий кой автор е по-талантлив?

Nikolcheto24, сравних ги, защото баща ми много обича фантастиката, а смята, че фентъзи творбите са абсолютни измишльотини, където няма закони, и не се основават на никаква логика. Аз не съм съгласна с него, но ми стана интересно и исках да чуя още мнения.

Благодаря ви за отговорите, а относно сравнението между "Песен за огън и лед" и "Здрач":
Чела съм и четирите книги на "Здрач" по два пъти (първия път, защото беше много нашумяла и ми беше интересно, втория, защото ми беше супер скучно, нямах други книги, а не ми се ходеше до библиотеката). Не ми хареса изобщо. Издразни ме това колко тъпи и предсказуеми са героите. Доста показателно е това, че в момента си подпирам пианото с френското издание на една от книгите и то само защото е идеалния размер, иначе щях да я продам или да я захвърля в някакъв шкаф като българските издания.
Докато в песен за огън и лед никога не знаеш какво ще се случи. Може да предчувстваш, но не и да знаеш. Толкова много "истини" потвърди тази книга (за мен) и така съм се потопила в света на Джордж Мартин, че дори и да искам, не мога да изляза. "Здрач" само ми загуби малко от времето (което беше и причината да я чета де, така че не се оплаквам, просто не е нищо кой знае какво, чела съм фенфикшъни, които са ми били по-интересни).